Проблем с работата на мотора (525 TDS)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с работата на мотора (525 TDS)

Мнение от Dido73 » 04 Фев 2009, 9:06

Здравеите всички,нов съм във клубът така че ако нещо объркам простете.
Притежавам от скоро една 34-ка тдс и понеже до сега съм карал само бензинови така че малко проблемите на тдс-а не са ми още много ясни.
Проблема ми е че при работещ мотор независимо дали ще се движа или правя маневра мотора много често ми загасва като в повечето случаи като натисна съединителя да спра на крастовище или за маневра :evil: Моля кажете ми ако някой е имал този проблем да каже от какво може да е щото ми писна-Благодаря ви предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 04 Фев 2009, 10:13

Пусни едно търсене и ще се учудиш!
Накратко плочка ГНП или умна дюза. Като се уверя, че ремонта на моята плочка е качествен ще ти кажа къде ги правят, за сега пасувам, за да не подведа някой.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 04 Фев 2009, 10:18

Здрасти, да колегата е прав плочка на ГНП. Цена на Бош около 800 лв. нова. Има наистина много хубави и подробни теми по този проблем от колеги които даста разбират а и споделят опит, така че потърси....

Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 04 Фев 2009, 10:35

Peter Angelov написа:Здрасти, да колегата е прав плочка на ГНП. Цена на Бош около 800 лв. нова. Има наистина много хубави и подробни теми по този проблем от колеги които даста разбират а и споделят опит, така че потърси....

Успех

Цената стартира от 1100 с отстъпката, а някой искат по 2и нещо с монтажа, тая за 800 :dunno:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 04 Фев 2009, 12:11

Благодаря колеги но нещо тези суми ме гаделичкат много :shock: Няма ли някъкъв вариянт за реглаж или нещо подобно щото е малко трудничко да прежаля тези кинти :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 04 Фев 2009, 12:23

маречков написа:
Peter Angelov написа:Здрасти, да колегата е прав плочка на ГНП. Цена на Бош около 800 лв. нова. Има наистина много хубави и подробни теми по този проблем от колеги които даста разбират а и споделят опит, така че потърси....

Успех

Цената стартира от 1100 с отстъпката, а някой искат по 2и нещо с монтажа, тая за 800 :dunno:

Здрасти, явно някой много те хапе с цената :!: Преди 2 г. за приятел я имаше под 1000 лв. а сега и други колеги ще споделят че е на 800 лв. ако се потрудя може и за по малко, въпрос на връзки и отношение. Няма нещо което да не го намеря на значително по добра цена...

Пример: За забавяне на доставка оня ден 20 лв. надолу при положение че имам вече отстъпката...
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 04 Фев 2009, 12:59

Благодаря за разясняването но при ровенето ми из форума виждам че повечето е някъкъв проблем на пистите на плочката пък аз сам малко в час с тези нещица и ако ми обясните къде точно е тази плочка бих се опитал да видя дали нещо мога да направя по моя въпрос- :bowdown: :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 04 Фев 2009, 13:07

Dido73 написа:Благодаря за разясняването но при ровенето ми из форума виждам че повечето е някъкъв проблем на пистите на плочката пък аз сам малко в час с тези нещица и ако ми обясните къде точно е тази плочка бих се опитал да видя дали нещо мога да направя по моя въпрос- :bowdown: :idea:

Здрасти, виж говори с колегата Ivan. Това си е основния проблем на плочката. До колкото знам в Бош сервиз Варна, правят ремонт и дават гаранция, но тогава се купи нова. Сервиза се намира във Варна до затвора :!:

Успех

Аватар
Кара: E34

Re: Проблем с работата на мотора (525 TDS)

Мнение от ivan. » 04 Фев 2009, 17:02

Dido73 написа:Здравеите всички,нов съм във клубът така че ако нещо объркам простете.
Притежавам от скоро една 34-ка тдс и понеже до сега съм карал само бензинови така че малко проблемите на тдс-а не са ми още много ясни.
Проблема ми е че при работещ мотор независимо дали ще се движа или правя маневра мотора много често ми загасва като в повечето случаи като натисна съединителя да спра на крастовище или за маневра :evil: Моля кажете ми ако някой е имал този проблем да каже от какво може да е щото ми писна-Благодаря ви предварително.
Други аномалий усещаш ли в работата на мотора.Това,че ти гасне на тихи и при леко натоварване на мотора може да е от запушен горивен филтър или цедка на резервоара.
Не си играй с пистите за сега,може само с реглаж да минеш.Погледни и тази тема-
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=130784
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dido73 » 04 Фев 2009, 19:25

Мерси Ванка ти ме обнадежди-Други аномалий нямам джигателя мърка като котка гори съвсем нормално и върви като бясно-дори не ми гасне често но все пак го прави.Другата тема съм я чел вече при мен го няма този проблем-естествено леко мени оборота за малко при въртене но само толкова.-------може да е от филтъра щото колата я взех скоро и е внос от италиа и онези жабари как сменят :mhihi: Пък и аз смених всичко без горивния :roll:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 04 Фев 2009, 19:30

Dido73 написа:Мерси Ванка ти ме обнадежди-Други аномалий нямам джигателя мърка като котка гори съвсем нормално и върви като бясно-дори не ми гасне често но все пак го прави.Другата тема съм я чел вече при мен го няма този проблем-естествено леко мени оборота за малко при въртене но само толкова.-------може да е от филтъра щото колата я взех скоро и е внос от италиа и онези жабари как сменят :mhihi: Пък и аз смених всичко без горивния :roll:
Въобще не пипай пистите-нямат оправяне да знаеш.
Смени си филтера и ако не стане работата регулирай малко плочката
Тук е описано
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=60723
Изображение
by ''kompleksa''

Назад към E34