M3 ..... акциз???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
ceco-stz написа:То и аз съм намислил едно 3.2 от англия и според мен най-добрия вариянт е да си я караш с английските номера и да си обърнеш волана .Доколкото разбрах в англия не плащаш нищо понеже според тяхния закон като не се кара колата на острова не се плаща нищо нз дали е 100% вярно това.
Много вярно си разбрал

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Добре са изчетох цялата тема и почти нищо не схванах,за да я караш с немските номера си е набутвация пак заради застраховката,пък сега излиза,че с английските номера излиза доста изгодно.
Ако да речем имам е36 каквото и да е, и взема м3 3.2 за некви пари без да се плащам акцизи глупости и си метна двигатела в обикновеното е36 и квото остане от м3-ката продам на части.Кво става,ако некой както каза колегата види надписа М POWER нека някой,който е направил така врътката да обясни подробно за цялата процедура,защото наистина ще помогне на много колеги.
Извинявам се за много въпроси и ако съм написал някоя простотия също

Извинявам се за много въпроси и ако съм написал някоя простотия също

А бе вие сте много страхливи бе "някой ако види под капак надписа М" кво като го види ще те пратят в полицията да обясняваш ? Ти ще кажеш, че е лепенка те няма да ти повярват и за това ще те качат на специално закупен от МВР ДИНО стенд да ти премерят колко е на колелетата и по специална формула ще разберат в КАТ колко е по ДИН и после съд и ще трябва да си платиш акциза ли бе ? Много разсъждавате на колко от вас като са ви спирали полицаи са ви карали да вдигнете капака да видят дали номера на мотора и този в талона отговарят. Хората гледат документи ако са истински и изрядни колата не е обявена за издирване и т.н. няма проблем. Единствено мисля, че ако тръгнеш да я продаваш на някой тогава може да има проблем с прехвърлянето на негово име при регистрация!
- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
Има още една малка подробност. Ако стане ПТП с жертви и съд, и се установи модификацията на мотора - застрахователят не само че няма да плати, но и ще заведе дело за куп нарушения...пише го в застрахователните договори с малък шрифт. Остана надеждата да няма ПТПта...Всеки си преценява за себе си какво и колко.
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
al3xx написа:А бе вие сте много страхливи бе "някой ако види под капак надписа М" кво като го види ще те пратят в полицията да обясняваш ? Ти ще кажеш, че е лепенка те няма да ти повярват и за това ще те качат на специално закупен от МВР ДИНО стенд да ти премерят колко е на колелетата и по специална формула ще разберат в КАТ колко е по ДИН и после съд и ще трябва да си платиш акциза ли бе ? Много разсъждавате на колко от вас като са ви спирали полицаи са ви карали да вдигнете капака да видят дали номера на мотора и този в талона отговарят. Хората гледат документи ако са истински и изрядни колата не е обявена за издирване и т.н. няма проблем. Единствено мисля, че ако тръгнеш да я продаваш на някой тогава може да има проблем с прехвърлянето на негово име при регистрация!
Значи кой как разсъждава всеки си приема нещата по свой си начин,ти решаваш,че си смел и готово караш си м-ката и те боли лоста

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
то докат мислите ще свършат читавите Мки в Англия 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Явор написа:то докат мислите ще свършат читавите Мки в Англия

Ми незнам ясно е, че риск има ама не съм се засилил за си купувам М, но мисля, че ако някой ден имам няма да го карам с 300км/ч. Едно обаче е ясно ако имаш пара за М и за бензин взимай и не му мисли. Пък за ПТП то вече там двигателя не е важен важен е умствения багаж и културата на шофиране. Поради тези две неща които липсват на много от пишещите във форума и останалите които карат БМВ смъртните казват, че сме селтаци и ни приравняват с Голфаджиите та и по зле. Както се казва не е важно колко коня има под капака а какво магаре седи зад волана.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
вижте колеги таз кола пристига от Германия примерно с един куп документи и това че не пише номер на двигател не означава ,че ще избегнете акциз и др. не са толкова прости нещтата ,както ги описват по горе някои колеги но мисля, че не е тук мястото за подробности.
.
Един пич от нашия град си взе от Германия Фолксваген Файтон W12. Както се сещате колата е акцизна. Изчезна за известно време - 2-3 седмици и като се върна беше с английски табли. До ден днешен си я кара така. Явно има няква врътка да се заобиколи акциза в БГ.
Добре де пичове,аз не разбрах тая смяна как става!Вкарвам си акцизна кола от Англия и какво?Не я регистрирам и и взимам само мотора така ли?Да де обаче явно ще трябва да се бракува по документи.Ако беше така просто всеки щеще да си вкарва акцизни коли и да им слага моторите на друго купе.Може би става номера,но трябва да има някакви тънкости.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Явор написа:то докат мислите ще свършат читавите Мки в Англия
Ще пуснем нови в продажба споко

Съвет от КАТ !
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
AGT написа:Явор написа:то докат мислите ще свършат читавите Мки в Англия
Ще пуснем нови в продажба споко![]()
Е като свършат ше се добираме до твойте творби и така

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
al3xx написа:А бе вие сте много страхливи бе "някой ако види под капак надписа М" кво като го види ще те пратят в полицията да обясняваш ? Ти ще кажеш, че е лепенка те няма да ти повярват и за това ще те качат на специално закупен от МВР ДИНО стенд да ти премерят колко е на колелетата и по специална формула ще разберат в КАТ колко е по ДИН и после съд и ще трябва да си платиш акциза ли бе ? Много разсъждавате на колко от вас като са ви спирали полицаи са ви карали да вдигнете капака да видят дали номера на мотора и този в талона отговарят. Хората гледат документи ако са истински и изрядни колата не е обявена за издирване и т.н. няма проблем. Единствено мисля, че ако тръгнеш да я продаваш на някой тогава може да има проблем с прехвърлянето на негово име при регистрация!
при най-малкото съмнение ще я спрат от движение и мен напоследък много често ме карат да отворя капака да видят случайно да не съм с 6-так

- rango
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на магия
по темата мога да кажа едно....''хората ако ги е страх от врабчетата,нямаше да сеят житото''
кат ви е шубе от тва и от онва караите си сток 16-ките,апьк ако ви се кара сменяте и ва боли патката.
На такьв тип кола акциз плаща само ''болен'' човек или непросветен,дригите ги трансплантираме
вариант:купувате с М-ката и една 16-ка,в бг регистрирате 16-ката излизате от двора на кат и хуиш номерата от 16-ката на М-ката и малолитражката за части
кат ви е шубе от тва и от онва караите си сток 16-ките,апьк ако ви се кара сменяте и ва боли патката.
На такьв тип кола акциз плаща само ''болен'' човек или непросветен,дригите ги трансплантираме

вариант:купувате с М-ката и една 16-ка,в бг регистрирате 16-ката излизате от двора на кат и хуиш номерата от 16-ката на М-ката и малолитражката за части

НЕ Е МНОГО ВАЖНО КОЛКО ТИ Е МОЩНА КОЛАТА ПО ВАЖНО Е КОЛКО ТИ Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
с риск да те обидя ,но ако беше толкова просто сигурно всички щяхме да караме М-ки. Ти сигурно се радваш на тъкава. 

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4