Чета и рева

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 31 Яну 2005, 12:20

Нищо ни няма на законите.... Много са си добри даже... Просто трябва да почнат да се прилагат, и то за всеки, за всяко едно нарушение... Знаете ли колко бързо ще намалеят както нарушенията, така и катастрофите? Ама.... ;)

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 31 Яну 2005, 12:45

не трябва да почнат да се прилагат
а да се спазват :idea: ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 31 Яну 2005, 13:39

Не! Имах предвид точно да се прилагат! Който иска, да ги спазва! Който не обаче, да си носи последствията за този си избор! НЯМА друг начин да се накарат хората да спазватзаконите... Тия работи с морала и личния пример са пълни глупости... Доказано е, че навсякъде по света само страха от санкцията кара хората да спазват законите... А като се има предвид колко по-развити и възпитани са европейците, в сравнение с нас....За тука няма шанс, освен ако глобите не са 3 пъти по-големи от сега и ако се налагат ВИНАГИ при констатирано нарушение...И номераот сорта на "Ама моята заплата е 500 лв., как да платя 250 глоба за превишена скорост?" Ами елементарно - като нямаш парички няма да правиш нарушения :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 31 Яну 2005, 21:36

:yes:
Точно това исках да кажа!
Много малки са глобите,а да не говорим и колко често се глобява :)
Щото като ти мушнат една глобичка,която не можеш да изплатиш 3 месеца,а тези пари можеш да ги похарчиш за една почивка например или нещо по-добро,да видим кога някой ще си позволи някой отново да нарушава правилата?!
Но според мен цялата работа опира до манталитет!
Като чета и си мисля,че все говорим за другия на пътя...да има големи глупаци.Ама като се замислим вие дали наистина спазвате ограниченията ;) или пропускате ли винаги човека на пешеходната пътека?Сичко трябва да започне от самия човек,Но положението е същото като хвърлянето на боклуци например-"Защо да не хвърлям като и другите хвърлят?"Ако спра само аз няма да стане по-добре"
"Защо да го пропускам тоя като никой не го прави?"
Всеки трябва да гледа повече своята паница...поне така аз мисля.
А аз спирам а пиша че станах много примерен,а ги прая същите неща:)
Иначе джигити винаги ще има,както и в Германия,така и в Австрия,така и в България,но нека не стигаме 1000 загинали на година щото и без тва не сме много!
А относно за България...няма къде другаде да се чувствам по-добре:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarcheto » 01 Фев 2005, 19:00

Сичкото хубаво ама полицаите ако не са толкова заспали може и да се оправим :evil: . Вярно е НЕ ОТРИЧАМ че и до нас опира да се държим културно, но днес направо побеснях като видях как един "джигит" с раздрънкана 190-ка изпревари колона от около 10 коли заобиколи през насрещтното колата за ляв завой, като замалко да отнесе 2 коли движещи се там. За капак мина през забранена улица привсе че е доста натоварена и за какво :?: :idea: . След като си минах по "правилния" път застанах успоредно на него на следващия светофар.И какво да видя :arrow: вътре някъв тюфлек с анцунг дъвче дъвка и гледайки се в огледалото се навива колко е велик. ЕМИ БРАВО продължавай така след някой друг ден може и да те четем във вестниците, но лошото е че може заедно с твоето да прочетем името и на някой, който си кара нормално :evil:
Та идеята ми е добре е написал човека, но е сигурно че полицаите не трябва да си чакат на n на брой места и " е ся на тоя дет кара със 70 ква глоба ше му прасна". Трябва с макар и малкото бензин да се движат по местата, за които съм сигурен знаят че се правят изцепки и такива камикадзета да бъдат сурово наказвани :!:
За пример давам идеята за която поздравявам полицаите:
на "Пирин" и "Сливница" кръстовиштето е широко и много често има нахалници заобикалящи колоната и притискат колите като се пререждат, но от скоро започнах да забелязвам скритата зад завоя патрулка, която усмирява ентусиастите.

ентусиаст
Аватар

Re: Чета и рева

Мнение от Eva* » 05 Фев 2005, 14:41

TheBoss написа:Ако някой го е чел на друго място, моля дай инфо за автора.

Автор: Вихрения Генчо

Официално го има публикувано тука... http://www.ide.li/modules.php?name=News&file=article&sid=492

и тука... http://renault-bg.com/forum/viewtopic.php?p=32393&highlight=#32393

:D :mhihi: И аз съм се заливала от смях, като го четох.
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 28 Фев 2005, 23:48

TheBoss написа:... И никога не се е случвало тези корумпирани, тъпи, некадърни говеда да ме спрат И глобят, щото съм им несимпатичен ...

Към Автора:
Ми теб може да не са - ама мен са! Е вярно не защото не съм им симпатичен, но със сигурност без нарушение, но както и да е... Аз нямам нищо против драконовските мерки, НО те трябва да важат за всички (ТОЧНО както е в Германия)!!!
SGV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 04 Мар 2005, 22:03

Eva* написа:
TheBoss написа:Ако някой го е чел на друго място, моля дай инфо за автора.

Автор: Вихрения Генчо

Официално го има публикувано тука... http://www.ide.li/modules.php?name=News&file=article&sid=492

и тука... http://renault-bg.com/forum/viewtopic.php?p=32393&highlight=#32393

:D :mhihi: И аз съм се заливала от смях, като го четох.

Моите уважения Ева, ама на мен хич не ми е смешно. Много е тъжно даже. Това е жестоката истина за живота в БГ. Колко невероятно прав е човека и как го разбирам!

Аз в момента по стечение на обстоятелствата съм в гр. Алжир, това е град с около 10-тина мил. жители (не знам точно колко) и е около 4-5 пъти по голям от София. Цената на бензина е 20 стотинки за литър. Можете да си представите дали има някой, който не ходи на работа с колата си. Някой беше казал нещо в тази тема за шофирането в арабските държави. Тук има някакви знаци и маркировки, които вярно, малко хора спазват. Но това, което прави много силно впечатление е, колкото и да не ви се вярва, толерантността на пътя. Знаеш, че когато си на стоп, и трябва да се включиш в път с предимство просто се подаваш бавно и който и да идва по този път те пуска задължително, без клаксони, псувни и т. н., същото е и при престрояване. Случва се да се ударят две коли, то винаги е леко (в града просто никой не вдига повече от 50), никъде не видях шофьори да се бият, даже да се карат. Първо гледат дали има някой пострадал, след това или се разбират тихо и мирно, или викат тукашния КАТ. И това при условие, че по-малко от 5% от колите са застраховани!

И на този дето беше казал по-горе "we're willing to take that risk", ще му отговоря: Аз пък не! И не искам да поема риска от това, че ти го поемаш, защото ти не рискуваш само твоя живот, а и моя, и на детето ми, и на жена ми, защото ти, нагърбил се с този риск, летиш срещу мен на пътя.

Предишна

Назад към Страхотни истории