програмиране на дебитометар
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
програмиране на дебитометар
някои наи после ще каже ли кфо е тфа програмирване...щот всеки приказва тфа напраи онва напраи па като питам какво е тфа програмирване никои не ми вижда вапроса...като гледам тука 1 каже нещо и другите я знаят я незнаят и приказват
да знам че сега следва 

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Ми не се. Програмира се компа на колата.
Ама не ти е зададен коректно въпроса, може би грешно те разбирам заради липсата на препинателни знаци. Колеги, до кога ще продължава имиджа на "мутра с бмв" ? Нима всички сме нискоинтелектуални, мускулести имбицили ?
Ама не ти е зададен коректно въпроса, може би грешно те разбирам заради липсата на препинателни знаци. Колеги, до кога ще продължава имиджа на "мутра с бмв" ? Нима всички сме нискоинтелектуални, мускулести имбицили ?
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Сега да споделя с какво се сблъсках.На един познат му се наложи да смени дебитомера и го направи с БОШ.Изрично инструкцията повелява да се препрограмира в сервиз на бмв.Съответно отива в М-кар и му казват: ми той се е самоадаптирал.Между другото и друго такова мнение съм чел в друг форум,че се самонастройва.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
колега специално за дебитомер най-точен отговор ще получиш в сервиз на Бош, ако има някъде в твоя край и там най-точно биха ти обяснили всичко относно проблема с колата ти, колегите и да ти кажат "да програмира се или не не се програмира" в домашни условия няма да можеш така или иначе да си го управиш по простата причина, че една от маркетинговите концепции на съвременните автомобили е освен печалба от продажбата на автомобил като нов е и поддръжката му /резервни части, сервизно обслужване/ неща пред, които щем нещем падаме на колене... понеже и аз не ти давам точен отговор по темата ти бих ти дал съвет да потърсиш в нета телефон на някой сервиз на БОШ, където със сигурност би намерил отговор... после може да го споделиш в темата си за в бъдеще да бъде изяснен и този въпрос.
Успех!
Успех!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
тъй като е най елементарен датчик макар и един от основните на двг ,дебитомера не се програмира нито се пипа нещо с диагностична програма ако се замени с нов ,най много да се изчисти грешка на стария която няма отношение към работата на двг
- panafon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кара Е46
аз съм от варна и сменях дебитомер при цоков пак е бош сервиз и той ми каза че иска някаква настройка и едната ламнда сонда не работи дали е така не мога да кажа, преди това съм ходил на два отделни елкона и ми казаха че дебитомера работи , а то се оказа точно обратното, сега е фуртуна
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колеги, китайските , италянските , френските и т.н. дебитомери наистина не са плъг-анд-плей.
Трябва си настройка за да могат да работят нормално (настройката не е на самия дебитомер, а на компа на колата за да работи с този непознат за нея елемент).
Незнам точно кой софтуер се използваше за това (тия масовите тестери за грешки не стават).
Мойто мнение е че дебитомера трябва да си е БОШ
Трябва си настройка за да могат да работят нормално (настройката не е на самия дебитомер, а на компа на колата за да работи с този непознат за нея елемент).
Незнам точно кой софтуер се използваше за това (тия масовите тестери за грешки не стават).
Мойто мнение е че дебитомера трябва да си е БОШ

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- BmwE46
- младши ентусиаст
-
- Кара: C вратите
Колега аз преди половин година смених дебитомер на моита бима и утидох за диагностика изчистиха ми компа от грешката която беше излязла и сичко си е точно. мотора е същия като на твоето такаче направи и ти така и ще видиш, че няма да съжеляваш даже някаде ако се разровиш бях пуснал тема с дебитомер-а номера и колко пари съм го плащал сега ще погледна коя беше точно и ще ти дам линк.
ЕТО ТИ КОЛЕГА ЛИНКЧЕТО. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ht=#905506 АКО СИ СЛОЖИЛ ДЕБИТОМЕР БОШ САМО ЧИСТИШ ГРЕШКАТА ОТ КОМПА И СИ ГОТОВ
ЕТО ТИ КОЛЕГА ЛИНКЧЕТО. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ht=#905506 АКО СИ СЛОЖИЛ ДЕБИТОМЕР БОШ САМО ЧИСТИШ ГРЕШКАТА ОТ КОМПА И СИ ГОТОВ

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
ето ги номерата на дебитомерите от realoem за е46 318, е36 компакт 1,9 и е46 316 1,9
дебитомер 13621433565 13621433565 13621433565
което означава , че са взаимоменяеми
дебитомер 13621433565 13621433565 13621433565
което означава , че са взаимоменяеми

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Аз оня ден смених моя със същия номер като на колегата Bmwe46 по-горе, а именно: БОШ 0 280 217 124
Какъвто свалих, такъв сложих, естествено изчистихме грешката...
Обаче ми се струва че колата не е като преди, смисъл сега ми се струва по-тромава
Определено не е по-пъргава обаче.......Аз още и не съм я карал като хората де
Та не знам гледам тук повечето мнения са че като е 1:1 смяната няма нужда от препрограмиране....
Какъвто свалих, такъв сложих, естествено изчистихме грешката...
Обаче ми се струва че колата не е като преди, смисъл сега ми се струва по-тромава

Та не знам гледам тук повечето мнения са че като е 1:1 смяната няма нужда от препрограмиране....
F**k them all!
- Стоян Тотев
-
-
Re: програмиране на дебитометар
стабиляга,ми купи си нов(друк)може и 2-ра рака както направих аз например.Колатами стана различна,променисе коренноvitaliss написа:някои наи после ще каже ли кфо е тфа програмирване...щот всеки приказва тфа напраи онва напраи па като питам какво е тфа програмирване никои не ми вижда вапроса...като гледам тука 1 каже нещо и другите я знаят я незнаят и приказват![]()
да знам че сега следва
- BmwE46
- младши ентусиаст
-
- Кара: C вратите
Колега сложи си нов и не се занимаваи с глупости, ако нямаш от къде да го вземеш пиши ми един Л.с ще ти дам много хубава цена която няма да намериш никъде за Оригинален бош с номер всичко.
Последна промяна BmwE46 на 05 Фев 2009, 3:34, променена общо 1 път

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3