отново за винетките

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 31 Яну 2005, 15:31

Напълно те подкрепям MOPKOB! В България всеки се прави на тарикат, хем да е добре, хем да не плаща, а то така не става! Естествено, че още не работят добре механиzмите zа каквото и да е било в България, но все от някъде трябва да се почне! А, че всеки би крал -- това е ясно. Но данъци трябва да се събират. А и всъщност българинът не е толкова беден, колкото обича да се иzкарва. ;)

Много може да обсъждаме къде са проблемите, но истината е, че ако болшинството от хората в България работеха толкова усърдно, колкото оплюват и коментират, тогава биха тръгнали нещата в правилната посока адски бърzо! А пък да не говориме ако всеки zаработи толкова прилежно, колкото работят нашенците като отидат чистачи на zапад, zа по €5 на час по 14 часа ден -- ебати тогава ше станеме Германия zа 2 години :lol: :lol: :lol: :mhihi:

:bgflag:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 31 Яну 2005, 18:00

Минетки продават на ОМВ, вместо мноо да говорите заминавайте да си купувате :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 31 Яну 2005, 18:02

GIORCETO написа:Минетки продават на ОМВ, вместо мноо да говорите заминавайте да си купувате :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това сигурно е заради студеното време .. кат се постопли малко сигурно пак ще излязът по околовръсното :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 31 Яну 2005, 18:08

Мдааа,
Аз си купих от Калотина, на влизане в БГ, че тук (в София) си представям какво ще бъде в ИАП на пл.Македония. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 31 Яну 2005, 18:18

Морков
Дани, НЕ СИ ПРАВ!!!!

За момент ще допусна, че държавата съвсем честно ще вкара тези пари в перото от бюджета за поддръжка на пътната мрежа. За момент ще допусна, че огромните суми, които взима от собствениците на автомобили не са били достатъчни....

И така базирайки се на тези допуски ще ти кажа, че винетките са пълна простотия. Не защото трябва да плащаме, а защото са НЕДОМИСЛЕНИ!!!!
Сам четеш колко парадоксални и смешни ситуаций има. Да отидеш до еди кой си квартал - винетка. Снимки със някакви смешни пътища и на тях табела за винетка. Що за логика. А случайно да има изградена пътна инфраструктура с дублиращи артерий на платените пътища? Ей за това е РЕКЕТ .....защото ако не платиш въобще няма откъде да минеш.

Ще си плащам когато има ЕФЕКТИВНА система. Ще си плащам с удоволствие тогава. А засега ще им тегля майната на винетките!

Плащахме данъци, пътни данъци, еко такси, граждански отговорности, незнам си кво си .....хайде сега и винетка. Хубаво ама как пък след всичките тия неща, точно винетката ще е фактора, който ще оправи пътищата.... Хайде да видим...

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 31 Яну 2005, 18:26

OK, ама след всеки нововъведен рекет ние се успокояваме с думите: Сигурно този път вече ще се оправим или вече няма да казват, че не им стигат парите. Да ама не, всеки път е едно и също, а ние (българите) просто обичаме да ни рекетират. Достатъчно е държавата да сменя името на рекета от време на време и..... готовоооо.
Не я разбирам тази работа. :dunno:

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 31 Яну 2005, 18:33

Говорите така защото не си давате сметка колко струва да поддържаш един автомобил в "хубавите" за вас страни, като например Германия ! Веднага що поиската някъкви нови пари веднага се надигаме ... няма да плащаме едно друго ... но какво ще кажете ако ви забранят да си ремонтирате колата пред блока , както е в Германия например, какво ще кажете ако за смяна на масло трябва да отидете в оторизиран сервиз, а ако спукате гума на магистралата трябва да повикате пътна помощ !? Не знам защо всички искаме нещата да са супер пътищата да са перфектни а в момента в който поискат пари за тази цел (не казавм че 100% ще отидат за тази цел) ние веднага появаме - няма да дам ! Замислете се, че не може по крадливото оправление на Костовото правителство да набеждаваме всички след него ! Истината е че за да вървят нещата трябва са има пари, както държавата така и подъниците й !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ISATIS » 31 Яну 2005, 18:34

:OT:

MOPKOB написа:Абе май всички в тая държава все тарикат се бара? Хайде сега си направете труда да помислите малко. Ако усетите съпротивление ... недейте се напъва много. Пътната мрежа в страната е на 100 години , няма настилка която да издържа на климатичните особености на страната ни повече от 7-9 г. Това означава че за подновяването и са нужни средства. С процеса по мисленето сега се и сетете, кога за последно е правен качествен ремонт на пътищата ни. Не се сещате нали. Аре сега млъкнете и разберете. Бездъната яма наречена финансово обезпечаване от фонд "СССР" отдавна я няма. За да има трябва да се купи. Е философи , дето друго освен да мрънкате и да се оплаквате във форума не можете - не винетки , данък за тва че дишате трябва да Ви се взима. Щото иначе НЯМА от къде. Стегнете се малко. За да може тая държава да дава ... трябва и да взима. И ТО ПРЕДИ ВСИЧКО ДА СЕ ОПРАВИ. Аре писна ми. Бати , малко ли мозък не ви стига ... Спрете се малко. Да не Ви почвам с цигарите, че и там сте все същите Бай Ганьовци.

Чета, чета и чета , и пак не мога да разбера .Абе човек, ти не можеш ли да не го раздаваш толкова гьон-сурат??? Все се караш на някой, все обиждаш. Айде малко по-кротко, защото не е много приятно да четеш всеки път как някой едва ли не се мисли за гений на форума, а другите са някакви прошляци.... Писна ми на мен пък да чета колко сме глупави всичките, защото не можем да разберем твоето европейско виждане или как бива обиждан едиси -кой потребител, защото не ти харесва примерно един от постовете му!!! Ако вместо да се позамислиш си решил да ми отговаряш с поредния си хаплив пост, по-добре го направи в ЛС.

А по темата - Асен го е казал възможно най-добре. Стига вече с тоя рекет!
Последна промяна ISATIS на 31 Яну 2005, 18:56, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WOLFCUD » 31 Яну 2005, 18:40

Много говорите ми се струва.Пари е имало и винаги ще има ама не са там където трябва.Софянски добре беше почнал човека да ни замазва очите и с нови булеварди и с ИЗЦЯЛО НАНОВО асфалтирани улици (както и трябва да е, а не само кръпки да си праим и то основно зимата когато файдата е никва) но почнаха бая да го тормозят.Не че не се е облагодетелствал.И той е лапал, ама поне откриваше по някой и друг булевард.Завидяха му и сега като гледам как е тръгнало ще си тръгне сития и ще дойде поредния гладен на негово място.Ние пак ще си плащаме по 3 данъка,такси или както искате ги наричайте.Нещо което не съществува никъде по бялия, а и по другия шарен свят.
Така че МОРКОВ не ми дръж сметка тарикат ли съм, не съм ли, имам ли да плащам данъци, крада ли и коя съм чешал по сливата.
Най-лошото е че вече по-големи дупедавци от българите НЯМА.
Не ми се задълбава щото ми става болно.Май ще се опраим само когато всички млади БЪЛГАРИ работят в чужбина за по 5 евро на час, а милата ни татковина е изкупена от чужди компании и мултимилионери за да си направят по някоя вила,резиденция или каквото си решат.Тва вече парламента го гласува и за пореден път май се продадохме.
Lud umora nemaaaa.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 31 Яну 2005, 18:43

Наистина ще е хубаво сегашните оправници да не крадат, но уви и те са българи. А и е нелепо да ни приравняват таксите и данъците с западните като се има в предвид разликите в стандартите.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 31 Яну 2005, 19:36

Аре верно, стига глупости. Тия пари от винетките няма да стигнат за нищо бре. Колко са колите в България? 1 000 000? Да приемем. че са толкова. А колко струва 1 км. магистрала(ако няма мостове)? 1 000 000 лв. - приблизително. А колко е една годишна винетка? 54 лв. Е, стана ли ви ясно накрая? 54 км. нова магистрала.
Истината е, че ако искаме нови пътища държавата трябва да взема заеми от разни там ЕБВР и разни предприсъединителни фондове. Както направиха в Румъния. Мангасарите, както им викаме ние пренебрежително, почти изцяло са си възстановили пътната мрежа. ЕС дава пари, ама иска резултати. А у нас какво става? Не взимаме пари от ЕС, защото въпросния министър с "русински"(да ме извинят хората от Русе) акцент нямал братовчеди дето да усвоят парите от предприсъединителните фондове. А пък изборите се задават. Вие сами решете дали, както каза МОРКОВА, да драпате нечия вулва или да покажете гражданска позиция. И не ми излизайте с лафа: абе то от нас нищо не зависи. Напротив, зависи, защото вие сте бъдещето на тази държава. Сега вече управляват моите съученици, а няма да се усетите и вашите също ще седнат на Дондуков 1 и срещу коня. И тогава ще се ядосвате, като гледате как някой двойкар е седнал там само, защото вие сте решили, че от вас не зависи нищо. Айде мир.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 31 Яну 2005, 20:02

Шефе - 1 млн. са само в София бе. Ами що забравяш камиони, бусове и пикапи - сещаш ли се тяхните винетки колко струват. А тези дето минават транзит през дупките - за тях сещаш ли се и те колко плащат. Така, че сложи една нула на това дето си го сметнал и ще си по-близо до реалността. И стават 540 км. на година - пак бива, можеше и по-малко да е. И да не забравя - аз непознавам никой, който да си плаща всички данъци - всеки гледа да скатае нещо, къде легално - къде нелегално. И моето си мнение е, че ако си платиш всичко на тъпата държава, даже и без да ползваш вратичките поне дето ти предлагат наредбите - си най-големия глупак. По целия свят се прави. Ма хептем нищо пък да не плащаш пак не е хубаво 8) .

ПП. Аааа, и нацяло щах да забравя - да се забрани гласуването по селата и на хората без висше образование (не, че то значи нещо, ама се предполага, че поне си се научил да мислиш докато си търкал банките в университета :) )

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Фев 2005, 0:27

Абе аз го разбирам така:
Плащам си данък щото имам кола :!:
Плащам си и винетката за да ползвам републиканските пътища :!: :?:
А, на всичкото отгоре, като дадат магистралите на концесия, пак ще си плащам щото карам по тях :!:

Или накратко - плащам си, за да си плащам :!: :!: :!:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 01 Фев 2005, 11:50

не бих искал да изглежда като заяждане ( специално към ДЪ БОС и МОРКОВ ) момчета аз лично ВСЯКА БОЖА ГОДИНА си плащам шибаните данъци само за миналата година за двете коли съм платил 540 лв +мисля бяха около 10% или по-малко в/ху горивата и какво се получава пак цяло лято магистралата е в ремонт навсякъде дупки???????? пак казвам нищо лично не става въпрос да не се плащат данъците а да се плащат когато е необходимо и за наистина използвана услуга ( като качествена пътна мрежа примерно).....
а не да ти се налага да отидеш от ветрен до бургас и тряс 54лв аре стига бе това е смешно питай ги хората които живеят там и работят в бургас за другите абсурди като спукани гуми , изкривени джанти изобщо не искам да започвам щото ставам банален....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Malcho » 01 Фев 2005, 14:35

За миналата година има бюджетен излишък /не помя вече в какъв размер/ с който Велчев направи агенция за оползотворяването му, дублираща МРРБ и Еко министерството. Целта е ясна - да се приберат парите от свои фирми. Така, че да ме извинява МОРКОВ - пари има. А данък за вдишаният въздух може и да наложат - само някой да го предложи - умници много.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум