От течен парафин може ли нещо да му стане на кожения салон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
От течен парафин може ли нещо да му стане на кожения салон
От течен парафин може ли нещо да му стане на кожения салон и от тия спреиове за арматурното табло със селикон вътре дето са
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега, много неграмотно пишеш, българин ли си? (става въпрос за автора на темата)
Нищо няма да му стане с парафин, но не разбирам целта каква е ? Искаш да го почистистиш или искаш просто да го освежиш, да не стои толкова сух ? Ако искаш да го почистиш с парафина нищо няма да стане, а ако искаш само да го освежиш по-добре си купи препарат за кожа (5 лв.) поне няма да стои толкова мазно колкото с парафина, а и ефекта ще е по-траен и по-благоприятен за кожата. Винаги с каквото и да решиш да я мажеш първо го тествай на малък участък, защото винаги са възможни неприятни реакции и е хубаво да бъдеш предпазлив (важи и за естествената и за изкуствената кожа).
А ако целта ти е почистване - изкуствената кожа се чисти до блясък изключително лесно, докато да изчистиш естествена кожа е много по-трудно и с какъвто и препарат да разполагаш винаги са нужни часове търкане, ако е захабена.
Нищо няма да му стане с парафин, но не разбирам целта каква е ? Искаш да го почистистиш или искаш просто да го освежиш, да не стои толкова сух ? Ако искаш да го почистиш с парафина нищо няма да стане, а ако искаш само да го освежиш по-добре си купи препарат за кожа (5 лв.) поне няма да стои толкова мазно колкото с парафина, а и ефекта ще е по-траен и по-благоприятен за кожата. Винаги с каквото и да решиш да я мажеш първо го тествай на малък участък, защото винаги са възможни неприятни реакции и е хубаво да бъдеш предпазлив (важи и за естествената и за изкуствената кожа).
А ако целта ти е почистване - изкуствената кожа се чисти до блясък изключително лесно, докато да изчистиш естествена кожа е много по-трудно и с какъвто и препарат да разполагаш винаги са нужни часове търкане, ако е захабена.
Колега, пиши по-грамотно, тъпо е така.
Да, нищо няма да му стане и от препарат за табло, но пак ти казвам че не разбирам смисъла, ефекта не е добър. Купи си препарата за поддръжка на кожа на Turtle, десетина лева струва и смазва кожата, придава и блясък (но не стои мокро, както с парафин или препарат за табло). Аз си поддържам кожата с въпросния препарат (Turtle) и съм доволен, кожата изглежда добре, не съм имал проблеми или неприятни резултати.
Да, нищо няма да му стане и от препарат за табло, но пак ти казвам че не разбирам смисъла, ефекта не е добър. Купи си препарата за поддръжка на кожа на Turtle, десетина лева струва и смазва кожата, придава и блясък (но не стои мокро, както с парафин или препарат за табло). Аз си поддържам кожата с въпросния препарат (Turtle) и съм доволен, кожата изглежда добре, не съм имал проблеми или неприятни резултати.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега ,течния парафин ще ти се размаже по дрехите, и ефекта не е дълготраен , колегата PeReZ го е казал ясно ... препарат за кожа на Turtle (или друг но пак за кожа). Хората са си го измислили .....
Към колегата PeReZ ...искам да кажа нещо съвсем като към колега ...
- Колега , дай да не ставаме педантични по отношение на правопис.... вярно момчето е допуснало тук ,там правописни грешки , но на всички ни се случва къде несъзнателно , къде от незнание(и това го има ,вярно , че говори за лоша култура на писане, но ....)... все пак форума е технически ,а не за правопис....

- Колега , дай да не ставаме педантични по отношение на правопис.... вярно момчето е допуснало тук ,там правописни грешки , но на всички ни се случва къде несъзнателно , къде от незнание(и това го има ,вярно , че говори за лоша култура на писане, но ....)... все пак форума е технически ,а не за правопис....
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
А за един кожен волан я ми предложете как да го почистя (не е чак толкава мръсен), а после да го поосвежа....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
emiche написа:А за един кожен волан я ми предложете как да го почистя (не е чак толкава мръсен), а после да го поосвежа....
Препарат за табло... аз моя така го освежавам и стои супер ... вярно в първия момент е малко мазно ..но стои свежо ... другия вариянт препарат за кожена тапицерия ...
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
metodi80 написа:emiche написа:А за един кожен волан я ми предложете как да го почистя (не е чак толкава мръсен), а после да го поосвежа....
Препарат за табло... аз моя така го освежавам и стои супер ... вярно в първия момент е малко мазно ..но стои свежо ... другия вариянт препарат за кожена тапицерия ...

metodi80 написа:
Колега, не искам да се издребнява, много мразя да чета във форуми постоянно забележки за правопис и т.н., но направи си труда да погледнеш всички коментари на въпросния човек (2-3 теми му чета само днес и тази е най-грамотно написаната). Имам чувството, че умишлено пише толкова неграмотно. Клаксун....
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Ако позволите и аз ще се намеся в темата...
Бих искал да ви питам с какво аджеба да изчистя тъмно жълтия кожен салон от оцветяването от коженото ми яке!?
Бих искал да ви питам с какво аджеба да изчистя тъмно жълтия кожен салон от оцветяването от коженото ми яке!?

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
PeReZ написа:Колега, пиши по-грамотно, тъпо е така.
А супер,ахахахха аз намзах мойта с препарат за почистване на табло и мойта жена щеше ма убие!Аахахаха,то беше мрънкане,то чудо!Мазно било и т.н.,ама и викам другади кът ти е мазно не мрънкаш а!Ама тя па си знае нейното.
Та колега от къде се купува това ТУРТЛЕ?

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Течният парафин е доста кофти. Аз пробвах веднъж, стана гадна мазнотия и повече никога няма да го ползвам. Има доста препарати за кожа, предполагам че повечето са добри. Аз лично също използвам Turtle Wax и давам още един глас за него. Подхранва кожата на салона и я прави по-мека и еластична. Като цяло съм доста доволен. Купувам от OMV, но вероятно се намира и на други места. Чувал съм добри отзиви и за препаратите за кожа на Sonax, но не съм ги използвал.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
PeReZ написа:metodi80 написа:
Колега, не искам да се издребнява, много мразя да чета във форуми постоянно забележки за правопис и т.н., но направи си труда да погледнеш всички коментари на въпросния човек (2-3 теми му чета само днес и тази е най-грамотно написаната). Имам чувството, че умишлено пише толкова неграмотно. Клаксун....
Колега , ти нали се сещаш ,че от една забележка човека не може да се научи да пише правилно,той щом като не го е написал - явно просто така си пише.Пак се радвам ,че е на кирилица и здраве да е

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2