Начинаещ с BMW :)
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Stefan_Petrov89
- Потребител
-
Начинаещ с BMW :)
Здравейте
Радвам се че най-накрая и аз имам bmw
е34 520i 94г. Колата е превъзходна
на 125.000 реални километра, внесена от едно селце близко до Мюнхен от приятел
Двигателя е чук!!
без 1 ръжда по него, няма 1 напукано маркуче... и след като сменх маслата върви като изтребител
Много е пазена иначе( боята е като нова няма ги онези "паяжини" които се получават при миенето с четка, в багажника намерих всички оригинални ключове на бмв, неизползвани, крик,резервната гума е чисто нова, още с власинките по нея, салона вътре е плюш тъмно кафяв мн пазен, таблото също е тъмно кафява без забележки, не е пушено вътре ) И я карам само от 2 седмици и вече съм сигурен че няма да се кача на друга кола
Но като за пръв път на BMW имам няколко , може би леко глупави въпроса, но искам сичко да е на 6
Значи на десния фар, рефлектора на дългите е леко раждясал и ме дразни а и се изпотяваб. Има ли начин да се смени само той, или трябва направо целия фар
На дясната врата, облегалката и пробита ( и аз не знам как успя майка ми.... ) направена и от нещо като шпер плат ама и идея си нямам как да се оправи а и после кожата на тапицер ли , на какво че да не личи че е скъсано
копчето за нагряване на задното стъкло си свети, ама никъв ефект като го натисна... въобще на щраква даже
Парното като пусна да духа на 2 почти не се усеща, на 3 си духа яко и вътре става сауна... само че духа топло от отвори към предното стъкло, от отвори над горните предни колони, в краката отпред и отзад.. в смисъл такъв тези които могат да се насочват нагоре, надолу, наляво, надясно трябва да са затворени ( духат само студено
) Това нормално ли е или има някъв проблем
за светлините за мъгла на стоповете не светят, предполагам е бушон но кой ?
Колата си пали от раз, без да давам газ... но работи на 500 оборота някъде и като че ли на ниски обороти примерно в задръстване леко е тромава... иначе на от 2ра скорост нагоре и в по високи обороти реже сичко
свети inspection на таблото и вече видях как да се оправи от форума ама също така и светлината за ляв мигач- не че ми пречи ама съм перфекционист
Това са моите малки проблеми
Сичко останало кърти мивки ! А и си е друго да караш голяма кола ( на задната седалка има мн място
..... със старата ми ланчия не ставаше тоя номер и ме е било мн яд ...
)

Но като за пръв път на BMW имам няколко , може би леко глупави въпроса, но искам сичко да е на 6

Това са моите малки проблеми

Последна промяна Stefan_Petrov89 на 08 Фев 2009, 18:37, променена общо 1 път
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
1. Не е ли пластмасов рефлектора?! Мисля, че можеш да си смениш само рефлектора, зависи само доколко ще се справиш сам с разглобяването. Ако ли не - то само дългия смени (целия).
2. Нещо не разбрах - салон плюш, а врати - кожа?? Доколко е пробито - говори направо с някой тапицер наистина - ама да го види какво е.
3. Копчето - как си свети - оранжевото диодче? Копчето не щрака - управлението е електронно и се самоизключва. Като изчакаш малко чисти ли задното стъкло. При всяко натискане трябва да светва/гасне диодчето.
4. За парното нека колегите с врътки се изкажат, но доколкото знам на климатиците духа топло само от там откъдето си изброил - в очите духа само студено (може и да греша - при климатроника се регулира с допълнителна врътка и може да духа топло на очите, ама е слабо, а отзад на централната конзола - никога топло).
5. Виж си и крушките... бушона го пише на капака на бушоните.
6. Тук нека по-опитните да кажат.
7.Какво прави светлината за ляв мигач?!
Хайде честита да ти е придобивката... и със здраве да й навъртиш много километри - само безаварийно!
2. Нещо не разбрах - салон плюш, а врати - кожа?? Доколко е пробито - говори направо с някой тапицер наистина - ама да го види какво е.
3. Копчето - как си свети - оранжевото диодче? Копчето не щрака - управлението е електронно и се самоизключва. Като изчакаш малко чисти ли задното стъкло. При всяко натискане трябва да светва/гасне диодчето.
4. За парното нека колегите с врътки се изкажат, но доколкото знам на климатиците духа топло само от там откъдето си изброил - в очите духа само студено (може и да греша - при климатроника се регулира с допълнителна врътка и може да духа топло на очите, ама е слабо, а отзад на централната конзола - никога топло).
5. Виж си и крушките... бушона го пише на капака на бушоните.
6. Тук нека по-опитните да кажат.
7.Какво прави светлината за ляв мигач?!
Хайде честита да ти е придобивката... и със здраве да й навъртиш много километри - само безаварийно!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
колега заповядай в надежда да ти помогна и покажа това онова
повечето неща са от бущон вероятно. Останалото е козметика
повечето неща са от бущон вероятно. Останалото е козметика

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Е ти как пусна такава тема, без да дадеш снимки на колата ?
И аз бях като тебе Април месец.. хаха, че и си мой набор.
Можеш да смениш само релфектора.. но си е трудно. По-добре цял фар от морга, а другия ще го ползваш за резервни части, имаш късмет, че е десния, защото левия се сваля много трудно.
Копчето за подгред на задното стъкло е нормално да не щрака, но най-вероятно си работи.
Аз с парното нямам проблеми, където както го настроя - така ми духа(духалки за отзад има само за краката под предните седалки). ОСтаналото може да е от често срещания проблем с клапите.
Светлината за мъгла, я крушка, я бушон.
И честито, много безаварийно патуване. За останалото.. ако имаш вкус към автомобилите, ще се влюбиш в тоя.

И аз бях като тебе Април месец.. хаха, че и си мой набор.
Можеш да смениш само релфектора.. но си е трудно. По-добре цял фар от морга, а другия ще го ползваш за резервни части, имаш късмет, че е десния, защото левия се сваля много трудно.
Копчето за подгред на задното стъкло е нормално да не щрака, но най-вероятно си работи.
Аз с парното нямам проблеми, където както го настроя - така ми духа(духалки за отзад има само за краката под предните седалки). ОСтаналото може да е от често срещания проблем с клапите.
Светлината за мъгла, я крушка, я бушон.
И честито, много безаварийно патуване. За останалото.. ако имаш вкус към автомобилите, ще се влюбиш в тоя.

E34, E38
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Честито БМВ колега - това между другото е наркотик и ти вече си наркоман - няма отказване
Иначе със здраве да си я караш и много да се кефиш, ама дай и снимки да видим !

- sote_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като простаците на бензин
- Мечтае да кара: BMW 7.. IL
- Детайли за колата: 520 M50 VANOS
1993. лето и 530DA комбе
а честито и многа да те слуша
4. прочети тук http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
и ще започне и на 1 да прави сауна
погледни на средните 2 духалки между тях има за нагласяне какво да духа топло и студено
4. прочети тук http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
и ще започне и на 1 да прави сауна
погледни на средните 2 духалки между тях има за нагласяне какво да духа топло и студено
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
ре
- споко то и при мене не щрака виж си бушоните отпред при двигателя (там е за някакво реле на реотана)а има и под задната седалка мисля че беше 46-ти бушон 30А -екопчето за нагряване на задното стъкло си свети, ама никъв ефект като го натисна... въобще на щраква даже

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=51161 - това е линк за бушоните кой какво значи
- може и крушки да са виж си отзад как са ти крушките има един предпазител сваляш го и се развиват на ръка не е нужно да сваляш стопа или нещо таковаза светлините за мъгла на стоповете не светят, предполагам е бушон но кой
- Stefan_Petrov89
- Потребител
-
Не е ли пластмасов рефлектора?!
Ами честно казано не знам.. така предположих щото не е такъв огледален да отразява а тъмен , като ражда и самия фар се поти

Нещо не разбрах - салон плюш, а врати - кожа
Ами да. То си е плюш ама има разни елементи от кожа, и самата облегалка е покрита от кожа

Копчето - как си свети - оранжевото диодче?
аха свети постоянно... и да цъкам и да не цъкам пак си свети
Е ти как пусна такава тема, без да дадеш снимки на колата ? Very Happy
При първа възможност ще кача колега

То и на мен си духа от където настроя... имах в предвид че тия отвори които са в центъра, този големия на таблото и има 2 на самите врати... тях като ги отворя духат само студено.....Аз с парното нямам проблеми, където както го настроя - така ми духа(духалки за отзад има само за краката под предните седалки)
Ами уж гледах пък не видях....погледни на средните 2 духалки между тях има за нагласяне какво да духа топло и студено

Благодаря на всички че са така отзивчиви

- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
относно усиления габарит на задния капак-най вероятно ти е прекъснат снопа който отива от купето към капака намира се под един черен пластмасов капак по лявата панта и се прекъсва точно където се захваща към купето!Това е от детските болести на е34 седан и почти не съм видял такова без този проблем(до тук тази ми е 3та и все си е така)!
Решението е сътворяваш си кабелчета с подходяща дължина изолирбанд,лампа клещи забелвачки и резачки ,лампа и си полягаш в багажника на гръб и ги почваш!
Успех!
Решението е сътворяваш си кабелчета с подходяща дължина изолирбанд,лампа клещи забелвачки и резачки ,лампа и си полягаш в багажника на гръб и ги почваш!
Успех!
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
IAV написа:относно усиления габарит на задния капак-най вероятно ти е прекъснат снопа който отива от купето към капака намира се под един черен пластмасов капак по лявата панта и се прекъсва точно където се захваща към купето!Това е от детските болести на е34 седан и почти не съм видял такова без този проблем(до тук тази ми е 3та и все си е така)!
Успех!
М-дам колега..При мен пък от това прекъсване на тези кабелчета нямах осветление в багажника и след като и аз жертвах един следобяд през лятото на отминалата далечна 2007 година , отделих кабелите един по един след това ги прегледах за прекъсване и каквото трябваше изолирах и след това си имах осветление ...Не знам защо така са го направили ,но мисля че това е най-ненадежното -в смисъл така както са го увили да следват извивките на пантата за отваряне на задният капак..Иначе оттам минават всичките светлини за задницата - като започнеш със светлини на габарити, за мъгла ,стопсветлините и тези лампички за осветление на регистрационният номер , осветление на багажника ...
А иначе колега ако отзад не ти светят за мъгла си виж крушките - те са на много лесно място , Въобще е добре да си прегледаш светлните на цялата задница за да нямаш изненади -дали всичко си свети и ако не първо виж тези кабели - ако при тях всичко е наред гледай крушките който са отзад на стоповете в предпазителите . Крушките за мъгла са в същите предпазители ,но като вдигнеш капака на багажника и в него под велтъра -не е необходимо да го сваляш -само го откопчаваш самият велтър има едни копчета и имаш поглед към предпазителите в който се слагат крушките за осветление за мъгла. Те се въртят на ръка като първо се завъртат и после се натискат .Успех с ремонта ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
е за това Е32 е привилигировано защото по тоя канал при нас минават само кабели са осветление на регистрацията и 2-рата лампа в багажника

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Re: Начинаещ с BMW :)
Stefan_Petrov89 написа:ЗдравейтеРадвам се че най-накрая и аз имам bmw
е34 520i 94г. Колата е превъзходна
на 125.000 реални километра, внесена от едно селце близко до Мюнхен от приятел
Двигателя е чук!!
без 1 ръжда по него, няма 1 напукано маркуче... и след като сменх маслата върви като изтребител
Много е пазена иначе( боята е като нова няма ги онези "паяжини" които се получават при миенето с четка, в багажника намерих всички оригинални ключове на бмв, неизползвани, крик,резервната гума е чисто нова, още с власинките по нея, салона вътре е плюш тъмно кафяв мн пазен, таблото също е тъмно кафява без забележки, не е пушено вътре ) И я карам само от 2 седмици и вече съм сигурен че няма да се кача на друга кола
![]()
Но като за пръв път на BMW имам няколко , може би леко глупави въпроса, но искам сичко да е на 6![]()
Значи на десния фар, рефлектора на дългите е леко раждясал и ме дразни а и се изпотяваб. Има ли начин да се смени само той, или трябва направо целия фар
На дясната врата, облегалката и пробита ( и аз не знам как успя майка ми.... ) направена и от нещо като шпер плат ама и идея си нямам как да се оправи а и после кожата на тапицер ли , на какво че да не личи че е скъсано
копчето за нагряване на задното стъкло си свети, ама никъв ефект като го натисна... въобще на щраква даже
Парното като пусна да духа на 2 почти не се усеща, на 3 си духа яко и вътре става сауна... само че духа топло от отвори към предното стъкло, от отвори над горните предни колони, в краката отпред и отзад.. в смисъл такъв тези които могат да се насочват нагоре, надолу, наляво, надясно трябва да са затворени ( духат само студено
) Това нормално ли е или има някъв проблем
за светлините за мъгла на стоповете не светят, предполагам е бушон но кой ?
Колата си пали от раз, без да давам газ... но работи на 500 оборота някъде и като че ли на ниски обороти примерно в задръстване леко е тромава... иначе на от 2ра скорост нагоре и в по високи обороти реже сичко
![]()
свети inspection на таблото и вече видях как да се оправи от форума ама също така и светлината за ляв мигач- не че ми пречи ама съм перфекционист
![]()
Това са моите малки проблемиСичко останало кърти мивки ! А и си е друго да караш голяма кола ( на задната седалка има мн място
..... със старата ми ланчия не ставаше тоя номер и ме е било мн яд ...
)
Честито кола.Но ползвай търсачката!Там има всичко

- Stefan_Petrov89
- Потребител
-
Благодаря отново за помощта
Оправих тези дребни проблеми и сега сичко е чук !
Купих си ново Pioneer-че ... ама то е с евро букса . Знае ли някой от каде да си купя преходник BMW - евро букса ? 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2