След 110км на ляв завой тресе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

След 110км на ляв завой тресе

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 0:35

Колеги днес ми се наложи да пътувам и направо не се издържаше,на ляв завой с над 110км всичко започва да се тресе и да вибрира,чак след 180км по завоите спира да тресе.Както пипна спирачката и веднага спира има ли някаква логика да ми вибрира накладката,защото на дясната гума ми я нямаше пластина?!След 1 час каране спрях на една морга сложих пластината и не се оправи проблема съмнява ме,че пластината не дойде точно на дупките на накладка ама тези от моргата ми казаха,че сама ще се намести в дупките.Други пък ми казаха,че носача ми е крив.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Яну 2009, 0:40

Все си мисля, че ако със 110 тресе, повече от 130 не бих вдигнал с тая кола, поне докато не разбера какво може да е, и не го оправя.
И не е накладката ;)
Ходи си балансирай джантите на първо време и от там почвай да ги мислиш...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 0:43

Не знам дали има по балансирани джанти от тези които ги ползвах за днешния ден :D Съмняваше ме да не би да вали много сняг да взех 2 джанти с зимни гуми от един приятел,едва ли е от джантите.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BrkN » 30 Яну 2009, 0:47

слаби нерви на ляв завой :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Яну 2009, 0:51

Колега, преди две седмици имах същия проблем, пътувайки от Варна за Бургас, само дето не си позволих да вдигна повече от 100 след първия лав завой. Като пристигнах в Бургас отидох направо в сервиза. Резултата след огледа, на който присъствах и аз, беша:

подмяна на двата вътрешни шарнира, подмяна на левия външен шарнир и подмяна на лява биалетка. После последва стенд на предницата и си я карам сега и нищо не вибрира.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

.......

Мнение от GRECE » 30 Яну 2009, 0:52

Здрасти Колега , Ами то при тая скорост може и да е фракнал някои баланс,(някоя пломба) и да започне да тресе на мен ми се е случвало да ги губя по патя.Иначе може по гумата не6то или спирачния диск.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BrkN » 30 Яну 2009, 0:56

stony1 ама той на ляв завой дясната гума му хлопа и като натисне спирачката се оправя няма логика да е от биалетка или тн
със 2 различни джанти пробвахме не е и от джантите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 0:58

stony1 написа:Колега, преди две седмици имах същия проблем, пътувайки от Варна за Бургас, само дето не си позволих да вдигна повече от 100 след първия лав завой. Като пристигнах в Бургас отидох направо в сервиза. Резултата след огледа, на който присъствах и аз, беша:

подмяна на двата вътрешни шарнира, подмяна на левия външен шарнир и подмяна на лява биалетка. После последва стенд на предницата и си я карам сега и нищо не вибрира.

Еба му ма...та преди 2 месеца смених шарнирите ако е от тях :++

За баланса едва ли е фръкнал,защото като чукна леко спирачката да обере луфта и се оправя.Все си мисля,че са тези накладки,а що се отнася до скороста след 10-тия завой вече претръпваш :drinking: :D :D
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Яну 2009, 1:18

Ами при мен на ляв завой дясната гума тресеше или по-точно трсенето беше от дясната страна. Не мога да кажа дали е било от биалетката ама двата шарнира от дясно си бяха отишли. На десен завой никакви проблеми.

Да и спирачката помага.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 1:21

Забравих да спомена,че докато тресе ако мина през неравност се оправя :dunno:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 30 Яну 2009, 1:33

може ли нещо тампоните на носачите да са заминали

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 1:35

Точно на тази гума от която идва проблема съм й сменил тампона с планката.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от al3xx » 30 Яну 2009, 9:53

Това си е точно от шарнирите има теми по случая наскоро четох една по старичка и точно това обясняваха хората, че при ляв завой тресе от дясно и обратното. А пък това че си ги сменил скоро не е от значение ако са некви боклуци турски китайски и италиански и т.н. Купувай само немски части има доста магазини в софия дето може да си купиш истински части. И по леко карай то естествено, че със 180 като минеш през някоя дупка ще се преебат шарнирите. То по нашите пътища рядко се срещат дупки де .. :lol:

ПС: Винаги съм се чудил някой като каже, че карал с 180-200 в завой и т.н. та кажете каде карате да покарам и аз малко да си направя кефа. До сега за 100 000 км стаж не съм намерил още такъв път в БГ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 30 Яну 2009, 10:28

stony1 написа:Колега, преди две седмици имах същия проблем, пътувайки от Варна за Бургас, само дето не си позволих да вдигна повече от 100 след първия лав завой. Като пристигнах в Бургас отидох направо в сервиза. Резултата след огледа, на който присъствах и аз, беша:

:yes: ШАРНИРИ ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Яну 2009, 11:00

Десен шарнир ,къс :idea:
Изображение

Следваща

Назад към E36