проблем стартер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316 compact

проблем стартер

Мнение от markoni_ » 29 Яну 2009, 0:21

здравейте колеги.малък проблем възникна на моя компакт е 36 316 97 година.понякога при завъртане на стартера не изскача бендикса и стартера си върти на празно а двигателя си стои в покои.и ми се струва че го прави по често когато е студен.въпроса ми е проблема в стартера ли е.стартера ремонтирали се или трябва нов.също бих искал да попитам ако някои знае колко е нов и колко е 2 ра ръка или пък ако може да се ремонтира как вървят цените за ремонта

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 29 Яну 2009, 0:57

Стартера се ремонтира за ок.50-60лв. ;) А за 2ръка нямам си идея какви пари е :?:
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 30 Яну 2009, 1:29

Първо притегни гайките на кабелите към стартера. Ако не се оправи значи е заминал шалтера (бобината), която зацепва бендикса към двигателя. Нова, оригинална е към 140 лева.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 1:33

Занеси го на профилактика да го прегледат да сменят четки бендикс (не съм сигурен ама май имаше и диоден блок) което трябва да се смени и няма да имаш проблеми.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 30 Яну 2009, 1:40

agent smit написа:Ако не се оправи значи е заминал шалтера (бобината), която зацепва бендикса към двигателя. Нова, оригинална е към 140 лева.

Не бих казал че това е причината. Ето при мене как стоеха нещата и как ги оправих.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%F2%E5%F0

Толкова години като не е отварян така се получава. Поне при мен така се оправи. Вече 20 дни откакто извърших тази процедура и нямам нито едно проблемно палене. Цък и като часовник пали. Мисля че може да се размине само с едно почистване. Не е нужно да се набутва една камара пари.

Назад към E36