Автокаско в ДЗИ, ПТП и отказ - мения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 e46
Мечтае да кара: M3 e46

Автокаско в ДЗИ, ПТП и отказ - мения

Мнение от somuchbetter » 29 Яну 2009, 21:48

Здравейте колеги,

За жалост трябва да отворя тази тема, но просто за мен това минава всички граници. Ето за какво става въпрос:
Преди 2 седмици се завъртях с колата и минах през едни бордюри - много неприятно. Криви джанти, скъсани гуми, проблеми по ходовата част, за щастие купето нито драскотина.
Всичко това стана сутринта към 9:00, обадих се на полицай, той дойде, даде ми едно заявление за ПТП тъй като нямаше дргуи участници в инцидента, каза ми да го попълня и да го занеса в районното. В това време се обадих на агента, обясних какво се е случило и той ми каза като е готов портокола за ПТП да отида при него да подам молба към ДЗИ за оглед на щетите и съответно изплащане. Всичко изпълних стъпка по стъпка и портокола ми излезна на 3тия ден. Взех го от полицията заедно с акта и отидох при застрахователя. Описахме всичко и подадох молбата за оглед.

След мотане и разкраване повече от седмица, успяха да ми направят оглед на колата и да опишат нещата за смяна. Договорихме се да я оправям аз и да ми изплатят нещата по фактура, а през това време документите да се изпратят в София за да се определи лимит на ремонтите.
Оправих си колата за 2 дена и тогава ми се обади застрахователя и ми каза - молбата ви е отхвърлена, защото портокола за ПТП е излезнал 2 дена след събитието.

Моята следваща стъпка е съдилища и занимаване с глупости.
Мнения? Препоръки? Някой с подобен проблем?

Ще съм благодарен всеки да сподели за жалост горчивия си опит, защото до сега съм дал 2500 и чакам да излезне и акта, който е от 100 до 300 лв.
Да не забравя да добавя - става дума за ДЗИ. :|
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 29 Яну 2009, 22:14

Прочети хубаво полицата дали имат основание за това тяхно действие. Отделно ти можеш да докажеш кога си повикал полицията.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 29 Яну 2009, 22:32

Занесъл си Заявлението в районното? В София Протокола се издава от КАТ, отиваш на място с колата, висиш там / писах цял ферман тука в тая връзка/, но това, което знам със сигурност е, че Протокола трябва да бъде издаден в срок от 5 работни дни от деня на събитието. А деня на събитето е момента, в който си звънял, обяснил си какво се е случило и са те записала под някакъв номер...Поне в София е така.
Провери наистина дали това е законния срок за Издаване на Протокола / не мен ми го казаха устно Катаджии/, и ако това е така, мисля, че ДЗИ нямат никакво право да ти отказват изплащане на щета. Освен ако изрично в Договорът ти с тях не е упоменато нещо такова...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Яну 2009, 22:35

в полицията със сигурност имат доклад за обаждането ти и изпращането на екипа от КАТ, тъй, че с него право в дирекция "застрахователен надзор" ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 29 Яну 2009, 22:38

Здравей , колега! За жалост , ДЗИ са едни големи мошеници. Предишната ми кола фв. пасат б5 99г. беше застрахован при тях. След като некадърни крадци , само ми строшиха стъклото на вратата , скъсаха ми уплътнението и ми изкривиха колонката . ДЗИ ми плати за тази щета 126лв. като всичко , писаха ново по експертна оценка. А цени като нови стъкло-36лв. уплътнение-256лв. колонка-86лв. Дали не са мошеници. Повече при тях никога . Сам си направи извода.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от somuchbetter » 29 Яну 2009, 22:38

Катаджия мина, каза ми да попълня заявлението и да го занеса в районното и от там ще ми издадът портокол. Занесох го на шефа на районното. Заявлението е с дата 19, а портокола ми е издаден на 21, което прави 2 дни след събитието (влизам в срока) и още на 21ви бях при застрахователя да подам докумените.
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от somuchbetter » 29 Яну 2009, 22:41

bum_bum написа:в полицията със сигурност имат доклад за обаждането ти и изпращането на екипа от КАТ, тъй, че с него право в дирекция "застрахователен надзор" ;)

Работата е, че нямам номер и не е идвал екип на кат а от там мина полицай, който не беше на този район и ми даде документите и ми каза да направя горните стъпки.
От заявлението за портокол за ПТП, имам дата кога е подадено, така че то също трябва да върши работа
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 29 Яну 2009, 22:52

Тук пък изобщо няма да ти издадат Протокол, ако не си звънял и не са те записали с номер за деня. Не знам колега, искай официално писмено обяснение на какаво основание точно ти отказват. На база на какво - пак някъде писмено трябва да са посочили как се процедира в случая... Или просто се пробват застрахователите, ако мине...
Във форума има и застрахователи, дано се изкажат и те...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от somuchbetter » 29 Яну 2009, 22:59

Apassionata написа:Тук пък изобщо няма да ти издадат Протокол, ...

Да попринцип и тук е така с номера, но може и чрез заявление. Лошото е, че не съм получил официялно отказа писмено, а само ми се обади един застраховател да ме уведоми.

Да дано някой от застрахователите изразят мение. Спомям си, че имаше няколко които бяха много активни, когато защитаваха компаниите... дано са активни и сега ;)

А както изкоментирахме с близките - всички сме живи и здрави и поне имах причина да си купя уникални дажанти. Айде утре ще сложа и някоя снимка само да сложа и гумите :)
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Яну 2009, 23:51

твоя агент те е подвел

когато е станало събитието е трябвало да направиш писмено уведомление към съответния клон на ДЗИ (с 2 думи да заведеш щета, там пишеш така и така това е станало и т.н.) и да кажеш, че си уведомил компетентните органи, там ще те питат къде ти е протокола, ти ще кажеш, че ще бъде приложен, когато е издаден

по този начин няма срокове и няма проблеми

сега при това положение, за да не си назад според мен трябва да напишеш една писмена молба за преразглеждане на резолюцията на щетата ти, също така приложи и някакъв писмен документ, освидетелстваш факта, че когато е станало ПТП-то ти си уведомил кат (а не районното, защото това е извън тяхната компетенция)

ще ти платят, дзи са много коректни, когато и ти си коректен с тях
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от somuchbetter » 30 Яну 2009, 0:11

BadAngel написа:...

спред теб не съм бил коректен? ... аз не съм съгласен с това. Следвах стъпка по стъпка това което ми казаха застрахователите и полицая. Това, че те се опитват да ме преебат мисля, че не е коректност. Не съм първия който може да се опалче от простотиите на ДЗИ.

Дано утре след срещата ми с тях да имам повече ясноти какво ще се случи за напред.
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 30 Яну 2009, 0:14

dminchev виж тази статийка за ДЗИ ;) :
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=263917

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 30 Яну 2009, 0:25

dminchev написа:

спред теб не съм бил коректен? ... аз не съм съгласен с това. Следвах стъпка по стъпка това което ми казаха застрахователите и полицая. Това, че те се опитват да ме преебат мисля, че не е коректност. Не съм първия който може да се опалче от простотиите на ДЗИ.

Дано утре след срещата ми с тях да имам повече ясноти какво ще се случи за напред.

виж, не се заяждай с мен, аз просто се опитвам да ти помогна, полицая не е задължен да знае какъв е реда, той спазва точни инструкции, според мен твоя агент те е заблудил или ти не си го разбрал правилно, както и да е, ти не си длъжен да знаеш всичко и това е човешко, обясни го подробно в писмен вид

колкото до статиите - такива може да се намерят за всяка една застрахователна компания

просто истината е, че при застрахователите всеки ден ходят хора, които се опитват да ги измамят по някакъв начин и да изкопчат пари, постоянно сменят детайли на коли, разиграват фалшиви катастрофи и т.н., така че застрахователя е длъжен да провери по всеки един начин дали няма нещо нередно особено при толкова голяма щета

ако трябва да съм честен, аз също съм разигравал ПТП, понеже преди време имах кола с крив заден мост, което няма как да бъде отбелязано при огледа на колата, когато се маркира, та реших да я ударя в един бордюр и застрахователите да ми платят нов заден мост, които така и така исках да си го оправя :) е, номера мина, но не беше много лесно, ходих за протокол, на диагностика, отново на диагностика, пожертвах 1 здрава гума и хубава джанта и т.н. =) та разбираш ли ме за какво говоря
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от somuchbetter » 30 Яну 2009, 0:26

GRIPEN написа:dminchev виж тази статийка за ДЗИ ;) :
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=263917

аз не мисля да ги оставя нещата така. можеше да се правя на ударен и да пиша още няколко щети от преди, които са преди каското и те не са ги отбелязали, но не ... казах си "Няма смисал от мизерии, каквото е станало това е. Искам да си оправя колата и да съм коректен." Но уви пак се налага да го кажа по друг повод - живеем в България.
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от somuchbetter » 30 Яну 2009, 0:30

BadAngel написа:
dminchev написа:

...

Прощавай, не съм имал за цел да прозвучи като заяждане.
Много си прав за това, че всеки се опитва да ги изкрънка до дупка и да избие каското.
Ами аз като гледам много ще с езакучат нещата защото те попринцип не дават лесно пари, още повече, че щетата ми е доста голяма сума сравнение с другите - фар, броня, врата които са доста често срещани, та нормално да се опитват да ме прекарат.
impossible is nothing

Изображение
BMW TEAM PLOVDIV

Следваща

Назад към Извън Темата