Как върви 318ис на обикновенна метанова +АП бива ли я
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Nasko_325TD написа:Абе пичове,като искате икономична кола купете си корса ве!Аахахах или там трабант!
Пич, тука си в голяма грешка, имам "трабант" и като разход на градско е не по-малко от 36-цата иса. На дълго каране ситуацията е още по-зле. С 80 км/час, най-икономичната за "трабант", разхода е дори по-голям от на иса, който се движи със същата скорост.
олеле колко митове и легенди се говорят тука, не е истина
имаше няколко теми в които съм си давал мнението , пусни търсачката с име "метан" и ще ти излезнат.
някои са заключени де.. ама както и да е.
накратко - карам около година и половина на метан, 318и 1.8 седан 96г.
по окачването нищо не съм бутал, уредбата е фобос-инжекцион.
бутилките са две - снимки съм дал в линка в подписа ми.теглото е около .. 50-60 кг . (а колко е ако напълня с бензин резервуара?)
няма никакви адванс-процесори, всичко си е от компа.
метановия чете данните от бензиновия комп, и си управлява съответно.
та... вървежа спрямо пропан-бутана се усеща, но не е толкова фрапиращо колкото го представят. динамиката се запазва, може би конете са малко помалко.
а и това зависи от настройката на метановия комп.
спокойно си изкачвам баирите на 5-та със 120, а ако позволява пътя - където може и с около 180 км/ч.
за гърмежи и подпалвачески истории са големи митове, предполагам се получават от слагани в гаражни условия самоделки.
за износването .. не знам.. малко ми епрактиката, но не съм бутал нищо по ДВГ-то.
таксиджиите най добре знаят, но след като има коли изкарали на метан 800 000 км... сами си правете извода.
за разхода - в пари се смята най лесно и разбираемо.
преди , когато беше бензина 2.40 а газта 1.20 , наистина си заслужаваше. спрямо бензина - 4 пъти по евтино и около 2 пъти спрямо пропана.
но сега бих предпочел пропан-бутанов инжексцион.
та.. в момента (след поскъпването) карам градско с 10 лв. / 100 км.
извънградско - около 6-7 лв. на 100.
а между другото , има заведени дела за това до колко еправомерно поскъпването от октомври миналата година
пише го в новините :
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/01/ ... rirodniia/
като нищо може да ги осъдят и да махнат увеличението.
а за това дали да има теми за метан или не... не виждам никакъв проблем.
който има комплекси от това, нека не коментира. но след като метановите уредби са ФАКТ , и вариант който ползват МНОГО автомобилисти, не виждам причина обективно погледнато , защо да не се коментира.
успех.

имаше няколко теми в които съм си давал мнението , пусни търсачката с име "метан" и ще ти излезнат.
някои са заключени де.. ама както и да е.
накратко - карам около година и половина на метан, 318и 1.8 седан 96г.
по окачването нищо не съм бутал, уредбата е фобос-инжекцион.
бутилките са две - снимки съм дал в линка в подписа ми.теглото е около .. 50-60 кг . (а колко е ако напълня с бензин резервуара?)
няма никакви адванс-процесори, всичко си е от компа.
метановия чете данните от бензиновия комп, и си управлява съответно.
та... вървежа спрямо пропан-бутана се усеща, но не е толкова фрапиращо колкото го представят. динамиката се запазва, може би конете са малко помалко.
а и това зависи от настройката на метановия комп.
спокойно си изкачвам баирите на 5-та със 120, а ако позволява пътя - където може и с около 180 км/ч.
за гърмежи и подпалвачески истории са големи митове, предполагам се получават от слагани в гаражни условия самоделки.
за износването .. не знам.. малко ми епрактиката, но не съм бутал нищо по ДВГ-то.
таксиджиите най добре знаят, но след като има коли изкарали на метан 800 000 км... сами си правете извода.
за разхода - в пари се смята най лесно и разбираемо.
преди , когато беше бензина 2.40 а газта 1.20 , наистина си заслужаваше. спрямо бензина - 4 пъти по евтино и около 2 пъти спрямо пропана.
но сега бих предпочел пропан-бутанов инжексцион.
та.. в момента (след поскъпването) карам градско с 10 лв. / 100 км.
извънградско - около 6-7 лв. на 100.
а между другото , има заведени дела за това до колко еправомерно поскъпването от октомври миналата година
пише го в новините :
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/01/ ... rirodniia/
като нищо може да ги осъдят и да махнат увеличението.
а за това дали да има теми за метан или не... не виждам никакъв проблем.
който има комплекси от това, нека не коментира. но след като метановите уредби са ФАКТ , и вариант който ползват МНОГО автомобилисти, не виждам причина обективно погледнато , защо да не се коментира.
успех.

- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
PeReZ написа:Колега айде да не спорим.
Само ти казвам, че грешиш ако мислиш, че аванс процесора ще намали гърмежите. Гърмежите не са причинени от това колко октана е горивото, аванс процесора може да помогне - да, но съвсем не гарантира, че няма да гърми.
Прием желанието ти, защото сме равни и сигурно, и ти имаш своите основания.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
- spiritbmw2
- Потребител
-
Бензина ще поскъпне правят всичко възможно за да дигнат цената както и на пропанбутана . Бензина винаги ще е около 2лв а пропан бутана около 1лв 2пъти по-ефтино
Природния газ и него изкствено го дигат той трябва да е най-ефтиното алтернативно гориво защото не подлежи на прерабтка като петролните продукти
Метана винаги ще е по ефтин с 30%/40% от пропан бутана
Голяма част о икономиката на страната е потребител на природен газ и няма сметка от дигането на цените за това има протести и дела в съда срещу нереално завишаване на цените от държавата и монополистите
от 2010 ще доставяме газ от Азербейджан както и от Русия. Русия няма да може да упражнява пълен Монопол също цените по-които ще доставя русия природен газ от догодина ще се образуват по европейски цени наложени от евросаюза за цяла европа предполага се че ще са усреднени и приемливи цени. А и при положение че в цяла европа метана е 50/60 евро цента за кг няма какво да се пристесняваме но не забравяите че все пак живеем в сраната на чудесата
от Април метана трябва да поевтине с 30%/40% средно 35%
това значи при средн цена наметана в момента 1.45кг
Април трябва да е 0.95лв/кг което е идеално
При ниските цени на пропан-бутана от 0.86лв/литър карането на метан е = с това на пропан бутан
но като го дигнат скоро а метана поевтинее няма да е така
СЕГА
бензин 9л x 1.70лв/л = 15.3лв
газ 9л x 0.86лв/л = 7.74лв
метан 5.5кг x 1.45/кг = 7.97лв
Месец Май 2009г
бензин 9л x 1.90лв/л = 17.1 лв
газ 9л x 1 лв/л = 9.0 лв
метан 5.5кг x 1лв/кг = 5.5 лв

Природния газ и него изкствено го дигат той трябва да е най-ефтиното алтернативно гориво защото не подлежи на прерабтка като петролните продукти
Метана винаги ще е по ефтин с 30%/40% от пропан бутана
Голяма част о икономиката на страната е потребител на природен газ и няма сметка от дигането на цените за това има протести и дела в съда срещу нереално завишаване на цените от държавата и монополистите
от 2010 ще доставяме газ от Азербейджан както и от Русия. Русия няма да може да упражнява пълен Монопол също цените по-които ще доставя русия природен газ от догодина ще се образуват по европейски цени наложени от евросаюза за цяла европа предполага се че ще са усреднени и приемливи цени. А и при положение че в цяла европа метана е 50/60 евро цента за кг няма какво да се пристесняваме но не забравяите че все пак живеем в сраната на чудесата
от Април метана трябва да поевтине с 30%/40% средно 35%
това значи при средн цена наметана в момента 1.45кг
Април трябва да е 0.95лв/кг което е идеално
При ниските цени на пропан-бутана от 0.86лв/литър карането на метан е = с това на пропан бутан
но като го дигнат скоро а метана поевтинее няма да е така
СЕГА
бензин 9л x 1.70лв/л = 15.3лв
газ 9л x 0.86лв/л = 7.74лв
метан 5.5кг x 1.45/кг = 7.97лв
Месец Май 2009г
газ 9л x 1 лв/л = 9.0 лв

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
spiritbmw2 написа:
Месец Май 2009г
газ 9л x 1 лв/л = 9.0 лв
Явно си имаме врачки в форума

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
...
Колеги е36 Ловърс, простете,че се намесвам във темата(все пак съм е30 ловър)
,.....
Само и единсвтено искам да дам следната статистика от миналото лято с Е30 М40Б18:
от София до морето и обратно(включително обиколките по градовете по пътя) изминати 1000км(+- 3-4км) на метан.........платих 61лв.
Правете си изводи.
Поздрави и всичко най-най на всички!

Само и единсвтено искам да дам следната статистика от миналото лято с Е30 М40Б18:
от София до морето и обратно(включително обиколките по градовете по пътя) изминати 1000км(+- 3-4км) на метан.........платих 61лв.

- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
Re: ...
Rumburak написа:Колеги е36 Ловърс, простете,че се намесвам във темата(все пак съм е30 ловър),.....
от София до морето и обратно(включително обиколките по градовете по пътя) изминати 1000км(+- 3-4км) на метан.........платих 61лв.![]()
![]()
![]()
Правете си изводи.
![]()
Почвам, да си правя сметка да видим... " .. до морето" това ще рече юни 2008-август 2008 цента на метана 0,73 лв. Настояща цена на метана.1.56 лв Това прави почти двойно.
Опс направих си сметка повече от двойно ще ми излезе ~120 лв.

Освен това трябва точно да си правя сметка за маршрута, като да изкачваш К2, от къде точно бих ли бил така добър да мина за да не закъсам !? Готово! Реших ще си карам на пропан бутан. 90 лв =1000 км
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Re: ...
vodach написа:Rumburak написа:Колеги е36 Ловърс, простете,че се намесвам във темата(все пак съм е30 ловър),.....
от София до морето и обратно(включително обиколките по градовете по пътя) изминати 1000км(+- 3-4км) на метан.........платих 61лв.![]()
![]()
![]()
Правете си изводи.
![]()
Почвам, да си правя сметка да видим... " .. до морето" това ще рече юни 2008-август 2008 цента на метана 0,73 лв. Настояща цена на метана.1.56 лв Това прави почти двойно.
Опс направих си сметка повече от двойно ще ми излезе ~120 лв.
![]()
Освен това трябва точно да си правя сметка за маршрута, като да изкачваш К2, от къде точно бих ли бил така добър да мина за да не закъсам !? Готово! Реших ще си карам на пропан бутан. 90 лв =1000 км

Не твърдя, че при сегашната цена ще е същата сума до морето:!: само дадох пример.

П.П.: не съм си правил никви сметки за маршрута,...просто по пътя за морето си има метан станции... и ако не ти е миниатюрна бутилката.. няма проблеми със закъсвания и т.н. .. мойта побира около 8-9кила метан
- kalata8603
- Потребител
-
- Кара: Е 39 523i
колега на първата ми колица ми слагаха газовата във въпросния сервиз в кюстендил ! имам вила там и познавам човека лично ! ако искаш пиши на лс и ще ти дам телефон на майстора и ще ти обясня с точност как да стигнеш!
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3