Влизане с взлом / грабеж / щета.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Влизане с взлом / грабеж / щета.

Мнение от Trixster » 29 Яну 2009, 9:58

Здравейте колеги.
За 4-5 месеца през които инвестирам време и пари в колата си ,снощи за пръв път съжалих че имам нещо ценно в нея.
Направих грешката да си сваля панела от стереото и да го оставя заедно с раницата си в багажника на улицата пред Mall of Sofia.
(Знам че по глупавото е че не паркирах на паркинга заради голямата опашка ,но...........)
И така докато съм гледал филм ,някой доста добре се е потрудил да отключи колата заради стереото и панела за него(тъп Alpine 9870RM за 200 лв).Не е нещо което да не мога да си взема още днес след работа ,но проблема е в това че тялото на плеъра е извадено със сила и незнам как да оправя таблото.Моля ако някой знае как или къде мога да го оправя да пише.

Изображение

Изображение

Мерси предварително.

П.С. Дано вие колеги да нямате моя снощен късмет, или ако го имате поне да срещнете ЛИЦЕТО.(Аз лично не бих се поколебал да го прострелям тоя ленивец леко в капачката на някое колянце.)
Последна промяна Trixster на 29 Яну 2009, 10:14, променена общо 3 пъти
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 29 Яну 2009, 10:09

леле тия какво са направили таблото :shock: според мен това няма оправия и трябва да го сменяш

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Яну 2009, 10:15

Ако наистина е отключена колата няма как да докажеш, че е откраднат.... но ако има "следи" от насилствено влизане - можеш да хванеш застрахователя да ти плати таблото (поне)... за кастофона едва ли ще ти дадат пари...

И както вече се каза - вземи ново табло... не са кой знае какви пари, а това квото и да го правиш, шанса да си личи е голям...

Лошото е, че като гледам са ти "копнали" и панела за -троника.... :roll:
Последна промяна Mollov на 29 Яну 2009, 10:16, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 29 Яну 2009, 10:16

Точно по същия начин и на мен преди около година ми свалиха CD-то. А застрахователите не ми покриха нищо за таблото, а при мен и борда в колата беше почти счупен от напъването с отвертка....знам колко е неприятно :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 29 Яну 2009, 15:50

Пластмасовата рамка се сменя но самото табло няма идея как да се оправи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 29 Яну 2009, 23:11

брат имам идея как да го хванеме тоя дето ти крадна касетофона или някой друг автокрадец от тоя квартал само ми кажи дали имаш желание само пиши ЛС ако не тоя то поне неков колега ще гризне дървото :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Яну 2009, 23:19

:ranting: Докато не почнем да режем ръце няма да се оправи тая държава...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БАГЕР
Детайли за колата: 4 ВРАТА

bmw

Мнение от m3 metanoviq » 29 Яну 2009, 23:29

тия помяри заслужават като ги фаненеш да ги пребиеш на място :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 30 Яну 2009, 0:42

стан написа:брат имам идея как да го хванеме тоя дето ти крадна касетофона или някой друг автокрадец от тоя квартал само ми кажи дали имаш желание само пиши ЛС ако не тоя то поне неков колега ще гризне дървото :lol:

А защо ЛС ,нека всички разберем как аз веднага идвам да му скачам на празната главЪ :roll:
Live it like you Love it

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 0:49

blqsu4ko написа:
стан написа:брат имам идея как да го хванеме тоя дето ти крадна касетофона или някой друг автокрадец от тоя квартал само ми кажи дали имаш желание само пиши ЛС ако не тоя то поне неков колега ще гризне дървото :lol:

А защо ЛС ,нека всички разберем как аз веднага идвам да му скачам на празната главЪ :roll:

Защото нищо чудно този който ти го е гепил да чете тая тема ;) Иначе грозна гледка с тая отверка как е напъвано,принципно ако нямаш желание да набиваш пари и така може да си седи ако не те дразни много,ама пък да не привлича внимание така както седи тва табло (да няма replay)
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 30 Яну 2009, 0:58

ей тва е ... наливаме пари а навън всеки ден става все по зле и по зле .. без гараж и паркинг вече не стават убеден съм в това :confused: :shock:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 30 Яну 2009, 1:06

именно за това писах е една друга тема че при първа възможност ще напусна България ! ужасно крадливо племе сме си без да се убиждаме, направо не знам кво ми става като видя такива материали колеги... :( :( дано оправиш таблото колега
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 30 Яну 2009, 1:45

Колега от застрахователната компания май няма да ти платят нищо ако не им представиш панела на CD-то (поне такъв спомен имам от четенето на "договора", не говоря от опит).
Така че вземи някой панел (дори най-мизерния да е) и им го представи кажи че си е бил в теб и са свалили само тялото (плейъра). Също може би колегата Mollov е прав и трябва да измислиш някакъв начин да го направиш да изглежда все едно са влязли с взлом (демек не е била отключена колата).

А за оправянето на таблото: аз имах едно нараняване вдясно на таблото (там където по принцип стои пасажерския аербег) на 318-ката и ми вадеше очите (не беше дребна). След 1-2 седмици (може и повече да бяха) се оправи от само себе си (по-скоро от нагряването от слънцето) малко по малко си се изпъна и сега въобще не си личи. За съжаление в твоя случай е на кофти място и не знам дали ще може да се стигне до такъв момент в който да не те дразни..

Kambe написа:именно за това писах е една друга тема че при първа възможност ще напусна България ! ужасно крадливо племе сме си без да се убиждаме, направо не знам кво ми става като видя такива материали колеги... :( :( дано оправиш таблото колега

Що "без да се обиждаме"... Може ли да не се обиждаме...
То си е направо позорно, срамно и понеже сме българи естествено в очите на хората всички сме в това число (крадливо племе)...
"Защо се срамиш да се наречеш българин" ли ?! Ами понякога има за кво за съжаление.. В чужбина като кажеш "аз съм българин" и те гледат точно все едно си им казал "аз съм най-крадливия, некултурен, гнусен, мръсен циганин"...
Кофти работа ама кво да се прави...
Проблема е дълбок и сами сме си виновни :-)
И все пак "и сме по-красиви, и сме по-добри, и по-добре си живеем от тях (дори окрадени...) :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 30 Яну 2009, 9:33

там някои яко бръмчи на музики , всяка сутрин минавам за бачкане и виждам счупени джамове ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 30 Яну 2009, 10:22

А за оправянето на таблото: аз имах едно нараняване вдясно на таблото (там където по принцип стои пасажерския аербег) на 318-ката и ми вадеше очите (не беше дребна). След 1-2 седмици (може и повече да бяха) се оправи от само себе си (по-скоро от нагряването от слънцето) малко по малко си се изпъна и сега въобще не си личи. За съжаление в твоя случай е на кофти място и не знам дали ще може да се стигне до такъв момент в който да не те дразни..

Мерси колега.
Ще пробвам да го нагрея и да го поизправя и дано да стане.
Относно застраховката съм се погрижил.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Следваща

Назад към E36