346 000 км безпроблемни
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
vladiverm написа:Ако го сменяш това масло на 23-25к...Абе по-добре да си карам моята
Longlife масла ползва колегата предполагам...аз също...доста хора...дават им около 30 000км. аз за моя сигурност го сменям между 15 и 20 000 километра (5W30 оригинално БМВ лонглайф масло)...тампоните ги е сменил чак сега...щото не кара в България или друга страна на Балканите...
Имам един въпрос, колега (автора на темата) - за колко време приблизително правиш 25 000 километра ???
Dimitroff написа:vladiverm написа:Ако го сменяш това масло на 23-25к...Абе по-добре да си карам моята
Longlife масла ползва колегата предполагам...аз също...доста хора...дават им около 30 000км. аз за моя сигурност го сменям между 15 и 20 000 километра (5W30 оригинално БМВ лонглайф масло)...тампоните ги е сменил чак сега...щото не кара в България или друга страна на Балканите...
Знам само че Кастрол слагат, ама не съм се интересувал за марката-ще питам другия път
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
ivo1968g написа:Dimitroff написа:vladiverm написа:Имам един въпрос, колега (автора на темата) - за колко време приблизително правиш 25 000 километра ???[/b]
20-25 000 км правя за около 4-5 месеца, карам предимно дълъг път- нещо като 70-30 съотношение между магистрала и градско
Благодаря ти, колега - питам защото тук много хора си мислят, че примерно в Германия или Австрия се кара средно по 10-15 000км....на година !!! ...понеже автотърговците дават коли на по 10 години с километраж около 150 000км... за справка - аз в нашата мила родина правя по 30к километра за 1 година...и не смятам, че карам кой знае колко много !! - карам нормално.
Бе човек, ако си сериозен и Е36ицата не те е предала 12 години вече, мисля че си заслужил за пред себе си да скочиш на една нова 3ка. А те нека да ги правят некачествени
В Англия ли живееш?
Wishbone е носач-а на предното колело. Нарича се wishbone, поради приликата по форма с онази костица, мисля че "ядец" й викаха.

Wishbone е носач-а на предното колело. Нарича се wishbone, поради приликата по форма с онази костица, мисля че "ядец" й викаха.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
ivo1968g написа:Mollov написа:.. а да се сменя маслото на 25к на този автомобил... ае не е много препоръчително... какво масло сипваш на двигателя?
Мерси за съвета, иначе за маслото-не знам, аз не слагам,както казах-нося си я редовно на сервиз, там сигурно го сменят, щото си пише в документа , иначе какви са твоите препоръки- да се сменя между сервизите ли-да кажем на всеки 10-12 000 км ?
na 8-9 кви 12... кви 24 тоа двигател не е за 1 път особено ако е 316...

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
ivo1968g написа:Kambe написа:евала дано и ние имаме твоя късмет
дано, този модел за мене са много здрави, последните няколко месеца смених както следва- задни барабани, предни дискове, като и (извинявам се за английския,ма не знам как се казва на Бг - wishbones ) - тоест все части които не се сменят често, а досега не бяха сменяни никога. От редовно подменяните части са- предни спирачки, ремъци заедно със пластмасовото колелце ( пак не знам как се казва на български-дето държи ремъците опънати ) - тях ги сменям всяка година веднъж за сигурност, засега ми остана само някакви гуми да сменя над wishbones - щото като завивам, лявото колело малко скърца, и ми казаха че уплътнителите са явно напукани и трябва да ги сменям
Значи това wishbones в буквален превод на български е пилешка кост, която суеверните хора наричат "ядец". Това са носачите на автомобила, а въпросните гуми над wishbones вероятно са тампоните.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
При такъв сериозен извънградски пробег в страна, където бензина е читав и не е такава мръсотия смятам, че 20к не са кой знае какво за едно хубаво масло... обърнете внимание, че колата е на 350к и няма грижи с мотора... на който маслото е сменяно на 20-25к... и вероятно му сипват LongLife...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Еми това че няма грижи с мотора го казва човек който днес научи че се сменя масло
,пък и тоя LongLife който дъвчете от кога му го слагат 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Longlife масло на BMW има от поне 10 години.... спецификация LongLife-98... неговата кола е 1998г.... смятай....
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Тя колата пише че е 97...Пък за спецификацията и аз мисля че е от 98
Ама то за какво спорим,то неговата на по-малко километри от нашите... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3