346 000 км безпроблемни
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
346 000 км безпроблемни
Е36, 1997, 316и , съединител вече на над 200 000 км все още като нов, двигател безшумен , с други думи-страх ме е да купувам ново БМВ защото не съм много убеден в здравината на пълните с електроника нови модели.
Какво ще кажете?
Какво ще кажете?
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
А на Горубляне кво викат джамбазите - '92 г на 150 хиляди км.
Мани, мани....
Браво на колицата на колегата....

Мани, мани....

emiche написа:А на Горубляне кво викат джамбазите - '92 г на 150 хиляди км.![]()
![]()
![]()
Мани, мани....
Поддръжката е много важна, аз лично като чуя някакъв шум, веднага търча при майсторите

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
ivo1968g написа:emiche написа:А на Горубляне кво викат джамбазите - '92 г на 150 хиляди км.![]()
![]()
![]()
Мани, мани....
Поддръжката е много важна, аз лично като чуя някакъв шум, веднага търча при майсторитеиначе ми дава разход под 8 на сто, масло не слагам никога, ако в сервиза слагат, това е оптделен въпрос, дава ми индикация за сервиз на всеки 23-26 000 км , и това е с оранжевата лапма светеща, не съм пробвал да вида колко ще мине докато светне червената
Не те разбирам?! Какво значи че не слагаш масло? Сменяш го на над 23 000км?!
barty написа:ivo1968g написа:emiche написа:А на Горубляне кво викат джамбазите - '92 г на 150 хиляди км.![]()
![]()
![]()
Мани, мани....
Поддръжката е много важна, аз лично като чуя някакъв шум, веднага търча при майсторитеиначе ми дава разход под 8 на сто, масло не слагам никога, ако в сервиза слагат, това е оптделен въпрос, дава ми индикация за сервиз на всеки 23-26 000 км , и това е с оранжевата лапма светеща, не съм пробвал да вида колко ще мине докато светне червената
Не те разбирам?! Какво значи че не слагаш масло? Сменяш го на над 23 000км?!
Ми аз колега никак не съм в час със двигатели и тем подобни-ако е нещо електрическо, може и да се пробвам да поправя, ма за двигателя нищо не разбирам, затова не знам даже какво имаш впредвид-че трябва да го сменям между сервизите ли?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Я дай малко по-ясно.... къде си, каква е колата, кви са тия 23к до смяна на масло и т.н. и т.н.
И още нещо - за какво питаш дали да сменяш с по-нова кола в раздел Е36?!?!? Какво очакваш да ти кажат хора, които имат същият автомобил...
И още нещо - за какво питаш дали да сменяш с по-нова кола в раздел Е36?!?!? Какво очакваш да ти кажат хора, които имат същият автомобил...

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Mollov написа:Я дай малко по-ясно.... къде си, каква е колата, кви са тия 23к до смяна на масло и т.н. и т.н.
колата си пише каква е- Е36 1997 ноември месец, 316и , на 346 000 км в момента, както писах по-горе, колата ми дава индикация чрез лампичките в таблото при скоростта кога и е ред на колата да ходи на сервиз/преглед. Моята оранжева лампичка светва след около 23-25 000 км интервал между два прегледа/сервизи .
Ми пиша тука щото моята е Е36 , а това дали други имат поглед върху по-новите модели, все некой ще има информация-не е казано че щом форума е за Е36 само, други с коли различни от Е36 не могат да четат или пишат, въпроса е да не се задават примерно технически въпроси за Е46 тука, а в съответният форум, но не се казва че не може да се сравняват или дават оценки за други модели
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако искаш информация за по-новите BMW-та, можеш да прочетеш в интернет или да пишеш в съответният раздел... както сам си забелязал, тук е технически раздел за Е36... а не за споделяне на мнения за по-новите BMW-та...
Иначе 346к на кола, която си я купил чисто нова е нещо различно от това, което 99% от хората купуват в България.. а да се сменя маслото на 25к на този автомобил... ае не е много препоръчително... какво масло сипваш на двигателя?
Иначе 346к на кола, която си я купил чисто нова е нещо различно от това, което 99% от хората купуват в България.. а да се сменя маслото на 25к на този автомобил... ае не е много препоръчително... какво масло сипваш на двигателя?
Kambe написа:евала дано и ние имаме твоя късмет
дано, този модел за мене са много здрави, последните няколко месеца смених както следва- задни барабани, предни дискове, като и (извинявам се за английския,ма не знам как се казва на Бг - wishbones ) - тоест все части които не се сменят често, а досега не бяха сменяни никога. От редовно подменяните части са- предни спирачки, ремъци заедно със пластмасовото колелце ( пак не знам как се казва на български-дето държи ремъците опънати ) - тях ги сменям всяка година веднъж за сигурност, засега ми остана само някакви гуми да сменя над wishbones - щото като завивам, лявото колело малко скърца, и ми казаха че уплътнителите са явно напукани и трябва да ги сменям
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ако го сменяш това масло на 23-25к...Абе по-добре да си карам моята 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Mollov написа:.. а да се сменя маслото на 25к на този автомобил... ае не е много препоръчително... какво масло сипваш на двигателя?
Мерси за съвета, иначе за маслото-не знам, аз не слагам,както казах-нося си я редовно на сервиз, там сигурно го сменят, щото си пише в документа , иначе какви са твоите препоръки- да се сменя между сервизите ли-да кажем на всеки 10-12 000 км ?
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3