Едно въпросче......

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Едно въпросче......

Мнение от Dimo » 25 Яну 2005, 23:16

Значи, ако не е за тук преместете темата.
Купих си 10 инчов бас и имам кутия за него, искам да си направя събуфер, само че не за колата, а за вкъщи, домашната музика е Джамо 5.1 + ресивър Панасоник 5.1, казаха ми че трябвало събуфера да е актвен, ама като неразбирам, отзад на ресивъра имам само един чинч с който да го вържа. Въпроса ми е как да направя този бас и кутия на активен събуфер за целта която искам, какво ми трябва, ориентировъчи цени, ако някой се занимава с това да си каже офертата за изработка, може и на ЛС, приемам и съвети. Вие сте...... ;)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 26 Яну 2005, 13:40

Е айде де, никой ли незнае :roll: :lol:
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 26 Яну 2005, 14:12

Ето ти мойто мнение, ма колкото е вярно, толкова може и да е грешно, така че, ако някой открие грешка, нека поправя :help: :lol:
Та, на темата... Активен субуфер все си мисля че значи, че действа един вид като крайно стъпало, само че... за себе си ;) Демек - със вграден усилвател в него. Има копче он/офф, доколкото знам... Абе като се замисля не ти трябва активен субуфер, просто ако сложиш нормален, няма да можеш да изцедиш мах-а от него, това е... Иначе си го слагаш в кутията, връзваш го и виждаш какъв накрайник точно ти трябва, връзваш накрайника със кабелите, дето излизат от колоната, вкарваш го в рисийвъра, взимаш си каса бира, усилваш на мах и се молиш съседите да не извикат полицията :shock: :D :twisted:
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 26 Яну 2005, 20:10

значи до колкот разбирам си си купил говорителче.ама без усилвателче...активна каса узначава че вътре в касата има стапало ..та купуваи си един усилвател варзваи го и сичко 6тее наред :))
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 27 Яну 2005, 13:40

и малко допълнение: не е необходимо усилвателя да се слага вътре в кутията на говорителя. Активен субуфер = субуфер с вграден усилвател за него. Ако вържеш говорител направо към изхода на приемника няма да чуеш почти нищо. Изхода е високоомен с ниско ниво на сигнала - като входа на стандартен усилвател. Стандартните високоговорители са нискоомни.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 28 Яну 2005, 0:05

Без подходящо захранване нищо няма да стане.Проблема е ,че ако се прави добро филтрирано захранване за стъпалото което ще добавиш ще ти излезе майка си и баща си ! СЪВЕТ-купи си един активен субуфер и си разреши проблема завинаги.Там всичко е изчислено а и са достъпни като цени от 140 лв нагоре.Все пак за кутия+говорител+стъпало е добра цена.Марковите са по 300-400лв.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Назад към Car аудио и видео