Едно въпросче......
Модератор: Icco
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Едно въпросче......
Значи, ако не е за тук преместете темата.
Купих си 10 инчов бас и имам кутия за него, искам да си направя събуфер, само че не за колата, а за вкъщи, домашната музика е Джамо 5.1 + ресивър Панасоник 5.1, казаха ми че трябвало събуфера да е актвен, ама като неразбирам, отзад на ресивъра имам само един чинч с който да го вържа. Въпроса ми е как да направя този бас и кутия на активен събуфер за целта която искам, какво ми трябва, ориентировъчи цени, ако някой се занимава с това да си каже офертата за изработка, може и на ЛС, приемам и съвети. Вие сте......
Купих си 10 инчов бас и имам кутия за него, искам да си направя събуфер, само че не за колата, а за вкъщи, домашната музика е Джамо 5.1 + ресивър Панасоник 5.1, казаха ми че трябвало събуфера да е актвен, ама като неразбирам, отзад на ресивъра имам само един чинч с който да го вържа. Въпроса ми е как да направя този бас и кутия на активен събуфер за целта която искам, какво ми трябва, ориентировъчи цени, ако някой се занимава с това да си каже офертата за изработка, може и на ЛС, приемам и съвети. Вие сте......

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- Azrail
- UFO Pilot
-
Ето ти мойто мнение, ма колкото е вярно, толкова може и да е грешно, така че, ако някой открие грешка, нека поправя
Та, на темата... Активен субуфер все си мисля че значи, че действа един вид като крайно стъпало, само че... за себе си
Демек - със вграден усилвател в него. Има копче он/офф, доколкото знам... Абе като се замисля не ти трябва активен субуфер, просто ако сложиш нормален, няма да можеш да изцедиш мах-а от него, това е... Иначе си го слагаш в кутията, връзваш го и виждаш какъв накрайник точно ти трябва, връзваш накрайника със кабелите, дето излизат от колоната, вкарваш го в рисийвъра, взимаш си каса бира, усилваш на мах и се молиш съседите да не извикат полицията

Та, на темата... Активен субуфер все си мисля че значи, че действа един вид като крайно стъпало, само че... за себе си

MORE BEER!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
и малко допълнение: не е необходимо усилвателя да се слага вътре в кутията на говорителя. Активен субуфер = субуфер с вграден усилвател за него. Ако вържеш говорител направо към изхода на приемника няма да чуеш почти нищо. Изхода е високоомен с ниско ниво на сигнала - като входа на стандартен усилвател. Стандартните високоговорители са нискоомни.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Без подходящо захранване нищо няма да стане.Проблема е ,че ако се прави добро филтрирано захранване за стъпалото което ще добавиш ще ти излезе майка си и баща си ! СЪВЕТ-купи си един активен субуфер и си разреши проблема завинаги.Там всичко е изчислено а и са достъпни като цени от 140 лв нагоре.Все пак за кутия+говорител+стъпало е добра цена.Марковите са по 300-400лв.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
6 мнения
• Страница 1 от 1