Загуба на охлаждащата течност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Загуба на охлаждащата течност
Имам Е36 3.16 компакт . Проблема е че губя охладителна течност , а няма теч по системата.Днес обаче както бях спрял след 2 часа каране , под колата изтече голямо количество антифриз.Веднага отворих капака и видях че връща антифриз през капачката на приливника.Някой може ли да ми каже дали е нормално да изхвърля течност от там?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Виж си тройника отзад.
99% е заминал.
Аз карах така няколко нмесеца ,докато го намеря къде е теча .доливах от начало по малко после по повече ,а един ден намерих локва и се реших да го сменя.
Пластмасовия троиник си го купи от официален дилър на БМВ,там цената му е 13лв. на всякъде другъде ем не е оригинал ем цената почва от 20лв. нагоре
От друга страна ,щом ти изхвърля антифриз през капачката има голяма вероятност да ти е запекъл затворен термостата
Дано съм бил полезен.
99% е заминал.
Аз карах така няколко нмесеца ,докато го намеря къде е теча .доливах от начало по малко после по повече ,а един ден намерих локва и се реших да го сменя.
Пластмасовия троиник си го купи от официален дилър на БМВ,там цената му е 13лв. на всякъде другъде ем не е оригинал ем цената почва от 20лв. нагоре

От друга страна ,щом ти изхвърля антифриз през капачката има голяма вероятност да ти е запекъл затворен термостата

Дано съм бил полезен.

- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Има още една вероятност която се случи на мен, може самия клапан на качката да е заминал и да не държи налягането. Една капачка струва 32 лева в Дару моита беше заминала и когато вдигне налягане и всичко излиза през самата капачка.
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Бате ако имаш пробив в гарнитурата ще разбереш повярваи ми, най малко ще ти меши маслото с водата или самия двигател няма да работи както трябва...Както ти казаха колегите провери си термостата да не е спекал нещо или е караи насервиз...
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Здравейте и аз имах подобен проблем за малко да остана на пътя заради това. Оказа се че капачката ми се е прецекала. Карам си всичко ОК спря ли и започва да получава контракции и ражда. Веднъж отиван на почивка в балкана и там знете как е. Катерих се на горе и на горе стигам на върха спирам си аз като пич отивам да разгледам и като се връщам какво да видя една голчма локва антифриз под колата. Викам си леле каде се намирам на майната си сега ако се е спукало някое водно съединение направо умрях тука. Изскочи ми джигера от притеснение. Вдигам капака и какво да видя. Разширителния ми съд ще изхвръкне от налчгането и то вече системата надута иняма каде да избие и от там. Изхвърлч си иантифриз докато си нормализира налчгането. И така и сега какво да правя добре че беше на надолнище поскам се аз на долу но пътя продълважава и ще трябва да запаля както съм с около 2 литра антифриз. Викам си паля майната му няма да остана тука. Паля давам газ и като загрее гася и продалжашам смело на долу с огасен мотор и на скорост. Като поохлади пак на контакт и газ и така до парвата селска чешма.
Никак не ми беше добре.
Така че моя сменяй капачката и давай ГАЗ.

Така че моя сменяй капачката и давай ГАЗ.
за
според мен не е от капачката.виж си казанчето да не е подпушено някъде просто го свали и седна телчица премини през отворите му , че понякога се запушва и започва да надува.
Може и да еот това знае ли човек................
Може и да еот това знае ли човек................
- metodi80
- старши ентусиаст
-
b52bg написа:мерси на всички за съветите.утре си купувам тройник и капачка.И ако това не помогне , сменям колата с по новата баварка

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
metodi80 написа:b52bg написа:мерси на всички за съветите.утре си купувам тройник и капачка.И ако това не помогне , сменям колата с по новата баварка
Ех колко бързо се нави...ако реши да я сменяш поне тази ми я подари..

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2