Проблем с тоците-помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с тоците-помощ!

Мнение от zlatina_zz » 27 Яну 2009, 9:51

още не съм с е похвалила с новата си (стара) кола и вече почнаха проблемите.. :( МОля помогнете ми! :( Слизам долу в гаража и колата не иска да запали.Ще ви кажа какво правя стъпка по-стъпка..
Изключвам алармата ,за да вляза в колата,Вкарвам ключа и завъртам да дам на контакт,натискам там най-голямото копче от алармата ,за да изгасне една лампичка ,която се показва от единия край на таблото ,през това време всички лампи на таблото светят ,които си светят винаги ,когато даваш контакт,Тръгва да работи и там климатроника,защото си се включва мисля,завъртам да
паля и започва да се чува едно чукане (като през това време лампите мигат на всяко чукане )и уви колата не пали. :( изобщо.Проблема ,че че този ,от който купих колата ми каза ,че акумулатора е нов и аз гледам ,че е купен преди няколко месеца.Имате ли идея какво става ?Моля ви помогнете ...Най-лесното е да взема нов акумулатор,но защо пък ще свърши толкова бързо?Не съм забравяла нищо светнато по колата..
в момента ми се срина целия ентусиазъм момчета ..моля ви помогнете ми..аз л исъм най-големия карък? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bebekrisss » 27 Яну 2009, 9:58

Това ми прилича на алтернатор!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 27 Яну 2009, 10:07

Пробвай с друг акумулатор само за опит. Случва се и чисто нов акумулатор да хвърли кърпа за 1 седмица :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Яну 2009, 10:19

Да, или това - или алтернатор, макар че ако си я карала вчера би трябвало поне да запали, не може дори да не развърти ако е само алтернатор.
И провери дали са стегнати клемите на акумулатора, че един път и на мен не ми палеше и се оказа, че само съм сложил клемите, без да ги затегна :lol:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 27 Яну 2009, 11:12

И аз мисля, че е акумолатор. Щом присветват лампичките, значи тока ти е малко. Може акумлатора да ти пада от някаква оттечка или не се зарежда. Виж някой да ти даде ток или да я запалите с бутане. И все пак честита придобивка, малко лошо начало, но пък не е кои знае какво :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 27 Яну 2009, 11:28

Аз ако ви кажа че са втуклите на стартера няма да ми повярвате нали :D пробвай с друг акумулатор ако пак така прави сваляй стартера на земята ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 27 Яну 2009, 11:41

Ако са втулки, ще примигват ли лампичките!? Аз си мисля че само ще цъка и няма да пали. Незнам, може да си прав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zlatina_zz » 27 Яну 2009, 13:45

момчета благодаря ви!
..ами оказа се ,че акумулатора заминал..паднал бил..замерха го..Сега го зареждам и ако трябва ще взема друг щом тоя е скапан..(а уж е нов-някакъв МОнбат 55амперчаса или нещо от сорта)Просто човека преди мен не е карал колата хич и явно сега пляс при мен изпука,защото вчера го е зареждал с някакво скапано зарядно ,ама нищо не е станало явно ..както и да е , аз сигурно съм прекалено голяма параноичка и шубе,защото нещо хич не мога да се отпусна и всички ми се чудят.Но това е може би заради първоначалния стрес при самата покупка :roll: страх да не би да си сбъркал..иначе колата е супер ..много върви..пу-пу..и е изключително запазена..бе каквото и да е по-добре от някакво ауди или пежо или опърпан мерцедес ..така си мисля..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 27 Яну 2009, 14:27

zlatina_zz написа:момчета благодаря ви!
..ами оказа се ,че акумулатора заминал..паднал бил..замерха го..Сега го зареждам и ако трябва ще взема друг щом тоя е скапан..(а уж е нов-някакъв МОнбат 55амперчаса или нещо от сорта)Просто човека преди мен не е карал колата хич и явно сега пляс при мен изпука,защото вчера го е зареждал с някакво скапано зарядно ,ама нищо не е станало явно ..както и да е , аз сигурно съм прекалено голяма параноичка и шубе,защото нещо хич не мога да се отпусна и всички ми се чудят.Но това е може би заради първоначалния стрес при самата покупка :roll: страх да не би да си сбъркал..иначе колата е супер ..много върви..пу-пу..и е изключително запазена..бе каквото и да е по-добре от някакво ауди или пежо или опърпан мерцедес ..така си мисля..

Е той ако е нов няма ли гаранция тоя Монбат.....въобще кво значи нов в случая.....
И аз при първите студове есента сменях акумулатор и си взех Бош....но при мен свалиха оригиналния акумулатор (8 годишен :shock: ) и никакви грижи вече...., та или Бош или Варта вземай и си свиркай....
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 27 Яну 2009, 14:38

Все пак не е лошо да се замери дали и колко зарежда от алтернатора :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zlatina_zz » 27 Яну 2009, 14:39

ами да ..има, ама то се появи една лелка смотана от един дюкян с едно устройство,замери го и ме изрита ,че акумулатора бил паднал..да съм го заредяла с едно зарядно и така..естествено изобщо няма да се занимавам с тия повече ами ще си купя нов най-вероятно.Понеже този е на 4 ри месеца и е в гаранция затова отидох ,но сигурно е смотан..знам ли ,а иначе човека твърди ,че нямало теч уж на ток от колата някъде..Той се отзова и дойде с мен при акумулаторджиите ..иначе ми каза пак ,че изобщо не я карал и затова сигурно е сдал багажа акумулатора..Наистина има друг джип , с който движи...
ами дано се оправи сега като взема нов ..а докато взема този ще е зареден и се надявам да не ми прави така поне близките дни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 27 Яну 2009, 15:27

zlatina_zz написа:ами да ..има, ама то се появи една лелка смотана от един дюкян с едно устройство,замери го и ме изрита ,че акумулатора бил паднал..да съм го заредяла с едно зарядно и така..естествено изобщо няма да се занимавам с тия повече ами ще си купя нов най-вероятно.Понеже този е на 4 ри месеца и е в гаранция затова отидох ,но сигурно е смотан..знам ли ,а иначе човека твърди ,че нямало теч уж на ток от колата някъде..Той се отзова и дойде с мен при акумулаторджиите ..иначе ми каза пак ,че изобщо не я карал и затова сигурно е сдал багажа акумулатора..Наистина има друг джип , с който движи...
ами дано се оправи сега като взема нов ..а докато взема този ще е зареден и се надявам да не ми прави така поне близките дни.

Вземи си 65,Амперов. И забравяш за паднал, непаднал в студено и топло. Вече 1 година карам с него (монбат), но имам усилвател който си харчи прилично.. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е70-3.0D
Мечтае да кара: BMW X6M

Мнение от bad_bad_boy » 27 Яну 2009, 15:57

със сигурност е паднал акумолатора :evil:
ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Яну 2009, 16:04

По принцип ми се струва, че тия 55Аh са много малко. Ясно, че няма да го ползваш, но все пак погледни колко му е пусковия ток. Препоръчаното от БМВ е минимум 75Ah, но по мои наблюдения и не повече от 85, защото тогава пък може да не го зарежда напълно и пак заминава акумулаторчето.
Също се ослушай като взимаш нов колко му е стартовия ток.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 27 Яну 2009, 16:22

Archangel написа:По принцип ми се струва, че тия 55Аh са много малко. Ясно, че няма да го ползваш, но все пак погледни колко му е пусковия ток. Препоръчаното от БМВ е минимум 75Ah, но по мои наблюдения и не повече от 85, защото тогава пък може да не го зарежда напълно и пак заминава акумулаторчето.
Също се ослушай като взимаш нов колко му е стартовия ток.

По каталог: 318i
50 Ач (265 A). Пусковият ток може да бъде и по- голям.

Следваща

Назад към E46