e36 TDS ('96 M51) - запитване за турбина

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

e36 TDS ('96 M51) - запитване за турбина

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 25 Яну 2009, 3:58

Здравейте колеги,не съм много сигурен дали темата ми е точно за тук,но все пак мисля,че във Тунинг ще сте по в час.
Преди няколко дни свалях колекторите и забялазах,че са старшно омаслени от вътрешната страна.Няколко човека до сега ми казаха,че най-вероятно турбината е тръгнала и си е за смяна,и реших така и така ще я сменям дали има възможност да се сложи малко по-голяма (мощна).Дайте съвет дали има смисъл и ако има дали само турбината се сменя и ако може и съвет какво да търся.Благодаря ви предварително :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINITU » 26 Яну 2009, 14:51

здравеи колега. само с турбина няма да стане номера в никъв случаи, а до колкото до нова, распитаи каде може да си ребилднеш старата ще ти легне много по евтино. Но все пак ако ти се почва нещо по сериозно мнението ми е, че трябва да се насочиш към друг модел бмв :D , макар че с ентосиазъм (и пари) много работи се постигат.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Re: e36 TDS ('96 M51) - запитване за турбина

Мнение от Vlados » 26 Яну 2009, 20:41

ba1_hu1 написа:Здравейте колеги,не съм много сигурен дали темата ми е точно за тук,но все пак мисля,че във Тунинг ще сте по в час.
Преди няколко дни свалях колекторите и забялазах,че са старшно омаслени от вътрешната страна.Няколко човека до сега ми казаха,че най-вероятно турбината е тръгнала и си е за смяна,и реших така и така ще я сменям дали има възможност да се сложи малко по-голяма (мощна).Дайте съвет дали има смисъл и ако има дали само турбината се сменя и ако може и съвет какво да търся.Благодаря ви предварително :winky:

Ако мислиш, че колекторите са ти били омаслени, свали си интеркулера да видиш какво е омасляване (не ме питай откъде знам). От доста хора съм чувал, че е нормално на по-стара кола, турбината да хвърля масло, но не е фатално. Но ако имаш средства, една нова турбина ще събуди заспалите кончета.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_324d » 27 Яну 2009, 14:08

Ако колата си въврви добре , нямаш проблем с турбото!Както каза колегата като са ти омаслени колекторите надникни да видиш кулера , ще се изумиш :D , но и според мен е нормално за двигатели на толкова километри!Като отворих моята за първи път и аз се шашнах , свалих всичко , напълних кулера и колектора с кореселин , оставих ги да се киснат една нощ и на сутринта бяха като нови, бсичко се беше разградило!Тази операция е хубаво да се прави ежегодно , поне аз така правя и нямам никави проблеми!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 31 Яну 2009, 14:17

мерси колеги за съветите...но вече маи отивам в подфорума на e36 за ремонти,че нещо ми намирисва на сегменти и загуба на компресия и тфа масло май е от двигателя а не от турбината защото и паленето ми е мъка сутрин а не е от нищо друго...но диагностиката ще покаже.
Мерси пок колеги,ако реша все пак да ръчкам по турбината пак ще се допитвам ;)

Потребител
Аватар

Мнение от гецата_89 » 17 Фев 2009, 23:48

колега аз сашто карам тдс омасляването е нешто нормално при тоя тип мотор караи и не се притесняваи,а отна4ало и аз се стреснах

Назад към Tuning