Оборотомер на Е34 ПРОБЛЕМ!!!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f11

Оборотомер на Е34 ПРОБЛЕМ!!!!!

Мнение от barro » 23 Яну 2005, 22:33

Проблема ми е следният:
При старт на двигателя оборотомера не ми работи. Обаче след като загрее колата или най-вече таблото над оборотомера понякога той се включва. През останалото време си стои залепен за колчето и не мърда. Разбрах за някакви батерии под таблото, но незнам дали може да е от тях и как да ги сменя. Като цяло обортотомера ми не работи и се включва от време на време, когато тои си иска!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 24 Яну 2005, 11:39

добре дошал първо

2 ро относно батерите е супер лесна експлатацията сваляш таблото отваряш щипките от зад и като отвориш капака ще видиш батерите освен ако не си с стаблото което е с цифровия дисплеи кажи каквотие таблото със и;и без дисплея
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 24 Яну 2005, 22:23

Батериите имат връзка само със сервизния индикатор - зелени, жълт, червени диоди, oil service + inspection. С нищо друго. Проблема с оборотомера най-вероятно е от лоша връзка - или на куплунга /син/, или от прословутите и всеизвестни спойки по таблото.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 25 Яну 2005, 0:03

ivantchoG написа:Батериите имат връзка само със сервизния индикатор - зелени, жълт, червени диоди, oil service + inspection. С нищо друго. Проблема с оборотомера най-вероятно е от лоша връзка - или на куплунга /син/, или от прословутите и всеизвестни спойки по таблото.

дам такси е но не то4но аз като си купих колата не ми ба4каше оборотомера и проблема беше в батерите и не защото имат връска с него а просто защото едната се беше разтекла и беше направила мазало от зад беше потекла по платката и беше прецакала 4ипа които е за оборотомера така 4е сваляи и гледаи ако не пиши пак може и да изпадне само един оборотомер
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f11

Мнение от barro » 25 Яну 2005, 12:33

таблото ми е от старите с аналоговите цифри! И значи по принцип оборотомера си бачка, но от време на време. Най-често съм забелязал проработва когато загрее таблото, като го напече слънцето или от парното.Също така с него не бачка и икономайзера. на един приятел обаче за момент му спират и оборотомера и скоростомера, а само икономайзера работи.Много странна работа
Последна промяна barro на 14 Юли 2006, 15:55, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 25 Яну 2005, 13:17

ми отворетего де и погледнете ако неможете сами свиркаите или пак елате на екото и ще го погледнем нищо работа
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 520i » 25 Яну 2005, 19:13

за имах саштия проблем.не ми работеха уредите само километража и като я закарах при един мой пр ми каза че са се откачили некви кабелчета ватре така че я закараи на некои който разбира че да не :censored: по-вече положението :( аре и касмет
Edited by Vasilen
BMW Мноооо Яки.............
Не карайте BMW-тата си бавно ЗА ДА НЕ ЗАЦАПАТ СВЕЩИТЕ!!!!!!!!!!

Назад към E34