Чук сензор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Чук сензор

Мнение от _mostwanted_ » 23 Яну 2009, 20:20

Здравеите колеги имам едно питане,днес ходих на сервис и ми чистиха грешките от компютъра.Като имаше натрупани грешки в чук сензора (Knock сензора,стои на блока и работата му е да следи инпулсите на цилиндрите).знам че има много компетентни колеги които могат да помогнат та:знае ли някои това нещо колко пари струва,може ли да се намери в кварталните магазини или само в представителството на БМВ?
Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Яну 2009, 20:32

Верно ли са му казали "Чук сензор"?
Това са датчиците за детонация. Кои са тея неграмотници, да му кажат "Чук сензор" дееееба...
Забрави за кварталните магазини.

Потребител
Аватар

Мнение от _mostwanted_ » 25 Яну 2009, 14:53

Да в сервиза наистина ми казаха че се кезва чук сензор.Благодаря на колегата liloff за просвещаването за детонационният датчик.Предлегах доста от написаното във форума,оказа се че има мотори с по 1-2 датчика как да рабера при мен колко са-мотора ми е М43 318i,има ли някакъв друг начин да се провери дали наистина е за смяна.щото почвам да се съмнявам че може и да не е.Щом в сервиза не знаят как се казва.Ако някои колега е сменявал такъв датчик да каже и евентуално и цена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 25 Яну 2009, 15:07

ми изписало е knock sensor и човеко си го превежда като чук сензор :lol:
бегли спомени: 140 лв в Дару.. но изобщо не съм сигурен :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Яну 2009, 16:22

_mostwanted_ написа:Да в сервиза наистина ми казаха че се кезва чук сензор.Благодаря на колегата liloff за просвещаването за детонационният датчик.Предлегах доста от написаното във форума,оказа се че има мотори с по 1-2 датчика как да рабера при мен колко са-мотора ми е М43 318i,има ли някакъв друг начин да се провери дали наистина е за смяна.щото почвам да се съмнявам че може и да не е.Щом в сервиза не знаят как се казва.Ако някои колега е сменявал такъв датчик да каже и евентуално и цена.

Два са ти сензорите,в долната част на блока,черно нещо завинтено с болт и от него излиза кабел... :lol:
P.S. Иначе заглавието кърти... :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Чук сензор

Мнение от ивчо3 » 26 Яну 2009, 15:18

_mostwanted_ написа:Здравеите колеги имам едно питане,днес ходих на сервис и ми чистиха грешките от компютъра.Като имаше натрупани грешки в чук сензора (Knock сензора,стои на блока и работата му е да следи инпулсите на цилиндрите).знам че има много компетентни колеги които могат да помогнат та:знае ли някои това нещо колко пари струва,може ли да се намери в кварталните магазини или само в представителството на БМВ?
Благодаря предварително!

Следи почукванията в цилиндрите вследствие на детонация най-общо казано. Тези сензори представляват нещо като микрофони и са монтирани в блока. Всеки един сензор отговаря за 2 цилиндъра. В случая ти имаш два датчика един на първи и втори цилиндър и един на трети и четвърти. Това че изписва грешка не означава задължително повреда в сензорите. Достатъчно е да има прекъсната връзка. Когато ЕКУ-то не може получи сигнал, вследствия повреда, или прекъсната връзка, няма адаптация в запалването при различните режими на работа, т.е. предварението на запалването работи по дифолт. Прочети това, ще ти бъде от полза.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=129297

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '93 318 IS COUPE
Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18

Мнение от Gerch » 26 Яну 2009, 16:07

Мммм да тези датчици и на мен ми бяха зор. Ходих на диагностика на Хладилника и там направо ми казаха,че са си заминали и двата щото имало грешки от тях. Искаха ми около 400 лв със смяната. Ама на мен не ми се дваха тези кинти, пък и някакси много бърза ми се стори тази проверка и отидох на друг сервиз - на БОШ към сточна гара дето е. Там пича си игра 1 час с моята барака и ми вика " Аве пич, те са ти разкачени от буксите" И ми ги закачи и сега машинката си върви без грижи, пък и се разминах само с 40 лв, а не с 400 ХИ хи хи хи
Изображение
Един път закрастиш ли се, няма оттърване !!!!

Потребител
Аватар

Мнение от _mostwanted_ » 26 Яну 2009, 19:51

Здравеите,Колеги,благодаря на всички които изказаха мнение и бяха компетентни по въпроса.Вижда се че има доста колеги които разбират много и са готови да помогнат.Днес отново я закачихме и пак имаше натрупани същите грешки и монтиора каза,че наистина този сензор е за смяна,но след като прочетох вашите изказвания смятам да проверя дали наистина няма някъде нещо прекъснато.А евентуално може ли да се ползва втора употреба?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 26 Яну 2009, 21:44

Както казват колегите не е задължително да са ти развалени за да ти изписва грешка на тях.И на моята кола имаше записана грешка на тези сензори но след като я изтрих повече не се е появявала.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 27 Яну 2009, 1:17

Лошото е,че някога дават грешка,когато доловят шум от двигателя.
Шума обаче не винаги е от детонации.До колкото си спомням при
един колега беше от лагер :roll:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pezano » 27 Яну 2009, 1:32

При мен си беше от детонации,заради кофти бензин в комбинация с кофти ланда сонда.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i

knock

Мнение от Ferdi_mruvkata » 29 Яну 2009, 14:37

На мен също ми разправяха че трябвало да се сменя тоя датчик. . .беше натрупало грешки от него. Но аз лично не наблюдавам никакъв проблем при движението ан колата. Върви си идеално.

При вас как точно се усеща при вървенето че датчика е изфирясал ?!

Назад към E36