Лукойл 95 - неравномерно работещ двигател !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Лукойл 95 - неравномерно работещ двигател !!!
Значи преди 1-2 седмици смених масло и филтри след което , започнах да зареждам само на ОМВ карера 100 , снощи се наложи да тръгна на път (стрелката беше в червеното без да е светнала лампата) по пътя спрях на лукойл , самоче бързах а на колонката нямаше 98 само 95 , викам си не би трябвало да има проблем и заредих около 20литра , обаче забелязах че колата не работеше по същия начин и днеска сутринта пак не работи равномерно двигателя някакси по шумен стана и каточе ли не върви като по предния ден , може ли да е от бензина или нещо друго ........
Благодаря предварително !!!
Благодаря предварително !!!

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
възможно е ЕКУ то да се е нагодило за по-големия октан, пробвай да махнеш + на акумолатора за 10ина минути да се изчистят настройките да видим какво ще стане
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Aбсолютно възможно е колега, обаче ме очудва че си попаднал на некаествен бензин точно от Лукойл. Иначе слуай точно като твоя, на резерва, заредих от някаква измислена бензиностанция, и колата сякаш не беше на себе си, само не изгасна. Добре че имах едно на ум и заредих само 5 литра. Проблема си оправих със спирт и добавка за бензин + 10 литра качествен бензин.
Извън темата, доволен ли си от ОМВ - 100?
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
ами и аз се учудвам че на лукойл да нее качествен бензина , по принцип аз си зареждам само там и карта с отстъпка имам и съм доволен , но като смених консумативите и викам аиде да го пробвам тоя 100октанов (тук от форума видях че доста хора карат с него), не видях някаква разлика в вървене или работа на двигателя но колата работеше перфектно исключително безшумна беше , и днес с това 95 ..... иначе немога да кажа че има разлика междо 100 карера и 98 лукойл примерно , мое лично мнение .... евентуално съм попаднал не нещо не качествено немога да си го обясня по друг начин а лошото е че наджасках 20литра .....

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
И аз да ти сподеяля ,че на Лукойл 95 или 98 нямаше разлика във вървежа....сипах на ОМВ понеже да пробвам и колата вървеше доста по-добре ...явно е в бензина

- djpamboss
- младши ентусиаст
-
абе на моменти и аз така си мисля ....... може пък и да има разлика но не мисля че е особено фрапираща (можеби колата си знае най-добре) ..... но пък миналата седмица друго ми се случи на ОМВ , сипвам 10лв - 5литра .... а стрелката не ми и мръдна и минах само 25км след което трябваше пак да зареждам !!! а спокойно с 5 литра си минавам около 40-50км пък и повече ако е извън града

- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
колеги, аз имах възможността да карам VW Passat (2005), тогава колата беше чисто нова. В книжката пишеше, че трябва да се кара с 95? Двигателя мисля, че 5 цилиндров с обем 2.5 - 150 конски сили. Та да се върна на мисълта си - все пак караме доста по-стари коли, които надали са проектирани за 100 октанов бензин ? Доколкото мога да се опра на мойте скромни познания по двигатели и начин на работа, то е доста вредно ползването на високо октанов бензин? Ако не е така моля някой да ме поправи.
С уважение,
Михаил Великов
С уважение,
Михаил Великов
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Не мисля че има проблем да караш с по-хубав бензин
По-скоро на капачката пише под какво октаново число да не падаш!
Аз сипвам на Шел и съм доволен, предимно Vpower или Vpower Racing
До автора: изхарчи този бензин и пробвай с 100 октанов да продухаш! Според мен не бързай със спирта....

По-скоро на капачката пише под какво октаново число да не падаш!
Аз сипвам на Шел и съм доволен, предимно Vpower или Vpower Racing
До автора: изхарчи този бензин и пробвай с 100 октанов да продухаш! Според мен не бързай със спирта....
- EDS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 3.0SD
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)
nthnl написа:колеги, аз имах възможността да карам VW Passat (2005), тогава колата беше чисто нова. В книжката пишеше, че трябва да се кара с 95? Двигателя мисля, че 5 цилиндров с обем 2.5 - 150 конски сили. Та да се върна на мисълта си - все пак караме доста по-стари коли, които надали са проектирани за 100 октанов бензин ? Доколкото мога да се опра на мойте скромни познания по двигатели и начин на работа, то е доста вредно ползването на високо октанов бензин? Ако не е така моля някой да ме поправи.
С уважение,
Михаил Великов
Те хубаво са написали колега 95 ама сигурно са имали предвид немския 95

Лично аз в момента залагам на този новия на петрол - 96 и на омв 100 (с втория гаранция има колата осезаема разлика в сравнение с нормалния)

dinkomg написа:Aбсолютно възможно е колега,.........
.......заредих от някаква измислена бензиностанция, и колата сякаш не беше на себе си..
И аз колеги, съм се сблъсквал със същата ситуация скапан бензин, и резултата - не можех да си позная колата.

Въртях до късно, докато изгоря скапаният бензин (около 15литра) и в малките часове заредих 60л OMV 100. Засега съм доволен вече една година (10 000км) само със 100 октанов от ОМВ.

На капачката ми пише минимум Super Euro 95...

- djpamboss
- младши ентусиаст
-
май омв-то се оказва най-добре , но никога не съм имал проблеми с лукойл , явно късмет просто .......

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз преди месец патих от Лукойла на пътя Русе - Тръново на гара Бяла, нещо не варвеше както трябва колата

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Натъквал съм се на всякакви помии,с които колата ми е започвала да тресе,да остава на 3 цилиндъра и да гасне.Особенно гадно е,като ти се случи в големите студове,като на мене,та да въртиш стартер до като ти клекне акумулатора....Определено съм най-доволен от OMV до момента.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2