от къде се източва спирачната течност ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
от къде се източва спирачната течност ?
интересува ме от къде и как се източва спирачната течност....
защото един фр със същата кола си доливаше преди няколко дена и гледам неговото си е бистро и течно...
отварям мойто да погледна и едно такова като прегоряло на цвят... в цедката едно като киша седи..., все едно има пясък...
защото един фр със същата кола си доливаше преди няколко дена и гледам неговото си е бистро и течно...
отварям мойто да погледна и едно такова като прегоряло на цвят... в цедката едно като киша седи..., все едно има пясък...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
Re: от къде се източва спирачната течност ?
boywalking написа:интересува ме от къде и как се източва спирачната течност....
Отвиваш всички обезвъздушители отваряш капачката на казанчето за доливане и чакаш на САМОТЕК. Може и да надуеш през казанчето с уста но не помпай на педала на спирачкити защото после с новата ЗОР с обезвъздушаването!?

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Последно сменях спирачна течност на друга кола пак с АБС в сервиз.
Сменя се с машинка (с размер на голям електрожен).
В машината се налива спирачна течност (с обем малко повече от обема на системата).
Проблема е машинката да има капачка точно за Вашия автомобил (за да уплътни и да създаде налягане в казанчето).
След това отваряха и затваряха един по един обезвъздушителните щуцери на спирачните апарати докато протече чиста течност (тя по принцип си бе чиста, но изчакваха достатъчно)..
Машинката се грижи да създава налягане, и да подава необходимата спирачна течност за да не засмуче системата въздух.
Процедурата бе около 15 минути и струваше около 10-15лв труд.....
След това нямаше никаква промяна в спирачките (нямаше друго обезвъздушаване, защото практически няма откъде да влезе въздух в системата).
Въобще не смятам като достигне годините за смяна да си играя да сменям сам течност - пак ще съм в сервиза..
В машината се налива спирачна течност (с обем малко повече от обема на системата).
Проблема е машинката да има капачка точно за Вашия автомобил (за да уплътни и да създаде налягане в казанчето).
След това отваряха и затваряха един по един обезвъздушителните щуцери на спирачните апарати докато протече чиста течност (тя по принцип си бе чиста, но изчакваха достатъчно)..
Машинката се грижи да създава налягане, и да подава необходимата спирачна течност за да не засмуче системата въздух.
След това нямаше никаква промяна в спирачките (нямаше друго обезвъздушаване, защото практически няма откъде да влезе въздух в системата).
Въобще не смятам като достигне годините за смяна да си играя да сменям сам течност - пак ще съм в сервиза..
- metodi80
- старши ентусиаст
-
slowtraveler написа:Последно сменях спирачна течност на друга кола пак с АБС в сервиз.
Прав си колега ....

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Тея щуцерчета особено на стара кола не са много за пипане
Като се сетя какви ядове ядох с едно скъсано щуцерче, и веднага ми изчезва мерака...
Иначе си прав, че няма нищо сложно, но трябва да се следи внимателно нивото, за да не засмуче въздух...

Като се сетя какви ядове ядох с едно скъсано щуцерче, и веднага ми изчезва мерака...
Иначе си прав, че няма нищо сложно, но трябва да се следи внимателно нивото, за да не засмуче въздух...
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:Емм със малка спринцовка от казанчето май става!
в смисъл.... да се изсмуче с нещо?
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
ходи някъде да ти я сменят в някои сервиз 30 кинта ми взеха ,купи си спирачна течност и си ти .не се занимаваи с глупости

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Имайте впредвид, че смяна само в казанчето няма никакъв смисъл...
Хубаво - ще виждаш светла течност, но работните механизми (помпа, буталца) ще работят с мръсна течност.
Водата е по-тежка от маслото (маслото е хигроскопично и поема вода) и се утаява точно в ниските точки - около апаратите. От там понякога тръгват язви ръжда по цилиндърчетата. Освен това водата може да кипне при силно загряване и оставаш без спирачки (на мен ми е кипвала, и спирачките почват да действат много ватено и то след припомпване до долу 3-4 пъти)...
Освен това заради загряванията до много висока температура и изстиванията след това, точно в спирачните апарати спирачната течност е най-увредена от времето...
Затова трябва да се продуха най-вече там, което става с отвиването на щуцерчетата (новата спирачна течност, налята в казанчето избутва старата и практически се промива системата с нова течност).
Всеки си знае себе си - ако можеш, направи го сам, но го направи както трябва
Хубаво - ще виждаш светла течност, но работните механизми (помпа, буталца) ще работят с мръсна течност.
Водата е по-тежка от маслото (маслото е хигроскопично и поема вода) и се утаява точно в ниските точки - около апаратите. От там понякога тръгват язви ръжда по цилиндърчетата. Освен това водата може да кипне при силно загряване и оставаш без спирачки (на мен ми е кипвала, и спирачките почват да действат много ватено и то след припомпване до долу 3-4 пъти)...
Освен това заради загряванията до много висока температура и изстиванията след това, точно в спирачните апарати спирачната течност е най-увредена от времето...
Затова трябва да се продуха най-вече там, което става с отвиването на щуцерчетата (новата спирачна течност, налята в казанчето избутва старата и практически се промива системата с нова течност).
Всеки си знае себе си - ако можеш, направи го сам, но го направи както трябва

Последна промяна slowtraveler на 24 Яну 2009, 17:57, променена общо 1 път
- agent smit
- младши ентусиаст
-
- boywalking
- младши ентусиаст
-
къде в района на Константин Величков, възраждане, зона б19, Димитър Петков или Цар Симеон може да ми сменят впирачната течност, по горепосоченият начин с апарат ???
Колко Спирачна течност поема цялата система (или колко ще ми струва самата течност ?)
Колко Спирачна течност поема цялата система (или колко ще ми струва самата течност ?)
13 мнения
• Страница 1 от 1