Еквалайзер?
Модератор: Icco
12 мнения
• Страница 1 от 1
- pavcho_7125
- кандидат ентусиаст
-
Еквалайзер?
Какъв ефект ще постигна ако си сложа еквалайзер?
Музиката в колата ми е следната:Pioneer DEH-P5530MP, Blaupunkt GTA-450, Magnat 7*10 елипси, Pioneer TS-W305C, и още 6 стандартни говоритела.
Какви се предлагат на пазара и съответно цени?
Музиката в колата ми е следната:Pioneer DEH-P5530MP, Blaupunkt GTA-450, Magnat 7*10 елипси, Pioneer TS-W305C, и още 6 стандартни говоритела.
Какви се предлагат на пазара и съответно цени?

Ако е някой измислян за 50-60лв. няма никакъв смисъл! Ако е хубав (и скъп съответно) ще има доста положителна промяна. Ако държиш пък да изкараш много добро качество, съветвам те да си вземеш DSP. Трудно се намират и не са евтини, но определено си струва. Обаче ако слушаш МР3-ки, каквото и да сложиш НЯМА да стане концертна зала 

- pavcho_7125
- кандидат ентусиаст
-
Кажи какъв точно трябва да сложа за да има разлика?! И какво трябва да слушам - аудио дискове ли?! Дай някаква цена за нов и втора употреба Еквалайзер? 

Ами качеството е в матричните дискове, лошото е че не всеки си купува. Всичко останало е компромис. За еквалайзер не мога да ти кажа цени, не съм се интересувал. Аз си взех DSP от Германия - около 360-380лв. ми струваше с доставката. Нови варират около 800-900лв. Но и нови, и стари трудно се намират.
- pavcho_7125
- кандидат ентусиаст
-
Vento написа:Ами качеството е в матричните дискове, лошото е че не всеки си купува. .
Имаш предвид тези оригиналните дискове дето ги продават в магазините?!

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Vento написа:...Имам предвид истинските, направени по матрица...
...Абе разликата в качеството веднага се усеща...
И музикален "инвалид" ще разпознае/чуе разликата. Същото е като - да компресираш една песен и съща песен от диск, един път нанаправи една песен на 56kbit и на 128kbit. Виж разликата - усещаш ли

dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Vento написа:.....НЯМА да стане концертна зала
Не е вярно , в режим Concert Hall свири точно като концертна зала

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Еквалайзера е за фина настройка на респонс-кривата. Не го използвай да "маскираш" проблеми с текущото ти обурудване, защото нищо няма да постигнеш. С други думи - повече от 2-3 децибела ако коригираш с еквалайзер, имаш проблем другаде, който трябва да решиш преди да си играеш с електрониката. Крайният ефект ще зависи изцяло от това каква е системата ти, за която не казваш много - как са вързани тези 8 говорителя и какво искаш точно да постигнеш с еквалайзера?
12 мнения
• Страница 1 от 1