Как върви 318ис на обикновенна метанова +АП бива ли я
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Как върви 318ис на обикновенна метанова +АП бива ли я
нека пише само некой който има такава
неискам спор да се получи
а и всеки път ми казват че темата не е за тука
а под форум алтернативи горива няма
а не намерих информация за ИС на метан
неискам спор да се получи
а и всеки път ми казват че темата не е за тука
а под форум алтернативи горива няма

а не намерих информация за ИС на метан
Последна промяна dumonbmw2 на 23 Яну 2009, 14:41, променена общо 4 пъти
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
- vaaseetoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 ТДС
- AGT
- старши ентусиаст
-
Виж сега никой не ти е виновен ,че си променяш темата вече 4 пъти .Тук каращите на метан се броят на пръстите на едната ми ръка а тези на 318is няма да казвам.Свържи се с PROSTIA от Димитровград той караше 316i на метан да ти разясни .Доколкото си спомням не беше очарован.И още 10000 теми да пуснеш едва ли нещо по различно ще получиш като отговори.В общи линий има някаква идея от метан ако минаваш над 20 000км на месец от там нататък пестенето спрямо ГИ ще са 20лв на месец разлика за сметка на вървенето.Добави и нови амортисиори и пружини отзад през година.Ако ще правиш компромис и при вървенето не е трябвало да наблягаш на BMW.Сложи си един ГИ и си гледай кефа като искаш да ти е евтино.Хем уредбата е по евтина хем вървенето е като на бензин а повечето разход спрямо метана е направо смешно малко.Ти сам си избери.Само да не станеш поредния BMW фен плюещ марката след газови интервенций по колата си независимо газ или метан 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
карам 320и и съм на ГИ, возя се по-евтино от колкото на метан. вярно че дадох 1600лв за Ги, но ми харчи с литър повече газ отколкото дават бензина - 10л/100км смесено. Не се прецаквай да слагаш метан 

- cHaKRa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: M
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
добре, защо толкова мн искаш да слагаш метан? той беше актуален когато цената му беше 40ст., а сега е 1,60 и от икономическа гледна точна няма никакъв смисъл да слагаш метанова уредба. нз какво са те лъгали или с какво впечетление си останал, ама направи малко сравнение м/у метана и газта.
- AGT
- старши ентусиаст
-
Ами написал съм ................ама кой ли четеdumonbmw2 написа:Ще съм ви благодарен поне ако ми кажете кои са форумните колеги дето карат на метан с тех ще си пишем

А сам си направи изводите щом никой не пише тук колко са хората и доволни ли са те

Съвет от КАТ !
- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
Щом иска конкретно хубаво:
1. За да си вемеш свестна метанова уредба ти трябва 1250 лв.
-олекотена бутилка, защото с 70 килограмовата, щети харчи много и ще сменяш тампони на задния мост на всеки 3 месеца;
-advance processor, или известен като регулатор на ъгуъла на запалване - 150-200 лв, ако въобще има произведен за твоя мотор.
- сложен мотнаж, и бавно регулиране. трябва поне 1-2 седмици само с това да се занимаваш.
Разхода е почти изравнен с този на газов инжекцион за пропан бутан. няма да се впсукам в смтеки, но аз 3 месеца проучвах въпроса.
- много е опасна катастрофа с таква бутилка това са 200 атмосфери пробойна в системата направо разрязва метала!!!
2. Виждаш какво стана с газа. Руснаците спряха кранчето и доста хора го издухаха 3 седмици на бензин. Това вероятно ще се случи още веднъж при следващата смяна на правителството в Украйна.
3. Икономичността при каране на метан е по въпрос защото губиш доста мощност. Метановите уредби са за ДВГ-та от 115 коня на горе.
4. На около 100 хил. или 2.5 години сменяш глава. Обикновенно метановия изпарител прекалено много вдига налягането в охладителната уредба и постепенно прояжда стените на главата.
5. Трябва да си правиш много точно сметка от къде ще караша извънградско, защото само в по-големите градове има метан станции и освен това трябва точно да знаеш къде са.
Както виждаш има толкова много неизивестни, които ще ти костват довлно много време докато ги уточниш. Късмет

1. За да си вемеш свестна метанова уредба ти трябва 1250 лв.
-олекотена бутилка, защото с 70 килограмовата, щети харчи много и ще сменяш тампони на задния мост на всеки 3 месеца;
-advance processor, или известен като регулатор на ъгуъла на запалване - 150-200 лв, ако въобще има произведен за твоя мотор.
- сложен мотнаж, и бавно регулиране. трябва поне 1-2 седмици само с това да се занимаваш.
Разхода е почти изравнен с този на газов инжекцион за пропан бутан. няма да се впсукам в смтеки, но аз 3 месеца проучвах въпроса.
- много е опасна катастрофа с таква бутилка това са 200 атмосфери пробойна в системата направо разрязва метала!!!
2. Виждаш какво стана с газа. Руснаците спряха кранчето и доста хора го издухаха 3 седмици на бензин. Това вероятно ще се случи още веднъж при следващата смяна на правителството в Украйна.
3. Икономичността при каране на метан е по въпрос защото губиш доста мощност. Метановите уредби са за ДВГ-та от 115 коня на горе.
4. На около 100 хил. или 2.5 години сменяш глава. Обикновенно метановия изпарител прекалено много вдига налягането в охладителната уредба и постепенно прояжда стените на главата.
5. Трябва да си правиш много точно сметка от къде ще караша извънградско, защото само в по-големите градове има метан станции и освен това трябва точно да знаеш къде са.
Както виждаш има толкова много неизивестни, които ще ти костват довлно много време докато ги уточниш. Късмет

"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
Мерси колега
Искам да питам щом е толкова малка разликатамежду ГИ и обикновенна метаова с АП
колко точно ви харчат със ГИ и как го докарвате до 1л повече от разхода на бензин
а и сега газта е 80 стотинки(при 8л/100км=6.4лв=0.064лв/км) което действително е много изгодно и ме кара да се змисля вместо метанова да сложа ГИ защото са едни пари а колата върви повече с ГИ , но сега започнаха да дигат бензина отново а със него сигурно ще тръгне и газта
а метана е в момента 1.45лв/кг(при 4кг/100км=5.8лв=0.058лв/км )
но метана тепърва ще поевтинява а газта може да я дигнат
Искам да питам щом е толкова малка разликатамежду ГИ и обикновенна метаова с АП
колко точно ви харчат със ГИ и как го докарвате до 1л повече от разхода на бензин
а и сега газта е 80 стотинки(при 8л/100км=6.4лв=0.064лв/км) което действително е много изгодно и ме кара да се змисля вместо метанова да сложа ГИ защото са едни пари а колата върви повече с ГИ , но сега започнаха да дигат бензина отново а със него сигурно ще тръгне и газта
а метана е в момента 1.45лв/кг(при 4кг/100км=5.8лв=0.058лв/км )
но метана тепърва ще поевтинява а газта може да я дигнат

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
А бе колега що не я зарежеш тая метанова уредба, и като толкова държиш да караш икономично, слагай ГИ и си свиркай
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3