Проблем с Е46!!!!! 320Д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с Е46!!!!! 320Д
Колеги, видях се в чудо!!!! Първо бях писал за лампите на abs и asc и спирането на километража да работи, но за това съм поръчал нови датчици. Онзи ден се прибирам от Банско и по пътя ми светнаха пак посочените горе лампи на таблото + тази за ръчната, километража спря и икономайзера също !!!! И от този момент стнаха чудесата. Какато имах четварт резервоар с нафта така на влизане в софия вече я нямаше, че и лампата ми светна!! Това не е всичко. Сипах към 15л и минах към 10-15 км и стрелката пак падна на мин и лампата ми светна за нафтата!!!
Като дам на борд компютъра моментния разход е застанал на 39.5л/100км, което не го доумявам!! Как мислите това дали има нещо общо с проблемините датчици на abs? За тях го гледах на компютър бмв-то и диагностиката си показа проблемен преден десен и заден ляв сензор, обаче сега това с разхода ме изоми направо,ааа и друго ако се загледам в срелката на горивото се вижда леко помръдване на стрелката нагоре надолу (от порядъка на мм).
Благодаря

Благодаря
няма да се учудя и ако е от тези датчици това е електроника и едно ако не работи всичко се побърква,имах голф 3 след 120 км/час,ама точно 120 и двете стрелки падаха и се вдигаха,светваше лампата за масло,акумулатор,лудница таблото,оказа се че на двигателя имаше една маса,ходех да правя друго по колата че момчето видя че е хлавава връзка,стегна я и всичко се оправи,иначе аз търсех друго табло за да го сменям.а и стрелката на резервоара играеше постоянно и температурата не ми я отчиташе точно.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Неприятна работа, имах същия проблем относно ASC, ABS, километраж и икономайзер - Дунев моторспорт в Дружба ми ги оправиха, оказа се, че кабела не беше наред към задно ляво колело - сега рботят системите ОК. А датчика наистина бе скъп, в Дару май е "най-евтин" 166 лева и имат налични (поне според сайта им). Та няма да е зле да погледнат и при теб кабелите!
Но относно разхода нещо не е наред, наистина вземи прегледай резервоара да не е пробит някъде! Няма шанс каквото и да не е наред да изгори толкова нафта, тя няма да върви нормално!
Но относно разхода нещо не е наред, наистина вземи прегледай резервоара да не е пробит някъде! Няма шанс каквото и да не е наред да изгори толкова нафта, тя няма да върви нормално!
BMW only!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега самия датчик не ти работи а колата сигорно си гори нормално,може това да е с цел да не караш колата преди да оправиш асц,абс и подобни,а иначе неможе колата да гори 39 литра и двигателя да работи в нормален режим усвен ако не е изтекъл,смени си датчиците и проблема ще се махне ако изобщо е проблем а не няква предпазна мяркаBlackSun написа:Aми да но преди малко нарочно го напълних до горе и налях към 40л тоест не показва адекватно стрелката на таблото, защото тя беше на мин и светеше лампата преди да заредя!!

8 мнения
• Страница 1 от 1