Проблем с Е46!!!!! 320Д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с Е46!!!!! 320Д

Мнение от BlackSun » 23 Яну 2009, 14:01

Колеги, видях се в чудо!!!! Първо бях писал за лампите на abs и asc и спирането на километража да работи, но за това съм поръчал нови датчици. Онзи ден се прибирам от Банско и по пътя ми светнаха пак посочените горе лампи на таблото + тази за ръчната, километража спря и икономайзера също !!!! И от този момент стнаха чудесата. Какато имах четварт резервоар с нафта така на влизане в софия вече я нямаше, че и лампата ми светна!! Това не е всичко. Сипах към 15л и минах към 10-15 км и стрелката пак падна на мин и лампата ми светна за нафтата!!! :| Като дам на борд компютъра моментния разход е застанал на 39.5л/100км, което не го доумявам!! Как мислите това дали има нещо общо с проблемините датчици на abs? За тях го гледах на компютър бмв-то и диагностиката си показа проблемен преден десен и заден ляв сензор, обаче сега това с разхода ме изоми направо,ааа и друго ако се загледам в срелката на горивото се вижда леко помръдване на стрелката нагоре надолу (от порядъка на мм).
Благодаря

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 23 Яну 2009, 14:13

Да не си му пукнал някой резервоар да му изтича нафтата погледна ли :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 23 Яну 2009, 14:59

няма да се учудя и ако е от тези датчици това е електроника и едно ако не работи всичко се побърква,имах голф 3 след 120 км/час,ама точно 120 и двете стрелки падаха и се вдигаха,светваше лампата за масло,акумулатор,лудница таблото,оказа се че на двигателя имаше една маса,ходех да правя друго по колата че момчето видя че е хлавава връзка,стегна я и всичко се оправи,иначе аз търсех друго табло за да го сменям.а и стрелката на резервоара играеше постоянно и температурата не ми я отчиташе точно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackSun » 23 Яну 2009, 15:03

Да това за масата и аз съм се ссблъсквал с такъв проблем обаче с Рено, но в този случай незнам какво да мисля. При всички случай на първо време ще сменя датчиците щом ми пристигнат че тука искат по 170 лв за бройка и ако тогава още е така вече незнам ...

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 23 Яну 2009, 15:40

Неприятна работа, имах същия проблем относно ASC, ABS, километраж и икономайзер - Дунев моторспорт в Дружба ми ги оправиха, оказа се, че кабела не беше наред към задно ляво колело - сега рботят системите ОК. А датчика наистина бе скъп, в Дару май е "най-евтин" 166 лева и имат налични (поне според сайта им). Та няма да е зле да погледнат и при теб кабелите!

Но относно разхода нещо не е наред, наистина вземи прегледай резервоара да не е пробит някъде! Няма шанс каквото и да не е наред да изгори толкова нафта, тя няма да върви нормално!
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 23 Яну 2009, 18:00

А всъщност къде мери разхода на гориво? От това колко бързо се изпрзва резервоара ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackSun » 23 Яну 2009, 18:15

Aми да но преди малко нарочно го напълних до горе и налях към 40л тоест не показва адекватно стрелката на таблото, защото тя беше на мин и светеше лампата преди да заредя!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Яну 2009, 16:16

BlackSun написа:Aми да но преди малко нарочно го напълних до горе и налях към 40л тоест не показва адекватно стрелката на таблото, защото тя беше на мин и светеше лампата преди да заредя!!
колега самия датчик не ти работи а колата сигорно си гори нормално,може това да е с цел да не караш колата преди да оправиш асц,абс и подобни,а иначе неможе колата да гори 39 литра и двигателя да работи в нормален режим усвен ако не е изтекъл,смени си датчиците и проблема ще се махне ако изобщо е проблем а не няква предпазна мярка 8)

Назад към E46