Затъмняване на фарове с фолио питане ...
Модератор: bum_bum
- NeedHead
- Брррръм!
-
- Кара: на стъклопласт ...
- E30_M_Tech_ll
-
-
- Кара: e30 318is
дам на мен с фолио повече ми харесва защото черната хела самите фарове са едни такива мътни гадни... никакви освен това на дългите както обясних преди това под какъвто и ъгъл да ги погледнеш винаги има по един ъгъл незатъмнен и в крайна сметка кво? имам 3/4 затъмнен мътен фар е не мерси.... да не говорим че ако застанеш централно срещу колата и кръстачката не играе никва роля и все едно вса нормални и се получава къси затъмнени дълги не хахаха е нека да е по добре като ит харесва дай 450-60 долара и си купи оргиналдъ хела
но за да не съм голословен ай ти ми сложи снимки на блек хела дето мноо та кефят
а аз ще постна още една две на това бмв от миналата страница да видим кое е по добре 

но за да не съм голословен ай ти ми сложи снимки на блек хела дето мноо та кефят

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Всеки има право на мнение разбира се, но като цяло, проблема не е главно във визията, а в това, че се намалява ефективността на самите фарове, отделно колко си мислиш че ще караш с въпросното фолио?
Ето и снимките:
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... 212/02.jpg
http://www.turnermotorsport.com/image/e ... ked_lg.jpg
Ето и снимките:
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... 212/02.jpg
http://www.turnermotorsport.com/image/e ... ked_lg.jpg
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ivaka написа:Отиди при Миро в с.Рогачево на 20км. е от Варна,много е добър и работи само с качествени матеряли,ето ти и сайта му http://miro-folio.com/

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
kiko написа:Ivaka написа:Отиди при Миро в с.Рогачево на 20км. е от Варна,много е добър и работи само с качествени матеряли,ето ти и сайта му http://miro-folio.com/
за пръв път чувам за фолио за джанти а тоя пич яко лепи,това ще изкара ли една зима ебаси
тоя направо ме приби

пребоядисването вече не е модерно... отиваш и се преолепваш

- E30_M_Tech_ll
-
-
дам точно това и на мен ми нарпави впечетление че хората цялата кола си облепя вместо да я пребоядисва
което говори достатъно за качестовто и здравината на фолиото... 

Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!
- E30_M_Tech_ll
-
-
а били споделил какви са цените че в сайта му май нямаше ценоразпис... за фаровете ми е интересно колко ще вземе....
E30_M_Tech_ll написа:ето че не съм единствения луд на клона![]()
а в чужбина с сайтовете дори има готови изрезки от фолио за различните видове колиа тая снимка първта дето съм я взел е тоно от такъв сайт и това са различните цветове които предлагат
![]()
имам въпрос към колегата с затъмнениете фарове.. осезаема ли е разликата в светенето и дали куките ти правят някъв проблем... и колко парички ти взеха за четерите фара?
все пак мисля че твойто повече клони на първото затъмняване от снимката демек най тъмното може би с 5 процента фолио със сив отенък ще постигна втория вариянт![]()
а относно точно мойте фарове те са почти нови и с светят перфектно като за е30само че на която и да е жигула фаровете светят повече от мойте и на всеки с е30
хахаха просто не е измислен добре явно тоя фар.... инъче като пусна дългите и става ден от тях съм много доволен ама късите не са ги скопосали
Колега така : Първо с куките проблем няма да имаш защото няма как да разберат 4е е Фолио/става супер плъно и не си личи/
Второ за цената не мога да ти кажа аз си ги правих преди година и не помниа то4но колко ми жзеха ниакаде около 30лв на фар ще те излъжа

И трето проблем с оветяването не съм усетил и няма фолиото е с голяма пропускливост, ако имаш и ксенон още по добре

Надявам се да съм бил полезен

- E30_M_Tech_ll
-
-
то това е интересното при затъмняване точно на фаровете.... защото когато свети фара и применро има фолио затъмняващо с 5 процента да речем теоретически че сме го затъмнили с 5 процента което е почти неуловима разлиак за окото... но когато гледаш фаровете отвънка първо че веднъж светлината се затъмнява при преминаването през стъклото но и след като се отрази от рефлекотра се затъмнява втори път при излизане и така реално погледнато на външен вид все едно е затъмнено 10 процента
аз точно това имах впредвид и от самото начало... че със светло фолио се докарва тъмен ефект но всъшност то не е толкова затъмнено и не пречи на светлината толкова много... 

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
sicbul написа:Колега няма зне4ение колко процента е фолиото .Примерно ако е 30% затъмнение , от вън ще излгеждат тъмни фаровете а това затъмнение няма да им пре4и на фаровете да светят с 30% а някаде с около 5-10% .
Така е и с фолио 90%
Малко да вкарам яснота...

Тези фолиа имат характеристики, ето на едно от тях...
Solar Transmission 55%
Solar Reflection 8%
Solar Absorption 37%
Visible Light Transmission 55%
Visible Light Reflection 8%
Това е за най светлото. За да се постигне най добър ефект се ползва такова фолио, на което Visible Light Reflection-a е най-голям...

Така фара свети добре, но когато има светлина отвън се отразява и се получава черния ефект...

Това е общо взето. Гаранция се покрива, но до определена степен...

Сутринта бях при Миро в Рогачево затъмних с не наи тъмното фолио и се получи много добре,ще направя снимки и утре ще ги пусна,цялата процедура е за 15 минути и струва 15лева за 4-те фара.Момчето е профи и си разбира от работата да не говорим че парите са направо смешни и ако на някои не му хареса може да пробва с по тъмно, но пречи на фара.