Управление на комфорт модул

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Управление на комфорт модул

Мнение от milennyc » 20 Яну 2009, 22:50

Искам да попитам следното: Повечето е46 имат този комфорт модул. Но мен ме интересува как мога да го програмирам да си вдига стаклата след като заключа колата. Сега само при задържане на бутона за заключване се вдигат, но преди карах е36 с комфорт модул и само с заключването тя си вдигаше прозорците? Има ли някой на идея дали може това да се намрави?

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 21 Яну 2009, 1:32

доколкото си спомням имаше един американски сайт в който се предлагаха 2 или 3 вида комфорт модула за Е46,най-скъпият имаше най-много глезотийки,като например програмиране при вкл. на алармата да светне само левият мигач или само десният,много подробни настройки.иначе незнам с какъв е оборудван на всеки един.и настройките се правят в сервиз,с компютър и софруер.

Аватар

Мнение от milennyc » 21 Яну 2009, 9:00

То е ясно че се прави на комп. със софт, но въпроса ми е дали сами кмфорт модул го поддържа и ако има някой колега с подобна екстра да пише. Не че е голям проблема да задържиш ключа 5-6 сек. но при мене има и не оригинална аларма. И става едно мазало отключвам с алармата, после с кюча свалям прозорци :) направо човек да си вземе секретарка за всички манипулации

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 21 Яну 2009, 11:18

Отиваш при някой алармаджия (или при този който ти е слагал алармата) и му казваш да ти свърже алармата към прозорците, дори и най-долнопробните аларми я имат тази функция, така че според мен няма да е проблем да ти го направят ;)

Аватар

Мнение от milennyc » 21 Яну 2009, 18:55

:yes: Да това е идея :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 22 Яну 2009, 10:23

kiko™ написа:Отиваш при някой алармаджия (или при този който ти е слагал алармата) и му казваш да ти свърже алармата към прозорците, дори и най-долнопробните аларми я имат тази функция, така че според мен няма да е проблем да ти го направят ;)

Когато си слагах алармата, майстора сам ми предложи да върже стъклата и шибидаха с нея. Единственото неудобство е през лятото, ако искаш да си оставиш леко отверени стъклата :lol:

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Яну 2009, 10:34

vavilon написа:
kiko™ написа:Отиваш при някой алармаджия (или при този който ти е слагал алармата) и му казваш да ти свърже алармата към прозорците, дори и най-долнопробните аларми я имат тази функция, така че според мен няма да е проблем да ти го направят ;)

Когато си слагах алармата, майстора сам ми предложи да върже стъклата и шибидаха с нея. Единственото неудобство е през лятото, ако искаш да си оставиш леко отверени стъклата :lol:

Е имаш 2 опции: или заключваш с ключа и стаклата си остават там кадето са си.
Или след като заключиш колата си сваляш прозорзите с ключа :) до кадето искаш

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 22 Яну 2009, 12:05

Не знам при седаните как е, но при купетата затварянето на задните стъкла не се контролира от комфорт модула и могат да останат отворени дори и при задържане на копчето за ключа, само предните се затварят, та ако е така и при седаните това ти решава проблема, отваряш си задните колкото поискаш, пускаш си алармата, предните се затварят плътно до горе и готово.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 23 Яну 2009, 12:48

kiko™ написа:Не знам при седаните как е, но при купетата затварянето на задните стъкла не се контролира от комфорт модула и могат да останат отворени дори и при задържане на копчето за ключа, само предните се затварят, та ако е така и при седаните това ти решава проблема, отваряш си задните колкото поискаш, пускаш си алармата, предните се затварят плътно до горе и готово.

и задните и преднита падат подчти едновременно
Изображение

Назад към E46