DIY добавяне на бутон за борд компютър
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
DIY добавяне на бутон за борд компютър
Здравейте,
искам да си добавя бутон за борд компютър към лоста за мигачите.В момента съм с мигач без БК.
Искам да попитам дали някой го е правил и дали има някакви снимки или схеми на клуча за мигача с БК.
Не става въпрос да си го купя от магазина,-мераклия съм да си го направя сам.За това искам да попитам дали някой го е правил и дали някой има някаква схема на логиката за лоста за мигачите с БК.
Мерси
искам да си добавя бутон за борд компютър към лоста за мигачите.В момента съм с мигач без БК.
Искам да попитам дали някой го е правил и дали има някакви снимки или схеми на клуча за мигача с БК.
Не става въпрос да си го купя от магазина,-мераклия съм да си го направя сам.За това искам да попитам дали някой го е правил и дали някой има някаква схема на логиката за лоста за мигачите с БК.
Мерси

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Виж моята тема, "новата ми 320" става да ... но това лостче май трудно се намира и аз си търся ако намеря ще ти пиша ... ако ти намериш също ми кажи. Слага се лостчето и после се пуска през ПС ако си имаш кабели и ПС или в дару примерно.
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за мненията, в темата с сайтове за DIY няма нищо за моят въпрос а иначе не искам да си го купувам лостчето,- искам да го преправя. 

- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за мненията, в темата с сайтове за DIY няма нищо за моят въпрос а иначе не искам да си го купувам лостчето,- искам да го преправя. 

- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Hugo Boss написа:Добре, пробвай тогава в четвъртата важна тема
мерси колега,
аз знам как след монтажа да си отвроя функциите,
не знам как точно да преправя моят лост като му добавя буттон за да стане като на тези с борда.Тоест трябва ми някаква схема.Иначе направя ли го после се нядявам да нямам проблем с отключването на борда.

- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Сладур1 написа:ти прочете ли 3-тата тема както каза колегата??????прочети в този форум,3-тата тема,2-ра страница,предпоследно мнение.описано е как да си смениш лостчето,даже ако беше прочел първо това нямаше да се налага да пускаш нова тема,да пълниш форума с теми,ние да четем,да ти пишем и т.н.
абе ти не четеш ли за какво питам?НЕ питам как да го сменя(това го знам) питам как да го направя самото лостче ю
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Вие май не го разбрахте колегата какво иска, иска да добави само копче към неговото си лостче, за това темата към която го препращате не му върши никаква работа (е ще му е полезна при отключването на борд-а). Та към колегата с въпроса значи попадал съм на точно такава модификация в чужд форум, но сега като я потърсих за да ти дам линк-а видях че описанието на модификацията стои, но снимките към него ги няма, но мога да ти обясня по памет на две на три какво представляваха, значи първо трябва да си намериш копче което да поставиш, иди при някой жичкаджия и търи копче от типа да прави контакт при натискане и да го прекратява след отпускане, гледай и големината да за да можеш да го сложиш на лостчето. Веднъж като намериш копчето трябва да разглобиш твоето лостче (което вътре е кухо) и да монтираш копчето на него, след това в основата на вече разглобеното лостче има една плата на която има две свободни места, точно там трява да свържеш двете клеми на копчето с две кабелчета които да минават от копчето през кухината на тялото на лостчето до платката в основата му. Няма значение как ще ги свържеш, все ще е правилно. В общи линии това е, следва да закачиш лостчето обратно на мястото му и да отидеш някой да ти отключи борд компютъра. Надявам се да ти е станало ясно от описанието как горе долу се прави.
Успех
Успех

- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
kiko™ написа:Вие май не го разбрахте колегата какво иска, иска да добави само копче към неговото си лостче, за това темата към която го препращате не му върши никаква работа (е ще му е полезна при отключването на борд-а). Та към колегата с въпроса значи попадал съм на точно такава модификация в чужд форум, но сега като я потърсих за да ти дам линк-а видях че описанието на модификацията стои, но снимките към него ги няма, но мога да ти обясня по памет на две на три какво представляваха, значи първо трябва да си намериш копче което да поставиш, иди при някой жичкаджия и търи копче от типа да прави контакт при натискане и да го прекратява след отпускане, гледай и големината да за да можеш да го сложиш на лостчето. Веднъж като намериш копчето трябва да разглобиш твоето лостче (което вътре е кухо) и да монтираш копчето на него, след това в основата на вече разглобеното лостче има една плата на която има две свободни места, точно там трява да свържеш двете клеми на копчето с две кабелчета които да минават от копчето през кухината на тялото на лостчето до платката в основата му. Няма значение как ще ги свържеш, все ще е правилно. В общи линии това е, следва да закачиш лостчето обратно на мястото му и да отидеш някой да ти отключи борд компютъра. Надявам се да ти е станало ясно от описанието как горе долу се прави.
Успех
Благодаря ти много за изчерпателното описание.В общи линии очаквах и аз да е нещо подобно.
Благодаря ти много

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
tOnkO_lOnkO написа:kiko™ написа:Вие май не го разбрахте колегата какво иска, иска да добави само копче към неговото си лостче, за това темата към която го препращате не му върши никаква работа (е ще му е полезна при отключването на борд-а). Та към колегата с въпроса значи попадал съм на точно такава модификация в чужд форум, но сега като я потърсих за да ти дам линк-а видях че описанието на модификацията стои, но снимките към него ги няма, но мога да ти обясня по памет на две на три какво представляваха, значи първо трябва да си намериш копче което да поставиш, иди при някой жичкаджия и търи копче от типа да прави контакт при натискане и да го прекратява след отпускане, гледай и големината да за да можеш да го сложиш на лостчето. Веднъж като намериш копчето трябва да разглобиш твоето лостче (което вътре е кухо) и да монтираш копчето на него, след това в основата на вече разглобеното лостче има една плата на която има две свободни места, точно там трява да свържеш двете клеми на копчето с две кабелчета които да минават от копчето през кухината на тялото на лостчето до платката в основата му. Няма значение как ще ги свържеш, все ще е правилно. В общи линии това е, следва да закачиш лостчето обратно на мястото му и да отидеш някой да ти отключи борд компютъра. Надявам се да ти е станало ясно от описанието как горе долу се прави.
Успех
Благодаря ти много за изчерпателното описание.В общи линии очаквах и аз да е нещо подобно.
Благодаря ти много![]()
Това може би е така, но ще трябва да добавиш и още един пин (игла) към куплунга на лостачето, защото в момента разполагаш само с три и няма от къде да мине сигнала. Та ми се струва, ако не успееш да добавиш другия пин ( може да се вземе от подобен куплунг, но трябва да е оригинален, понеже са много твърди), ще е по-удачно да свържеш копчето директно с кабелите.
Ама ше стане мноо грозно, ве, с разни ТНТМ присадки...

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
stanoi4o написа:Колегата кико е описал точно как да направиш друго не ти трябва направи това и си готов отиваш отключват ти компютъра и всичко е ок
Хубава би било когато човек чете и да разбира прочетеното! Колегата кико не го е написал точно, или по-скоро е забравил да напише нещо, за това си хабя и клавиатурата, някой после да не се хапе за задника, защо не бачка тоя БК.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3