Въпрос относно разглобяване/барабани задни/
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Въпрос относно разглобяване/барабани задни/
Здравейте колеги.Гледах в реалоем http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=34&fg=10 за това как са закачени задните накладки. Неможах само да разбера цилиндърчето как се откача как е закачено тоест, че гледах но неможах да разбера. Трябва ли да се откачат първо накладките и после цилиндърчето или ... ? Спирачния маркуч отзаде ли е захванат към цилиндърчето.Проблема е да не взема да скъсам нещо./сам ще си ги правя, че ми писна от "майстори както на всички в форума"
Какви накладки задни ще ми препоръчате да си купя.Благодаря предварително.

- Vaio E30
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 комби
Re: Въпрос относно разглобяване/барабани задни/
първо сваляш накладките-откачаш пружините и има едни щифтове,махаш ги и сваляш накладките.отзад на цилиндърчето има 2 болта 6тици и отзад също е тръбичката за течноста.развиваш ги(мноо е гадно)и апаратчето падаshengi написа:Здравейте колеги.Гледах в реалоем http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=34&fg=10 за това как са закачени задните накладки. Неможах само да разбера цилиндърчето как се откача как е закачено тоест, че гледах но неможах да разбера. Трябва ли да се откачат първо накладките и после цилиндърчето или ... ? Спирачния маркуч отзаде ли е захванат към цилиндърчето.Проблема е да не взема да скъсам нещо./сам ще си ги правя, че ми писна от "майстори както на всички в форума"Какви накладки задни ще ми препоръчате да си купя.Благодаря предварително.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
аз ако съм, ще махна само долната пружина...
моя грешка, мислех само за смяна на цилиндър... за накладки сваляш всичко
моя грешка, мислех само за смяна на цилиндър... за накладки сваляш всичко

Последна промяна Владо на 22 Яну 2009, 20:24, променена общо 1 път
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Поговорих с едно приятелче което е на "ти" с разглобяването и ми обясни каква е ситуациата. Предпочитам да се погърча малко от колкото да дам пари на някой си.Пък ако не стане тогава ще видя какво ще правя
Но не съм с 2 леви все пак 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
shengi написа:Поговорих с едно приятелче което е на "ти" с разглобяването и ми обясни каква е ситуациата. Предпочитам да се погърча малко от колкото да дам пари на някой си.Пък ако не стане тогава ще видя какво ще правяНо не съм с 2 леви все пак
Опитай сам, не е толкова сложно. На мойта Е30-ска сам си ги смених и не е необходимо да се сваля цилиндъра. Има само една тънкост, относно разхлабването на накладките от барабана, защото ако не я знаеш посмъртно и с вария не можеш да го извадиш. Има един отвор на самия барабан, откъм страната на която са отворите за болтовете. Вземаш обикновена отвертка и през отвора въртиш с нея зъбното колело, което прибира накладките навътре. Когато поставиш новите накладки ще се наложи още да превъртиш колелото, за да влезе барабана свободно. След монтаж и неколкократно натискане педала на спирачките, хлабината се саморегулира.
5 мнения
• Страница 1 от 1