Въпрос относно разглобяване/барабани задни/

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Въпрос относно разглобяване/барабани задни/

Мнение от shengi » 20 Яну 2009, 19:52

Здравейте колеги.Гледах в реалоем http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=34&fg=10 за това как са закачени задните накладки. Неможах само да разбера цилиндърчето как се откача как е закачено тоест, че гледах но неможах да разбера. Трябва ли да се откачат първо накладките и после цилиндърчето или ... ? Спирачния маркуч отзаде ли е захванат към цилиндърчето.Проблема е да не взема да скъсам нещо./сам ще си ги правя, че ми писна от "майстори както на всички в форума" :) Какви накладки задни ще ми препоръчате да си купя.Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Re: Въпрос относно разглобяване/барабани задни/

Мнение от Vaio E30 » 20 Яну 2009, 23:11

shengi написа:Здравейте колеги.Гледах в реалоем http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=34&fg=10 за това как са закачени задните накладки. Неможах само да разбера цилиндърчето как се откача как е закачено тоест, че гледах но неможах да разбера. Трябва ли да се откачат първо накладките и после цилиндърчето или ... ? Спирачния маркуч отзаде ли е захванат към цилиндърчето.Проблема е да не взема да скъсам нещо./сам ще си ги правя, че ми писна от "майстори както на всички в форума" :) Какви накладки задни ще ми препоръчате да си купя.Благодаря предварително.
първо сваляш накладките-откачаш пружините и има едни щифтове,махаш ги и сваляш накладките.отзад на цилиндърчето има 2 болта 6тици и отзад също е тръбичката за течноста.развиваш ги(мноо е гадно)и апаратчето пада ;) ;)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Яну 2009, 0:07

аз ако съм, ще махна само долната пружина...

моя грешка, мислех само за смяна на цилиндър... за накладки сваляш всичко 8)
Последна промяна Владо на 22 Яну 2009, 20:24, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 21 Яну 2009, 0:53

Поговорих с едно приятелче което е на "ти" с разглобяването и ми обясни каква е ситуациата. Предпочитам да се погърча малко от колкото да дам пари на някой си.Пък ако не стане тогава ще видя какво ще правя :) Но не съм с 2 леви все пак :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 22 Яну 2009, 10:47

shengi написа:Поговорих с едно приятелче което е на "ти" с разглобяването и ми обясни каква е ситуациата. Предпочитам да се погърча малко от колкото да дам пари на някой си.Пък ако не стане тогава ще видя какво ще правя :) Но не съм с 2 леви все пак :lol:

Опитай сам, не е толкова сложно. На мойта Е30-ска сам си ги смених и не е необходимо да се сваля цилиндъра. Има само една тънкост, относно разхлабването на накладките от барабана, защото ако не я знаеш посмъртно и с вария не можеш да го извадиш. Има един отвор на самия барабан, откъм страната на която са отворите за болтовете. Вземаш обикновена отвертка и през отвора въртиш с нея зъбното колело, което прибира накладките навътре. Когато поставиш новите накладки ще се наложи още да превъртиш колелото, за да влезе барабана свободно. След монтаж и неколкократно натискане педала на спирачките, хлабината се саморегулира.

Назад към E36