Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Големи главоболия с GROMAUDIO USB
Каква е процедурата при смяна на USB носителя при Gromadio USB монтиран в багажника на БМВ - имам големи проблеми при поставяне на ново устройство - първото поставено(USB HDD) го разпозна, но не пожела да пусне песните записани в директория 1, второто устройство което поставих беше флашка, но не пожела да я разпознае. Разпозна я след едно много трудно флашване с последна версия на биоса на устройството. Чудя се като му сложа следващия флаш какво трябва да направя за де тръгне.
Колега може и твойто да е дефектно като моето
, или ако вообще има някое да работи 100% както трябва.
И аз местих какви ли не firmware от 1.94 та до 2.0 версия и пак не работи на 100%. А колко Е-майли изписах с техния съпорт, ужас.
Сега работи на 90% от капацитета си единствено с версия 1.97n, от вички които пробвахме.
С версия 2.0, на следващия ден гредах
като идиот като запалих колата, докато се сетя,къде е проблема. MID има звук за около 3 мин и загасва, но нито свети, нито контролните бутони работят. За капах мигачите изчезнаха от вън работят вътре не цъкат и лампите на таблото не светят. Лампата за нивомата и тя свети. Абе приказка.
Сега ще им пиша за последно защото вече ми писна.
Ако не намерят скоро решение отивам да си взема една 2-DIN алпина s 8" екран на изплащане и съм му еб..... ма.....та.

И аз местих какви ли не firmware от 1.94 та до 2.0 версия и пак не работи на 100%. А колко Е-майли изписах с техния съпорт, ужас.
Сега работи на 90% от капацитета си единствено с версия 1.97n, от вички които пробвахме.
С версия 2.0, на следващия ден гредах

Ако не намерят скоро решение отивам да си взема една 2-DIN алпина s 8" екран на изплащане и съм му еб..... ма.....та.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
И кво сега колега свири ли тоя ГРОМ или не свири?hafte написа:Колега може и твойто да е дефектно като моето, или ако вообще има някое да работи 100% както трябва.
С версия 2.0, на следващия ден гредахкато идиот като запалих колата, докато се сетя,къде е проблема. MID има звук за около 3 мин и загасва, но нито свети, нито контролните бутони работят. За капах мигачите изчезнаха от вън работят вътре не цъкат и лампите на таблото не светят. Лампата за нивомата и тя свети. Абе приказка.
Ми колега свири, ама ми къса нервите.
Единствено с версия 1.97n се справя що годе добре, но роблема е да тръгне.
Незнам как точно работи захранването на колата и MID но оставя ли колата за повече от 1 час загасена идва и проблема.
При палене на колата стартира веднага на радио, което не би трябвало. После с menu превключвам на GROM. Е тука има няколко вариянта.
1. Изписва NO DISKS и до тук.
2. Тръгва да свири за около минута и пак NO DISKS ( 80 % от случайте).
3. Тръгва и работи без проблем (вероятност 1 към 20).
При вариянт 1 се оправя като оставя колата загасена за 5-10 мин.
При вариянт 2 се оправя, като след 2-3 мин пак натисна mode.
При вариянт 3 направи си удрам гъ...а в тавана от кеф.
Но това е само с кореспоненатата версия.
В всички други е отчайващо положението. Едната трябваше да махам панела на MID, за да изключа буксата на GROM. С друга както казах в предишния пост колата се побърка. Имаше една версия която от 6 папки разчита 4, независимо как са наименовани.
Ако е дефектно ОК, дано го сменят, или Кирил да го подмени с ново, ако е наистина техен официален дистрибутор, и има това право.
Сега пак им писах пък, ще видим. По принцип отговарят селд 3-4 дни.
Единствено с версия 1.97n се справя що годе добре, но роблема е да тръгне.
Незнам как точно работи захранването на колата и MID но оставя ли колата за повече от 1 час загасена идва и проблема.
При палене на колата стартира веднага на радио, което не би трябвало. После с menu превключвам на GROM. Е тука има няколко вариянта.
1. Изписва NO DISKS и до тук.
2. Тръгва да свири за около минута и пак NO DISKS ( 80 % от случайте).
3. Тръгва и работи без проблем (вероятност 1 към 20).
При вариянт 1 се оправя като оставя колата загасена за 5-10 мин.
При вариянт 2 се оправя, като след 2-3 мин пак натисна mode.
При вариянт 3 направи си удрам гъ...а в тавана от кеф.
Но това е само с кореспоненатата версия.
В всички други е отчайващо положението. Едната трябваше да махам панела на MID, за да изключа буксата на GROM. С друга както казах в предишния пост колата се побърка. Имаше една версия която от 6 папки разчита 4, независимо как са наименовани.
Ако е дефектно ОК, дано го сменят, или Кирил да го подмени с ново, ако е наистина техен официален дистрибутор, и има това право.
Сега пак им писах пък, ще видим. По принцип отговарят селд 3-4 дни.
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
някой с голяма навигация има ли такъв адаптор да сподели, че съм се замислил да слагам такъв USB на мястото на чейджъра 

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

Да взема или да не взема - това е въпросът ?!?!
Според мен изчакай с поръчката - да не се окаже че си поредния набутан. Надявам се че проблемите ще се оправят - но има ли гаранция.
Моя Гром ЮСБ е в багажника и не мога да го затворя откакто съм го сложил. Ако е така - то по-добре да си върна чейнджъда...
[quote="moni76"]някой с голяма навигация има ли такъв адаптор да сподели, че съм се замислил да слагам такъв USB на мястото на чейджъра
[/quote]
Моя Гром ЮСБ е в багажника и не мога да го затворя откакто съм го сложил. Ако е така - то по-добре да си върна чейнджъда...
[quote="moni76"]някой с голяма навигация има ли такъв адаптор да сподели, че съм се замислил да слагам такъв USB на мястото на чейджъра

re: hafte
Не мога да затворя багажника от опити да подкарам чудото GROMAUDIO USB - ръгам разни видове флашки и ЮСБ дискове, вадя кабели, давам на контакт, пускам, спирам радиото и така и не разбрах какво го кара да засвири понякога. Снощи след един час опити го подкарах - днес като запалих ми изписа че няма диск .....Взех да се ядосвам вече ....
Е значи същото като при мен, само , че моя е зад панела на MID и винаги имам под ръка торкс 10 за да го сваля и рестартирам.
И на мен ми писна вече и чакам да ми отговорят на последния е-майл. Ако не ще ги изтърпя още малко и ще взема компромисно решение.
Пробвай с версия 1.97n, понеже при мен с нея е най-добре, а ако ми отговорят ще пиша.
Колега ти твоя от къде го купи?
И на мен ми писна вече и чакам да ми отговорят на последния е-майл. Ако не ще ги изтърпя още малко и ще взема компромисно решение.
Пробвай с версия 1.97n, понеже при мен с нея е най-добре, а ако ми отговорят ще пиша.
Колега ти твоя от къде го купи?
Ре: Хафте
Купих го от eBay - бях отишъл да разглеждам - натиснах бутона купи сега, после се отказах и след 15 дни получих съобщение че имам да плащам модулите и ето че и аз съм в клуба.
Аз съм с BMW Business RDS с IRIS - касетофон + CD changer в багажника, но виждам че симптомите ни са еднакви.
Аз съм с BMW Business RDS с IRIS - касетофон + CD changer в багажника, но виждам че симптомите ни са еднакви.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
А kikoaristo какво ще каже по проблемите на двамата колеги,само техните ли са така или всички?????????
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Много проблеми с тези адаптори бе колеги
Аз имам на същата фирма,но моя е за ай под и никакви ядове нямам с него,а го купих даже втора ръка от тук.

- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Аз съм с IPOD варианта, работи без проблеми 99%. От време на време се рестартира самичък, ама си тръгва след това сам. Даже си поръчах 3 метровия кабел, да си прекарам IPOD-а в купето.