Странна лампичка светна ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бясно
Мечтае да кара: по добри пътища
Детайли за колата: Е61, 525D

лампата Угасва а не Огасва

Мнение от Zlatex » 20 Яну 2009, 16:37

Значи на мен проблема ми беше кофти бензин.Явно беше прецакал филтъра на картерните газове.След като ми го смениха в Камор лампата угасна и колата стана изтребител.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Re: лампата Угасва а не Огасва

Мнение от ITK » 20 Яну 2009, 20:54

Zlatex написа:Значи на мен проблема ми беше кофти бензин.Явно беше прецакал филтъра на картерните газове.След като ми го смениха в Камор лампата угасна и колата стана изтребител.

А кви парички излиза смяната на този филтър...това също явно е възможност, мене ми го каза един приятел със сервиз, ама тогава погледнах малко скептично на нещата, щото той ми го каза е така, без всякаква диагностика и прочие, просто каза че проблемът със светещата ми лампа....така му звучал... :roll:
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ITK » 27 Яну 2009, 12:00

Току-що ми правиха поредната диагностика в Дару-Кар...и решение: "дебитомер за смяна"....обадиха няква цена от над 800 лева за смяната му като дебитомер + труд (става въпрос за бензин, 318 стария двигател с 118 коня)....
След като ми бъркаха там по колата обаче сега започна да притриса и на празен ход да играят оборотите (а до днес не го правеше) като съм спрял да речем на светофар..... :confused:

Имам много близък приятел с магазин за авточасти и той ми дава дебитомер Бош за 280 лева....доколкото разбрах и четох тук в други теми при Бош-а няма нужда от прерограмиране, така че мисля да го сменя при моя човек..
Някой да ме посъветва все пак дали съм прав да не го сменям в Дару?
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 27 Яну 2009, 12:05

ITK написа:Току-що ми правиха поредната диагностика в Дару-Кар...и решение: "дебитомер за смяна"....обадиха няква цена от над 800 лева за смяната му като дебитомер + труд (става въпрос за бензин, 318 стария двигател с 118 коня)....
След като ми бъркаха там по колата обаче сега започна да притриса и на празен ход да играят оборотите (а до днес не го правеше) като съм спрял да речем на светофар..... :confused:

Имам много близък приятел с магазин за авточасти и той ми дава дебитомер Бош за 280 лева....доколкото разбрах и четох тук в други теми при Бош-а няма нужда от прерограмиране, така че мисля да го сменя при моя човек..

аз имах проблеми сутрин с ускорението на студено, колата тресеше яко. ходих там ( в дару) пипаха нещо, смениха некъв маркуч, откъдето уж дърпала въздух, ама нъцки, колата излезе от сервиза по зле играеха и оборотите на свободна както ти го описваш.
отидох след 2-3 дена пак, гледаха кво гледаха и казаха дебитомер.
приемчика направо ми каза - вземи си бошовски и после само ела да ти го програмираме. купих го от вари, препограмираха го в дару за 50-60 лева нещо такова и оттогава не съм имал проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ITK » 27 Яну 2009, 12:18

Ама аз четох тука в едни други теми със заглавия "Дебитомер и т.н." че оригиналния Бош няма нужда от препрограмиране...плъг енд плей бил....а моя ще е такъв, дадох последните 7 символа от номера на рамата и по каталога на Бош вземам дебитомера....
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 27 Яну 2009, 12:24

на мене приемчика в дару ми каза: "за дебитомер си, ама няма смисъл от оригинален, купи бошовски, но задължително ела да ти го препрограмираме и монтираме."

може и да ме е метнал, ама поне изглеждаше добронамерен, понеже се бяха оакали точно преди 2-3 дена, когато ми бяха обяснявали, че колата придърпва на студено щото гълтала въздух от някъв маркуч и след смяната всичко ще е наред. :lol:

60-70 кинта ми взеха по спомен за препрограмиране и монтаж. оттогава, колата си върви перфектно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 27 Яну 2009, 15:46

ITK написа:Току-що ми правиха поредната диагностика в Дару-Кар...и решение: "дебитомер за смяна"....обадиха няква цена от над 800 лева за смяната му като дебитомер + труд (става въпрос за бензин, 318 стария двигател с 118 коня)....

Колега, като свалиш стария дебитомер провери дали номера съвпада с този на новия и ако е така слагаш го и не ти трябва друго програмиране!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ITK » 29 Яну 2009, 14:11

Айде, сменихме дебитомера, свалихме го първо, същия номер от магазин на Бош, сега уж заспа.....пу-пу-пу да не чуе пак дявола
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 23 Фев 2009, 19:55

АААйде , пак светна мойта :shock: :ranting: Ей тоз български бензин... край нямат л :censored: йната в него :ranting:
И малко офф за настроение :arrow: ... Инъче си е доста цветно... като изключа АСЦто , дръпна ръчната и сега пак ламбдата... става дискотека :weed: :weed: :weed:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 26 Фев 2009, 19:12

uCnaHeTcA написа:АААйде , пак светна мойта :shock: :ranting: Ей тоз български бензин... край нямат л :censored: йната в него :ranting:
И малко офф за настроение :arrow: ... Инъче си е доста цветно... като изключа АСЦто , дръпна ръчната и сега пак ламбдата... става дискотека :weed: :weed: :weed:

не се нервирай. и аз съм така с тая лампа. нека си свети.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 07 Май 2009, 18:10

И при мен светна..................... няколко пъти но не за постоянно-когато я карам в града няма проблеми, но за последните 2 месеца 2пъти ми се наложи да карам извънградско и ми светва при скорост около 120-130км.Натисна ли газта не ще да набира повече и започва леко да тресе.Спирам изключвам от контакт и лампата изгасва и всичко е ОК.Карам само с 100 от ЕКО :roll: .

Въпросът ми е дали на някой му се е случвало по същия начин? и да я карам ли в Камор или като не свети в момента нищо не може да се засече на компа?

OFF:минах през дупка и ми светна че имам изгоряла лампа в задните светлини,но всъщност всичко си е наред(пробвал съм даже и габарита за мъгла),на компютър ще се изчисти ли грешката или?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 09 Май 2009, 14:30

И още един въпрос: Има ли разлика при дебитомерите в зависимост от мотора ?(318i-320i-325i и т.н.т.)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 19 Май 2009, 19:57

на мен ми казаха че тази лампа ми свети защото ми е отишил някакъв клапан на Еджиъра което нз какво означава но струва около 300 лв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw е70 x5
Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive

Re: Странна лампичка светна ?

Мнение от Bmwswed » 25 Окт 2009, 1:45

здравейте колеги и аз съм в клуба на светнатите лампи вече :banghead: От 1 месец имам 320 ci 170 конски сили...като отидох да купя колата....дадоха ми я да я пробвам и тогава светеше тази лампа жълтата и за аирбека...но после там изчистиха грешките и повече не светна!И убедиха ме че вече няма да свети и я купих колата....До днес всичко беше ОК! но от 2-3 дена не я карах колата и днес като я запалех пак светна тази лампа и на ниските обороти си личи че нещо двигателя не работи нормално и няма мощност....После обаче след каране 7-8 км като запалих колата на ново лампата тоз път не светна и колата си е савсем нормално....варви си и мощността е нормална.От какво може да е проблема преди да ходя на диагностика искам да чуя няколко мнения.Че тука в Швеция яко дерат кожата на човека ако ходиш на оторизиран БМВ сервиз...Мерси предварително...

старши ентусиаст
Аватар

Re: Странна лампичка светна ?

Мнение от uCnaHeTcA » 25 Окт 2009, 3:41

Bmwswed написа:здравейте колеги и аз съм в клуба на светнатите лампи вече :banghead: От 1 месец имам 320 ci 170 конски сили...като отидох да купя колата....дадоха ми я да я пробвам и тогава светеше тази лампа жълтата и за аирбека...но после там изчистиха грешките и повече не светна!И убедиха ме че вече няма да свети и я купих колата....До днес всичко беше ОК! но от 2-3 дена не я карах колата и днес като я запалех пак светна тази лампа и на ниските обороти си личи че нещо двигателя не работи нормално и няма мощност....После обаче след каране 7-8 км като запалих колата на ново лампата тоз път не светна и колата си е савсем нормално....варви си и мощността е нормална.От какво може да е проблема преди да ходя на диагностика искам да чуя няколко мнения.Че тука в Швеция яко дерат кожата на човека ако ходиш на оторизиран БМВ сервиз...Мерси предварително...

Уоу...тъкмо щях да предположа, че е от бензина, но в Швеция едва ли е калпав :shock: :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към E46