Кондензаторите3...

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Кондензаторите3...

Мнение от dZvero » 19 Яну 2005, 13:41

Който иска да се сдобие с нещо подобно на добра цена сега е момента (до петък - е и после де, но... вижте):
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=138348#138348

Ще се опитам да обясня няколко неща за кондензаторите (до колкото мога де :uups: ):
Какво прави - целта му е да отдаде необходимото количество енергия (за много кратък интервал от време - разрежда се и после веднага пак се зарежда - става за милисекунди) на нуждаещия се консуматор, с което подобрява работата му или просто стабилизира захранването, което от своя страна гарантира/подпомага за безопасната и най-вече качествена работа на устройството (в слувая усилвателя - обикновено предназначен за басовия говорите, тъй като той "дърпа" най-много ток). Ако колата ви е на ниски обороти, а дори и да се движите, по-сериозните аудио системи имат голяма консумация на ток и понякога (особено ако акумулатора е стар или ненапълно зареден) напрежението пада, а от там и всички консуматори по вашия автомобил страдат от това - пример: когато си карате нощно време на пуснати къси, халогени - като включите парното (при повечето автомобили) фаровете започват да светят по слабо, а ако сте на място (не на скорост) и оборотите също падат. Това в повечето случай се дължи на голямата консумация, "калпавия" или остарял акумулатор, или просто алтернатора не може да се справи! Често нещата се оправят лесно, но ако при това добавим и една мощна аудио система - нещата стават трагични! Като удари бас - всико премигва, а съм стигал и до там да падат оборотите! С кондензатора това ще се пооправи, а и няма да товарите чак толкова своя акумулатор - ще издържи повече!
Пример: На един приятел му направих много яка музика с голяма консумация и една вечер като бяхме тръгнало до OMV-то на повечето песни фаровете бяха като на дипломатическите автомобили - премигваха в такт като луди! След като сложихме "този невероятен продукт на WS Teleshop :mhihi: за тази иначе уникана цена :mhihi: " се пооправиха нещата, а качеството на аудио системата се подобри осезателно! Примерни песни:
Elephant Man feat. Bone Crusher Lil - Jook Gal.mp3
Timbaland & Magoo ft. Missy Elliot - Cop That Shit.mp3
Twista feat. Ludacris - Higher.mp3
Lil Jon & the East Side Boyz feat Ying Yang Twins - Get Low.mp3
Trina ft Duece Poppi Li ljon-Get Loose.mp3
Prodigy - Poison.mp3
Да не говориме за бас-тестовете, че там става страшно :evil:

Не се получи много добре, но... Ако някой не е съгласен или има какво да добави... знаете как става!
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 19 Яну 2005, 19:58

Аз по-хубаво бях обяснил! :lol:
В Caraudio форума, дето ми казаха, че темата ми била за ВиК :uups:
Ако ти се рови - потърси, ама е бая назад... ;)
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dZvero » 20 Яну 2005, 12:18

Похвали един път па ти бе :( Все ми критикува :cry: :mrgreen:
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

Назад към Car аудио и видео