Ауспух 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Ауспух 318ис

Мнение от advokata25 » 19 Яну 2009, 22:09

Здравейте момчета! Проблем! Гърнето се спука и реве кат звяр. Мощността съответно и тя падна. Оставих го в бокса.
Някой случайно наскоро да е сменял гърнето и да знае кви пари върят. Двоумя се дали да търся оригинално или направо да вземам няква фалшива самоделка - българско производствто. Каква ще е разликата реално? Ще има ли проблем лмбда сондата, мощност, звук и темподобни? Мерси предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Яну 2009, 22:13

Ако са ти задните гърнета, вземи Walker или Bosal. И за двете марки казват че има ментета на пазара, но поне аз не съм виждал, а имам на едната кола Walker на 4-5 години вече и не е мръднал... сигурно е минала 50к км. и бензин не е помирисвала ;) Walker идват с едни много хубави лепенки, виж кой е официален представител за България и взимай смело.
И двете марки са фабрична реплика и са много тихи гърнета.
Сондата няма да има проблем, ако не пипаш предната част към кат-а/резонатора.

И моето тръгва да заминава... ще го изтрая май до лятото и ще има "alles ganz neue" :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 19 Яну 2009, 23:55

А някой сменял ли е скоро задно гърне? Знае ли ква е цената? Искам да е обзшумено :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Ауспух 318ис

Мнение от ивчо3 » 20 Яну 2009, 14:27

advokata25 написа:Здравейте момчета! Проблем! Гърнето се спука и реве кат звяр. Мощността съответно и тя падна. Оставих го в бокса.
Някой случайно наскоро да е сменял гърнето и да знае кви пари върят. Двоумя се дали да търся оригинално или направо да вземам няква фалшива самоделка - българско производствто. Каква ще е разликата реално? Ще има ли проблем лмбда сондата, мощност, звук и темподобни? Мерси предварително!

В М-комплект на околовръстното, посока "Цар Борис III", откъм "Пушкин", съм сменял гарнета на 3 коли и съм много доволен. Цената на задното гърне миналата година беше 175 лв. с монтажа. Пред сервиза имаше 5-6 BMW-та и един опел. :lol: Личи кои са racing автомобилите. Имаше един майстор на ауспуси и ми викаше: "Гърнета да сменяш, значи двигателя ти е наред". Аз взех че му повярвах, защото другата ми "кола" е "трабант" и откак е купена гърнета не са сменяни. :lol: :lol: :lol:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Яну 2009, 15:45

:cop:

Ако обиате без повече спам и излишни излагания на възгледи ;)
Който има да сподели по темата ,който не да подминава,тук не е бит пазар :!:

Аз бих добавил Крафт на околовръстното,лично съм доволен и не е скъпо ,а и качествено и внимателно работят ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 20 Яну 2009, 16:03

Момчета, много ви благодаря, но проблемът е че съм от Пловдив :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Мнение от EDS » 20 Яну 2009, 16:46

Колега и аз съм така - предстои ми скорошна смяна на заден ауспух .Поразпитах тук таме но аз съм пред дилемата дали да си сложа спортно задно от неръждавейка или оригиналното ,като и двете са почти на една и съща цена .На мен ми казаха около 170 лева с монтажа с всичко .Аз лично клоня повече към спортното неръждавейка - по добра визия и звук а и материала е много добър.Далеч съм от идеята да загрозявам вида на колата с неща тип бит-пазар .Задната тръба(накрайника) си пасва точно по М-добавката и тръбата ляга идеално в нея .Визията е на ниво .Преди време гледах по дискавъри едно автомобилно предаване за рециклиране на автомобили и пича каза същото - защо да давам 400 паунда за оригинално задно гърне след като мога да му сложа спортно на половин цена ? Избора е индивидуален - аз ще си сложа спортното ;)
Ей на този линк съм сложил снимки от последното гърне което сменях на предишната ми кола - просто за визуална представа .Материала и изработката са идентични разликата е единствено в големината и 1-та тръба (на посочените снимки са 2 ).
http://www.na4red.snimka.bg/album.php?a ... id=4013841
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 22 Яну 2009, 13:41

Мерси за изчерпателната информация колега! Интересува ме единствено, ако сложа спортно гурне дали колата няма да стане много шумна? Също така гледам, че имаш като моята кола. Какъв разход на гориво ти дава и с какъв размер гумия караш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Мнение от EDS » 22 Яну 2009, 15:53

advokata25 написа:Мерси за изчерпателната информация колега! Интересува ме единствено, ако сложа спортно гурне дали колата няма да стане много шумна? Също така гледам, че имаш като моята кола. Какъв разход на гориво ти дава и с какъв размер гумия караш?

Има различни гърнета - има шумни има и не толкова шумни.Ако имаш средно гърне не би трябвало да е толкова шумна - пак зависи от задното .Освен това тези ауспуси най често са шумни на високи обороти - ако си я караш нормално няма проблем .Разхода ми на гориво нормално е около 11-12 , зимата отива малко повече .Гумите с които карам в момента са 195/60/15 зимни (останаха ми от предишната кола а ги купувах чисто нови) иначе през по голямата част е с 16-ки 205/55/16 .Можеш да видиш снимките на 16-ките в галерията ми
Изображение

Назад към E36