Впечатления от Алтернативното гориво което ползвате

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ГАЗ или МЕТАН

Пропан бутан
25
64%
Метан
14
36%

Общо гласове : 39
старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 19 Яну 2009, 0:54

liloff написа:Единственото условие е напълно обслужен дигател. Нови свещи, работеща сонда и да работи перфектно на бензин.
И филтъра се сменя по-често принципно или си купуваш панелен K&N.

Абсолютно съм съгласен !! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dumonbmw2 » 19 Яну 2009, 1:15

то не се ли поставя Аванс процесор и на обикновенните метанови и газови точно за да коригира ъгъла на впръскване на горивото, да намали разхода и да увеличи мощността на колата. за да постигне ефекта на МИ и ГИ . ?????????????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 19 Яну 2009, 1:21

Мисля си що няма и за течен азот..... :mhihi:
Не съм карал автомобил нито на газ нито на метан...просто не ме влекът...само знам че са малко веригите метанджии... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 19 Яну 2009, 1:24

Ако някога въобще ми се наложи да избирам то ще е пропан-бутан ГИ.Метан никога.Засега твърдо бензин.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 19 Яну 2009, 1:25

dumonbmw2 написа:то не се ли поставя Аванс процесор и на обикновенните метанови и газови точно за да коригира ъгъла на впръскване на горивото, да намали разхода и да увеличи мощността на колата. за да постигне ефекта на МИ и ГИ . ?????????????

Не колега. Аванс процесора не е с цел да се постигне ефекта на ГИ МИ. Подобрява малко параметрите, но идеята му е, както ти каза, да промени ъгъла на запалване. Дори при ГИ и МИ е хубаво да се сложи аванс процесор и има ефект дори при тях, т.е. самия г.и. не променя този ъгъл на запалване.
Май трябва още да почетеш каква точно е разликата между обикновена газова система и газова инжекционна система.

ПП: най-големия кусур на обикновената газова система е това че може да гръмне и да ти съсипе важни (скъпи) части под капака. Със слагането на аванс процесор възможноста да ти гръмне гориво не където трябва не се намалява, а напротив.
Последна промяна PeReZ на 19 Яну 2009, 1:27, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 19 Яну 2009, 1:27

Много инжекции сложиха с тая световна криза :mhihi: :mhihi: :mhihi:
PeReZ написа:ПП: най-големия кусур на обикновената газова система е това че може да гръмне и да ти съсипе важни (скъпи) части под капака.

Ма те ся им слагат кихалки :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dumonbmw2 » 19 Яну 2009, 1:36

PeReZ написа:
dumonbmw2 написа:то не се ли поставя Аванс процесор и на обикновенните метанови и газови точно за да коригира ъгъла на впръскване на горивото, да намали разхода и да увеличи мощността на колата. за да постигне ефекта на МИ и ГИ . ?????????????

Не колега. Аванс процесора не е с цел да се постигне ефекта на ГИ МИ. Подобрява малко параметрите, но идеята му е, както ти каза, да промени ъгъла на запалване. Дори при ГИ и МИ е хубаво да се сложи аванс процесор и има ефект дори при тях, т.е. самия г.и. не променя този ъгъл на запалване.
Май трябва още да почетеш каква точно е разликата между обикновена газова система и газова инжекционна система.

ПП: най-големия кусур на обикновената газова система е това че може да гръмне и да ти съсипе важни (скъпи) части под капака. Със слагането на аванс процесор възможноста да ти гръмне гориво не където трябва не се намалява, а напротив.

В друга тема бях чел че тоно със слагането на аванс процесора се премахва възможноста от проблеми с обикновенна метанова и почва да върви колата прилично и че разликата със и без него е огромна

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 19 Яну 2009, 1:43

Чак огромна е силно казано. Има ефект да, но не е "коренна разликата", поне от моя опит (въпреки че резултата беше 1 - 1.5 секунди от 0-100 км/ч със/без ТАП)
Но това, че с аванс процесор се премахва "възможността от проблеми" със сигурност не си го чел написано в този му вид (щото звучи смешно) :-) Ако можеше с нещо което струва 150 лв. да се избегнат проблемите, мислиш ли, че някой щеше да дава хилядарка повече за инжекцион, вместо да сложи едно процесорче и да си реши проблемите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dumonbmw2 » 19 Яну 2009, 1:46

Добре а какви проблеми мога да очаквам при обикновенната метанова дето при МИ и ГИ няма да ги има ??? :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 19 Яну 2009, 1:56

Мисля, че е излишно да се объждат едни и същи неща във всяка тема. Има досатъчно информация какви са разликите, напиши си въпроса в гугъл и ще разбереш всичко в подробности. Иначе гърмежите са най-големия кусур на обикн. газ. система. Кихалки михалки, ОК, някои имат късмет, но общо взето при най-малката неизправност в запалителната система гориво гърми в колекторите (или някъде другаде където си хареса ;-) ), а това при инжекционната система го няма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Мнение от -Maxxx- » 19 Яну 2009, 2:04

Вземи си Fiat Seicento.........
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от spiritbmw2 » 19 Яну 2009, 2:12

-Maxxx- написа:Вземи си Fiat Seicento.........

Предпочитам да си карам баварята на квото мога а не да превъзнасям една 15 годишна кола . А дкато твойта стои като паметник пред блока аз мойта ще я разцепвам от каране и щи махам през Джама като те видя :mhihi: а парите дето ще ми останат 6те ги изпия в кръчмата :mhihi: нека ми е зле

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 19 Яну 2009, 3:00

зна4и искаш да икономисаш от горивото и да го изпиеш в кръ4мата????боже господи какви хора има тук???ами направо си вземи колело и изпиваи вси4ко :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 19 Яну 2009, 5:52

S 70/3 написа:зна4и искаш да икономисаш от горивото и да го изпиеш в кръ4мата????боже господи какви хора има тук???ами направо си вземи колело и изпиваи вси4ко :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

за горния КОЛЕГА, му казвам само да си продаде колата и да си земе нещо народно - VW, OPEL, FORD и т.н :mhihi: такмо като продадеш баварията и като купиш едно голфче примерно, ще ти останат още парички да ги изхарчиш в някоя кръчма :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 19 Яну 2009, 9:52

Хейтърите да си лаят.

Аз съм с метан, в момента няма, но принципно с 20 лева минавам 360 км. извънградско и 220 градско.
Никакви проблеми нямам.

И се стегнете най-накрая бе, Е36 карате, а не Е63.
Кухи гъзари, тва сте *вие.

п.с. *вие - отнася се за тия които продължават да лаят "БМВ на газ ха-ха".
4 8 15 16 23 42

ПредишнаСледваща

Назад към E36