КАКВО МОЖЕ ДА МУ Е ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- lordofspeed
- кандидат ентусиаст
-
КАКВО МОЖЕ ДА МУ Е ???
Когато дигна 100км\ч и волана почва да тресе и се чува някакво притропване от дясата страна на двигателя а и когато я оставя на празен ход на место колата май двигателя тресе-вибрира. Какво може да е
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: КАКВО МОЖЕ ДА МУ Е ???
lordofspeed написа:Когато дигна 100км\ч и волана почва да тресе и се чува някакво притропване от дясата страна на двигателя а и когато я оставя на празен ход на место колата май двигателя тресе-вибрира. Какво може да е
Доста неща може да са ... по ходовата част - шарнири (външни , вътрешни ), накраиници(външни ,вътрешни ) , тампони на носачи , кормилен накрайник, биелетки. Погледни си и тампоните на двигателя , може от там да ти идва целия проблем , ако двигателя е със скапани тампони при по високи скорости ще вибрира сериозно и ще предава вибрацията на цялаото купе и може от там да идва всичко! Като палиш колата , при самото запалвана чува ли се притропване ? Това е първия признак на заминали тампони на двигателя..... Иди да ти прегледат ходовата част .... с тези неща шега не бива и средства не бива да се щадят .....
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Крива джанта и тампоните на двигателя са заминали.
Както го описваш друго не ми иде на ум.По принцип тампоните на мотора са маслени погледниги дали са омаслени от вън.
Ако са си омаслени значи са за смяна
Както го описваш друго не ми иде на ум.По принцип тампоните на мотора са маслени погледниги дали са омаслени от вън.
Ако са си омаслени значи са за смяна

- lordofspeed
- кандидат ентусиаст
-
скоро сменях гумите със зимни и ми правиха баланс не вервам да е от джантите по вероятно е тампоните за които говворите
А някой може ли да ми каже колко струват, задължително ли тряват нови може ли втора ръка и колко на брой са трява ли всичките да ги сменя
А някой може ли да ми каже колко струват, задължително ли тряват нови може ли втора ръка и колко на брой са трява ли всичките да ги сменя

- metodi80
- старши ентусиаст
-
lordofspeed написа:скоро сменях гумите със зимни и ми правиха баланс не вервам да е от джантите по вероятно е тампоните за които говворите
Колега , тампони втора ръка (без значение дали са за двигател или за друго ) не се слагат в никакъв случай ..... Тампоните за двигател (хубави ) са около 200 лв комплекта (2бр). Смяната е около 50 лв в сервиз , не ти препоръчвам да ги сменяш сам , защото е необходимо двигателя да се повдигне леко при смяната , а за това си трябват условия. Не че не става и на улицата с крик и няколко 2-3 по високи пъна , но все пак си мисля , че за 50 лв не си заслужава усилието..... Но най важното е първо да се убедиш , че това ти е проблема - тампоните , защото може и друго да е ...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
lordofspeed написа::help:
ми казаха ти хората !
накрайници, биалетки, тампони, шарнири.
Отиваш на сервиз, казваш проблема и ти правят оглед с цел решаване

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не знам автора какво повече иска да му се каже по темата... lordofspeed, ходи на сервиз, тука във форума никой не може да ти оправи колата... с писане...
9 мнения
• Страница 1 от 1