Висок разход на гориво 320и
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Колата си загрява нормално.Отидох в Хеед 91 днес,и ми направиха диагностика.Оказа се че ламбда сондата била мъртва(по думите на монтйора)И така поръчах си нова за цифрата от 170лв и във вторник ще ми я сложат.Искрено се надявам големия разход да е от нея.Благодаря ви много веднага щом разбера има ли разлика ще ви кажа.
Данните са същите като при колегата Trixster когото послушах.Дано в Хеед да са коректни и да си свършат добре работата.
Данните са същите като при колегата Trixster когото послушах.Дано в Хеед да са коректни и да си свършат добре работата.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Колега спокойно, аз заради тази сонда стигнах до разход 35/100. Като хич не я ръчках. Сега я настъпвам сериозно и последните 3 разхода които засякох бяха 24-25/100. Другото което е - колата е автоматик. Първо го дължех на това че я карам на къси разстояния и не загрява. Тъкмо излиза от синьото и трябва да я гася. Може и за термостат да съм. В последствие я закачих на лаптопа и изпищя за ламбда. Показанията бяха 0.4-0.5V, а трябва да са около 1V. Гърнетата са ми тоталки всичките. Ще следя с интерес темата и ще чакам да кажеш резултатите от новата сонда. За да знам има ли смисъл да набутвам 180 лв за нова сонда.
- Vaio E30
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 комби
- man4ev
- кандидат ентусиаст
-
joreto_88 написа:Колега спокойно, аз заради тази сонда стигнах до разход 35/100. Като хич не я ръчках. Сега я настъпвам сериозно и последните 3 разхода които засякох бяха 24-25/100. Другото което е - колата е автоматик. Първо го дължех на това че я карам на къси разстояния и не загрява. Тъкмо излиза от синьото и трябва да я гася. Може и за термостат да съм. В последствие я закачих на лаптопа и изпищя за ламбда. Показанията бяха 0.4-0.5V, а трябва да са около 1V. Гърнетата са ми тоталки всичките. Ще следя с интерес темата и ще чакам да кажеш резултатите от новата сонда. За да знам има ли смисъл да набутвам 180 лв за нова сонда.

edit:/ естествено търсиш и синосуида на графиката иначе май не е добре! Да ме поправят по-знаещите но това го изкопчих от "моите" майстори

bika написа:искрено се надявам да не е тоя Knock sensor,ще изчакам след смяната тъй като наистина покаваше 0.45v което означавало че ламбда сондата е изгоряла.За извънградско преди около 2 месеца ми гореше 8 9 на 100.Вярно е че я карам студена често докато стигна до работа и тя неможе да загрее.Утре е смяната и ще ви кажа какво се случва след това.Определено доста от бмв-тата имат проблем с тая сондааааа.
Виж какво казват от Bosch за тая сонда!
Последна промяна man4ev на 19 Яну 2009, 14:06, променена общо 1 път
Мore pride to building an engine than to swap a better one!
искрено се надявам да не е тоя Knock sensor,ще изчакам след смяната тъй като наистина покаваше 0.45v което означавало че ламбда сондата е изгоряла.За извънградско преди около 2 месеца ми гореше 8 9 на 100.Вярно е че я карам студена често докато стигна до работа и тя неможе да загрее.Утре е смяната и ще ви кажа какво се случва след това.Определено доста от бмв-тата имат проблем с тая сондааааа.
Айде пак.Смених сондата и пак дава същите стойности.Оказа се че колата има 100 годишен катализатор и отидох да ми го махнат и ми сложиха една тръба.Сега малко дрънчи ама....После пак отидох на диагностика и пак същата работа.От там почнаха да разкачат всичко и се оказа че колата някога е имала газ и явно некви скапаняци са я правили щото кабелите умотани с хартиено тиксо и още куп цигании.Явно са измисли нещо защото сондата им е давала ядове с газта.И така свързахме некви кабели и уж сега работи.Остава само да засеча разхода ,а иначе вървежа не мисля да се е променил!!
- belial
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 320
закарай я на диагностика на двигателя, 4е да не ти е изгоряла някоя бубина, защото аз имах тоя проблем и ми харчеше мн - с 20лв 60км 

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
колега ако можеш да дадеш малко повече инфо,сега колко ти харчи че имам малки съмнения във моята кошница.belial написа:закарай я на диагностика на двигателя, 4е да не ти е изгоряла някоя бубина, защото аз имах тоя проблем и ми харчеше мн - с 20лв 60км

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
да и на мен ще ми е интересно сега колко гори зашото и аз сега с 20лв минавам кам 80-90км градско което си мисля че е нормално
320-ките би трябвало да горят от 11(нормално)до 15-16(на ръчкане)ако горят повече значи има проблем според мен.Защото тия коли са на по 15 17 и така на татъка години и почти е сигурно че и има нещо(малко вероятно е да я е карал някой пенсионер и да е следил дали всичко и е наред).И аз си мисих че е нормално 20 на сто.Всички викат е кво искаш бмв е 6 цилиндъра нз си кво.Така че и аз ако не ми се оправи разхода сега пак наново сичко се почва.
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
и на мен ми дава 80-90км.сега което е 12-14л.на 100км.а преди наkiko написа:да и на мен ще ми е интересно сега колко гори зашото и аз сега с 20лв минавам кам 80-90км градско което си мисля че е нормално

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
bika написа:освен всичко сега и нов проблем,колата се спъва(мисля че е така от преди ремонта но сега е по изразено),.Вместо да върви в високите тя застава.Никакво ускорение,вече нямам представа какво може да е.ПОМАГАЙТЕ!!!!
Май ще е най-добре да намериш от някой колега един читав дебитомер за проба само и да пробваш... те и колегите по-горе ти го казаха.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4