фарове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

фарове

Мнение от celt » 17 Яну 2009, 16:19

здравейте
искам да си взема фарове на ДЕПО и видях че има два вида, тип ЗКВ и тип ХЕЛА а разлика в цената няма даите съвет от кой тип да си взема че сега съм с два различни благодаря предварително
ако не съм пуснал темата кадето трябва се извинявам

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Яну 2009, 16:53

Обсъждали сме го няколко пъти тоя въпрос.
По-добре си намери оригинални фарове БОШ или ЗКВ с лупи втора ръка.
Има и депо с лупа,но нещо не светят ччитаво :idea:
После мяташ едно ксенонче 4300к,5000к или 6000к и се кефиш на деня пред теб ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

nxdf yhg

Мнение от Makarov 2 » 17 Яну 2009, 17:19

Аз сменихи трите вида,зкв с лупа,бош с лупа ,депо слупа.И от трите вида бях доволен.Ако трябва да ги подредя в някаква класация на първо място словенското зкв с лупа,немския бош с лупа и най накрая депо.Ако аз съм на твое място ще си взема чисто ново депо и това е!!!!!!!

Успех!!! :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 17 Яну 2009, 20:45

Не зная за какъв тип фар говориш и каква е разликата между 3КВ и Бош,но аз съм с Депо фарове и не светят.Лъскави са,приличат и на кристални дори :mhihi: ,с лупа са,на разсейват светлината.Без ксенон съм.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Re: фарове

Мнение от no.breaks » 17 Яну 2009, 21:56

celt написа:здравейте
искам да си взема фарове на ДЕПО и видях че има два вида, тип ЗКВ и тип ХЕЛА а разлика в цената няма даите съвет от кой тип да си взема че сега съм с два различни благодаря предварително

здравей колега и аз преди като теб се чудех какво да направя за да си сложа най-подходящите фарове (понеже старите на всички им е известо какво им се случва след опр. време :mhihi: ) Гледах какви ли не фарове с лупи без лупи и тн.н. В краина сметка си взех на ДЕПО стълени с лупи (angel eys ;) ) Колата е с тях около година и поне аз съм много доволен от тях, според мен си осветяват много дорбе, така че не би трябвало да съжаляваш само след това взех и едни мигачи които са пластмасови ама др. нямаше. Цената само на фаровете беше около 500лв. Ако имаш и др. питане даваи смело 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 17 Яну 2009, 22:21

е колега сега са по 330 кинта англеските о4и кристали с хенона ще свети ли яко?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от no.breaks » 17 Яну 2009, 22:51

jibo написа:е колега сега са по 330 кинта англеските о4и кристали с хенона ще свети ли яко?

мойте фарове са без ксенон така че не мога да ти кажа как ще свети предполагам че ще е добре, не смятам че ще има проблем, относно цената която посочваш, трябва да внимаваш, защото има същите, които са на по-тънка цена но после да се оплачеш, че са пожълтяли стъклата :mhihi: или се изпотяват много и тн.н. Иначе слагаи смело, мойте съм ги взел от София (Св. Тройца) и си държат цената за последно мисля, че бяха ок 450лв ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: най-убавата....

Мнение от PRADO » 17 Яну 2009, 23:20

колега здрасти,моето мнение е ,че по хубаво от оригиналното няма ако намериш читави фарове втора ръка от някоя морга купуваи без да се замисляш
everything you say,can and will be used against to you....so shut up and drive ........

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 17 Яну 2009, 23:24

BorisMW написа:Не зная за какъв тип фар говориш и каква е разликата между 3КВ и Бош,но аз съм с Депо фарове и не светят.Лъскави са,приличат и на кристални дори :mhihi: ,с лупа са,на разсейват светлината.Без ксенон съм.

Лупите на Бошовете са една идея по-малки, което не значи, че светят по-кофти от ЗКВ-тата. Депо ужким са точно копие на ЗКВ, ама нещо ЗКВ-тата на комбито светеха много по-добре с HID 6000k, от колкото Депото на ис-а със същия цвят ксенон.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Яну 2009, 23:33

Колега , аз си взех Депо уж тип ЗКВ и трябва да знаеш , че според мен тези фарове са по добри даже от старите ми орегинални ЗКВ. Не се потят изобщо , здрави са , не е вярно , че не светят - светят си супер даже . Оня ден пред мен караше едно приятелче и после като слязохме от колите и той ми вика :
" - Ама тия фарове много хубаво светят , все едно ксенони си сложил (почти де ....), вижда се бяла светлина , не жълта . Може би заради отражателите , че са нови....".
Не разсейвата светлината (поне мойте), паснаха си идеално в гнездата , всичко си им е 6 ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sailor » 17 Яну 2009, 23:34

Аз съм с ZKW и бял ксенон и свети перфектно, но всичко е до състоянието на конкретния фар, на предишната е36 която ползвах от време на време фаровете и бяха ужасни а бяха оригинални бош.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от no.breaks » 17 Яну 2009, 23:42

metodi80 написа:

Колега , аз си взех Депо уж тип ЗКВ и трябва да знаеш , че според мен тези фарове са по добри даже от старите ми орегинални ЗКВ. Не се потят изобщо , здрави са , не е вярно , че не светят - светят си супер даже . Оня ден пред мен караше едно приятелче и после като слязохме от колите и той ми вика :
" - Ама тия фарове много хубаво светят , все едно ксенони си сложил (почти де ....), вижда се бяла светлина , не жълта . Може би заради отражателите , че са нови....".
Не разсейвата светлината (поне мойте), паснаха си идеално в гнездата , всичко си им е 6 ....

Колега подкрепям те напълно при мене е по същия начин, нямам никакви оплаквания от фарчетата !!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 18 Яну 2009, 2:29

err0r написа:
BorisMW написа:Не зная за какъв тип фар говориш и каква е разликата между 3КВ и Бош,но аз съм с Депо фарове и не светят.Лъскави са,приличат и на кристални дори :mhihi: ,с лупа са,на разсейват светлината.Без ксенон съм.

Лупите на Бошовете са една идея по-малки, което не значи, че светят по-кофти от ЗКВ-тата. Депо ужким са точно копие на ЗКВ, ама нещо ЗКВ-тата на комбито светеха много по-добре с HID 6000k, от колкото Депото на ис-а със същия цвят ксенон.

Да,по-малки са но това се забелязва само ако се вгледаш от близо иначе ЗКВ са стъклени а БОШ са пластмасови..... ;) а за ДЕПО нищо не мога да кажа....но за мен са най-добрите ЗКВ...все пак всеки с вкуса си...

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 18 Яну 2009, 8:15

Най-добре БОШ или ЗКВ, но има един проблем , а именно следите от камачета по-предните стъкла, което е кофти, но не е болка за умиране.
Аз съм с ксенон 6000к и ми светят перфектно !
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Яну 2009, 13:46

cucko написа:
err0r написа:

Да,по-малки са но това се забелязва само ако се вгледаш от близо иначе ЗКВ са стъклени а БОШ са пластмасови..... ;) а за ДЕПО нищо не мога да кажа....но за мен са най-добрите ЗКВ...все пак всеки с вкуса си...

Пластмасов е само и единствено БОШ без лупа ;)
А да и сонарките и разни други такива дето са с излят мигач :idea: ;)
Изображение

Следваща

Назад към E36