За любовта и ако тя си отиде дали е била истинска ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Яну 2009, 14:39

Feanor написа:
krystal написа:...

Добре, ще караме по твоята логика - няма как да ме задържи до себе си жена, която ми е само интересна. От "интерес" до "любов" разликата е като от 60 вата крушка до слънцето. Да не говорим, че "всичко е интереси" по-скоро за друг тип интереси намеква.

Добре аз пък ще карам по твоята логика..
:mhihi:
Няма как да те задържи жена,към която нямаш интереси...рано или късно любовта си отива и ако нямате еднакви интереси..не виждам кое би ви задържало за да продължите "заедно".. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 16 Яну 2009, 14:41

krystal написа:Добре аз пък ще карам по твоята логика..
:mhihi:
Няма как да те задържи жена,към която нямаш интереси...рано или късно любовта си отива и ако нямате еднакви интереси..не виждам кое би ви задържало за да продължите "заедно".. ;)

Точно така. Ако една жена ме отегчава, няма никакъв шанс да ме задържи. Да ми е интересна е необходимо условие. Но не е достатъчно, трябва... повече. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Яну 2009, 14:45

Feanor написа:
krystal написа:
Точно така. Ако една жена ме отегчава, няма никакъв шанс да ме задържи. Да ми е интересна е необходимо условие. Но не е достатъчно, трябва... повече. ;)

Да,така е...зад тези интереси ,трябва да има и друго....и това другото вече е химията...любовта..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 16 Яну 2009, 15:09

krystal написа:
Feanor написа:
krystal написа:

Да,така е...зад тези интереси ,трябва да има и друго....и това другото вече е химията...любовта..

Дойдохме си на думата. Значи не всичко е интереси... все пак. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Яну 2009, 15:09

От всички в темата, само krystal ме разбра какво исках да кажа, така че отговора и е напълно уместен. Не на всички интересите са съчетани с пари.
Ако човека до теб не ти дава поне малко по-различни неща от всички други, ако не ти е поне малко по-интересен от всички останали - нищо не става!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 16 Яну 2009, 15:19

///peter написа:От всички в темата, само krystal ме разбра какво исках да кажа, така че отговора и е напълно уместен. Не на всички интересите са съчетани с пари.
Ако човека до теб не ти дава поне малко по-различни неща от всички други, ако не ти е поне малко по-интересен от всички останали - нищо не става!

Опитваш се да дадеш дефиниция на думата "любов" в момента. И го правиш доста едностранчиво. За интереса с krystal се разбрахме вече, надявам се, че няма да се наложи да повторим упражнението с теб. :) Просто интересите не изчерпват въпроса, съжалявам, че се повтарям.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 16 Яну 2009, 15:21

E, нека Петър да каже какво е имал предвид под "интереси" тогава...

А според мен пък, би могло да се каже, че интересът към даден мъж е в началото, впечатлява те облеклото, държанието, начина, по който говори, интелектът, излъчването... После задълбаваш малко и "интересът" се превръща във "влюбване", чиито особености не ми се коментират много сега... защото в този момент не мислиш никак трезво и най-често идеализираш Обекта. Виждаш само хубавите му качества, лошите или не забелязваш или и по някакъв особен начин и тях превръщаш в положителни...След тази фаза вече идва... Любовта, според мен някъде след втория - третия месец... Там някъде се и разделят двойките обикновено...Тогова сте се поопознали, излязъл си малко от еуфорията, изтрезнял си дет се вика, страстта леко е утихнала, и ако не сте си омръзнали и доскучали и все още има хиляди неща, за които да си говорите, вероятно сте осъзнали, че МОЖЕ и да сте един за друг. Нещата стават по-дълбоки, по-истински, по-многопластови и малко по-спокойни...
За нататък, друг път... ;)

Но казано с две думи "Любовта е Интерес"... сас сигурност 90% от хората си мислят, че става въпрос за някакъмв материален интерес...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 16 Яну 2009, 15:23

Feanor написа:
///peter написа:От всички в темата, само krystal ме разбра какво исках да кажа, така че отговора и е напълно уместен. Не на всички интересите са съчетани с пари.

Опитваш се да дадеш дефиниция на думата "любов" в момента. И го правиш доста едностранчиво. За интереса с krystal се разбрахме вече, надявам се, че няма да се наложи да повторим упражнението с теб. :) Просто интересите не изчерпват въпроса, съжалявам, че се повтарям.

И да се потретиш....все тая.... ;)
Най-добре всеки да се чувства щастлив с хората, с които е заобиколен...Лошо е, когато нямаш никой около себе си....Това е най-страшното...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Яну 2009, 15:25

По темата:
Да, има случаи, когато всичко е наред, но просто се налагат промени по ред социални причини. Липса на лично време в някакъв тежък период от живота на единия от двамата. Безсрочно пътуване на единия до другия край на България/света, където другия не може да си намери мястото.
А всичко си е било на място... химия, привързаност, приятелство, секс, разбиране... нямало е финансови проблеми.
Живот да го ебеш... ;) Стига сте се шашкали. Това което ти е приготвила Съдбата, не можеш да го предвидиш и избегнеш. Това е част от чара на живота - някой от тежките моменти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 16 Яну 2009, 15:25

Apassionata написа:E, нека Петър да каже какво е имал предвид под "интереси" тогава...

А според мен пък, би могло да се каже, че интересът към даден мъж е в началото, впечатлява те облеклото, държанието, начина, по който говори, интелектът, излъчването... После задълбаваш малко и "интересът" се превръща във "влюбване", чиито особености не ми се коментират много сега... защото в този момент не мислиш никак трезво и най-често идеализираш Обекта. Виждаш само хубавите му качества, лошите или не забелязваш или и по някакъв особен начин и тях превръщаш в положителни...След тази фаза вече идва... Любовта, според мен някъде след втория - третия месец... Там някъде се и разделят двойките обикновено...Тогова сте се поопознали, излязъл си малко от еуфорията, изтрезнял си дет се вика, страстта леко е утихнала, и ако не сте си омръзнали и доскучали и все още има хиляди неща, за които да си говорите, вероятно сте осъзнали, че МОЖЕ и да сте един за друг. Нещата стават по-дълбоки, по-истински, по-многопластови и малко по-спокойни...

Но казано с две думи "Любовта е Интерес"... сас сигурност 90% от хората си мислят, че става въпрос за някакъмв материален интерес...

:yes:
Нали съзнаваш обаче, че все пак трябва да се премине чисто житейски през всички тези ситуации....да си имал достатъчно време да ги изживееш, за да можеш трезво да се изкажеш по този въпрос.....
Повечето тук само са чували....

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 16 Яну 2009, 15:35

liloff написа:...Липса на лично време в някакъв тежък период от живота на единия от двамата. ...

И още нещо, ох, ако се отприща на тая тема.... :confused: :mhihi:
В една връзка винаги единия иска повече... това, най-често е този който дава повече, по един или друг начин... или проси СИ МИСЛИ, че дава повече... И когато на него не му се дава това, което очаква и мисли, че заслужава... става проблеееммм... Това е друга причина поради която се разделят хората :(
А безспрорно понякога обстоятелствата наистина така се подреждат, че водят до раздяла...И ако никой от двамата няма сили да се бори, за да задържи Любовта, или още по-лошото, само единия прави усилия... хайдеее, пак сме оттекли ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Яну 2009, 15:38

Apassionata написа:E, нека Петър да каже какво е имал предвид под "интереси" тогава...

Е точно това нещо което спомена за сроковете с месеците,мисля че глупаво,щото доста по-дълго съм бил "неадекватен" във връзката си с жена.. ;) А мисля,че и не само аз...И това да се унифицират периодите в една връзка като цяло е безсмислено!!Пък дали нещата стават спокойни с течение на времето е също относително ,щото изникват перипетий от най-различно естество...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Яну 2009, 15:40

Бе случвало ми се е повече от веднъж да не зависи нищо конкретно от нас. Вдигаш глава и продължаваш. Живот... третия път вече трябва да се получи ;).
Не е до силата да се бориш. Мислиш разумно и преценяш + и - ите. Не трябва да си егоист и да държиш човека до теб в примка, но то май си идва с ЕГН-то това.
Що да се бориш да задържаш Любовта. Тя си е налице и си преминава през фазите. Трудно е да я избуташ встрани, когато всичко свърши за да можеш да продължиш напред без да се обръщаш. А то каквото ти е писано... се случва. 2-3 пъти да се събираш с един човек... просто си се обичате и това е. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Яну 2009, 15:41

Мишел явно познаваш хората,които са се изказали тук...
...сигурно и мен познаваш за да раздаваш такива квалификации..
...или си натрупала достатъчно житейски опит и ти е под нивото да отговориш по темата..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 16 Яну 2009, 15:43

krystal написа:Мишел явно познаваш хората,които са се изказали тук...
...сигурно и мен познаваш за да раздаваш такива квалификации..
...или си натрупала достатъчно житейски опит и ти е под нивото да отговориш по темата..

По темата отговорих преди 2 страници ;)
Ти нещо лично ли си ме попитала, което не съм забелязала? :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата