Бензинова помпа и бушон
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Бензинова помпа и бушон
Здравейте колеги, имам проблем с бензиновата помпа и ми трябва помощ. Сутринта трагвах за работа и ми сварши бензина , обарнах на газ да стигна до работа и там дадох ток на един приятел че не можеше да запали .... Грешка ли е това ???? та свърших работа и право на бензиностанцията ... ок сложих бензин ама така и не запали на бензин . Прибрах се и установих че помпата не се чува ... погледнах бушона - изгорял - смених го -контакт и се стопи ... от барзината изкарах двете букси на помпата и дойде другя проблем .. не саобразих коя букса каде беше ... бяла и черна са ... има ли значение коя каде е ??? докато буксите са изкарани с бушона няма ядове но закача ли ги и гори ... че ще се сменя помпа вече е ясно но реших преди това да пиша тук пък знае л човек може да се окаже някоя глупост и да не се сменя помпата ... Никога не съм е виждал даже но утре ще е сваля да е поразгледам .... Ако някой може да удари едно рамо с някоя идея много ще съм ви благодарен ... За сега това е ... а и колата е бмв 318 и Седан м40 мотора
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
да .... но нормално ли е дори да е изгоряла помпата да ми гори и бушона .... утре ще е запаля на газ и ще меря с мултицета какъв ток дава или не дава .... и къде е това късо
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Възможно е колега това е потапъчна помпа и никога не трябва да се оставя на сухо. Дори на газ да си караш трябва да не оставяш празен резервоара
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
При мен буксите са Черна - Бензинова помпа, а Бялата е - Сондата! Колата е същата, но мисля че не може да им размениш местата, поне при мен не става.

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
djsancho написа:При мен буксите са Черна - Бензинова помпа, а Бялата е - Сондата! Колата е същата, но мисля че не може да им размениш местата, поне при мен не става.
Не могат бухсите да се объркат по никакъв начин защото те са различни въпреки че изглеждат еднакви... и не напразно е така.
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички които се узоваха на помощ... да буксите няма как да се объркат а помпата е изгоряла ... кабелите ватре за нищо не стават... нога да ви покажа снимки довечера
ко да се прави нова вземам

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички които се узоваха на помощ... да буксите няма как да се объркат а помпата е изгоряла ... кабелите ватре за нищо не стават... нога да ви покажа снимки довечера
ко да се прави нова вземам

- djsancho
-
-
аз в понеделник ще купувам помпа за моята, ако искаш мога да ти взема и на теб - 160 лв. БОШ

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти за предложението но вече е купих и сложих не мога да понасям да е мача на ГАЗ
Газта ми е алтернативен вариант
Сега забелязвам промяна в колата или може само да си внушавам но сега с новата помпа май повечко върви .... Имах малки ядеве при слагането на новата помпа + и - са обратни на старата ама и не пишеше кое е + кое е - и паля аз на газ ок помпата се чува ама бензин не качва ... светнах се каква може да е работата реанах кабелите размених ги и викам на един колега влвз пали аз щя гледам дали ще качи .... голяма гршка
измих си очите
сега обаче всичко е ок ...

- djsancho
-
-
а да те питам нещо, как успя да извадиш помпата, че аз след като махнах тръбите и с какво ли не се мъчих да развъртя пръстена но без успех, има ли някаква по специфична тегника или просто трябва по - силно да го напъна ???

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
И при мен нещеше и хванах ключа за свещи и 2,5 кг чук и леко,леко от всички страни и така се лашна и през цялото време с 4ука и ключа на ръка не вървеше ... Не блъскай само силно да не е счупиш...
- djsancho
-
-
ОК, мн ти благодаря ей сега хващам ЧУКА 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2