съединител-ПРОБЛЕМ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
err0r написа:На кое викаш щифт? От едната страна е пружинка (телена закачалка по-скоро), а от другата страна е едно пишле, около 1 см дължина. Струва някакви стотинки. При мен се беше счупило и лагерът опираше в мембраните на притискателя и се чуваше ужасително хъркане при натиснат до дупка съединител.
Ми колега според мен точно на това "пишле" колегата казва щифт ....
Само че тая "пружинка " или както там и е името е от същата страна от която е и това "пишле" както ти му казваш , аз му казвам пластмасово пънче , което влиза в корпуса на скоростната кутия в цилиндрично гнездо и пружинката се захваща именно за това пънче (пишле) и така стои захваната от едната страна , а от другата страна на вилката е помпата на съединителя , която повдига вилката при натискане на педала на съединителя. Точно тов пишле и при мен се беше счупило и понеже тогава , когато отварях да сменям съединителя не го бях купил (а го има само в дару) , та тогава импровизирах (няма да се впускам в подробности как го оправих но го направих вечно , повече никога няма да може да се счупи). Точно това пластмасово ла.но е много важно , защото прави големи бели ако вилката не е захваната за него.

Лошото е ,че колегата казва , че и маховика е за смяна ...това пластмасово нещо ще го смени и то както казваш колега струва стотинки , но маховик ..... а и работата на тъпите майстори ... абе неприятна работа ...
Никакви майстори
,вече съм наясно кое какво,благодаря на всички колеги за съдействието,още утре почвам сглобяването и със сигурност няма да има проблеми(нов маховик,комплект съединител с лагер SACHS,ново пънче/щифт/пи.ка).Много голям почитател съм на марката BMW,но досега само фордове съм имал(тамън 6),надявам се скоро да мога да се похваля с някоя E30 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
naskoto_ написа:Никакви майстори,вече съм наясно кое какво,благодаря на всички колеги за съдействието,още утре почвам сглобяването и със сигурност няма да има проблеми(нов маховик,комплект съединител с лагер SACHS,ново пънче/щифт/пи.ка).Много голям почитател съм на марката BMW,но досега само фордове съм имал(тамън 6),надявам се скоро да мога да се похваля с някоя E30
Само така колега ... това е истината да си пипаш сам ... смени и лагерчето на опашката на скоростната кутия , че то също е малко ла.но , то големи бели не прави ...но много вие като се разбие. Успех ...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
naskoto_ написа:Никакви майстори,вече съм наясно кое какво,благодаря на всички колеги за съдействието,още утре почвам сглобяването и със сигурност няма да има проблеми(нов маховик,комплект съединител с лагер SACHS,ново пънче/щифт/пи.ка).Много голям почитател съм на марката BMW,но досега само фордове съм имал(тамън 6),надявам се скоро да мога да се похваля с някоя E30
Само така колега ... това е истината да си пипаш сам ... смени и лагерчето на опашката на скоростната кутия , че то също е малко ла.но , то големи бели не прави ...но много вие като се разбие. М/у другото ако не си сменял до сега съединител , има тема със снимков материал в "полезни теми " за това как се сменя съединител. Успех ...
- Strabex
- младши ентусиаст
-
- Кара: '09 E60 535d
понеже и аз имам проблем с този пластмасов пин и като се разрових в международните форуми се оказа че проблема е доста масов. Оригинално се слага пластмасов но алтернативното решение го намерих в bimmerforum-a препоръчват да се сложи метален който оригинално се слага на 850CSI и с метален ще си решиш проблема за доста дълго време. ето оригиналния номер на металния аз си го поръчах и към края на седмицата ще дойде и ще го снимам
21 51 1 223 281

21 51 1 223 281

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Strabex написа:понеже и аз имам проблем с този пластмасов пин и като се разрових в международните форуми се оказа че проблема е доста масов. Оригинално се слага пластмасов но алтернативното решение го намерих в bimmerforum-a препоръчват да се сложи метален който оригинално се слага на 850CSI и с метален ще си решиш проблема за доста дълго време. ето оригиналния номер на металния аз си го поръчах и към края на седмицата ще дойде и ще го снимам![]()
21 51 1 223 281
Аааааа ...не знаех , че има метален .... това е супер ... При мен се беше счупил точно през средата този пластмасов боклук и аз взех един шрафт за метал (дълъг 3 см ) отрязах му главата и го навих във пластмасовто тяло и после навих от горе другата половина намазана с лепило и стана перфектно ...но щом има метално ще взема да отворя пак и да го сменя , тъкмо ще сменя и един семеринг ...дето си ми беше за смяна още тогава

- Strabex
- младши ентусиаст
-
- Кара: '09 E60 535d
metodi80 написа:Strabex написа:понеже и аз имам проблем с този пластмасов пин и като се разрових в международните форуми се оказа че проблема е доста масов. Оригинално се слага пластмасов но алтернативното решение го намерих в bimmerforum-a препоръчват да се сложи метален който оригинално се слага на 850CSI и с метален ще си решиш проблема за доста дълго време. ето оригиналния номер на металния аз си го поръчах и към края на седмицата ще дойде и ще го снимам![]()
21 51 1 223 281
Аааааа ...не знаех , че има метален .... това е супер ... При мен се беше счупил точно през средата този пластмасов боклук и аз взех един шрафт за метал (дълъг 3 см ) отрязах му главата и го навих във пластмасовто тяло и после навих от горе другата половина намазана с лепило и стана перфектно ...но щом има метално ще взема да отворя пак и да го сменя , тъкмо ще сменя и един семеринг ...дето си ми беше за смяна още тогаваНо колега , ти сигурен ли си че металния ще стане .... кажи като го смеиш какъв е резулатата ...живо ме интересува ... даже на ЛС ако обичаш пиши ... като го направиш ... дали всичко е ОК....
в американския форум казват че пасва перфектно и няма никакви грижи

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2