E-RAM

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Новини
Аватар

E-RAM

Мнение от Новини » 15 Яну 2005, 19:28

Четох темата http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=15245 на колегата Cobra, който е снабдил Е36-цата си с тази джудндурия и ми стана интересно за какво точно иде реч...

Поразцъках и сайта http://www.electricsupercharger.com/ , където този продукт е представен но така и не ми стана ясно какво точно представлява, как работи и какви са преимуществата и недостатъците му.

Ще се намери ли някой да обясни по-подробно.... ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 15 Яну 2005, 19:47

Ами подобно на чарджер, само, че с ел. мотори. Имаше такава тема, където с Postmen ги обсъждахме нещата . Доколкото разбрах, този еРАМ е два вида - единичен и двоен. Слага се след дебитомера и помпи малко. Единия му дават около 10 коня а на другия около 27. Пуска се обаче само на високи обороти и на отворена клапа. Единия дърпа 57 ампера а другия 114 и това е причината да се пуска само за малко. Всеобщото мнение обаче е, че няма много голяма полза от такива ел. чарджери. Мое мнение е, че тези резултати за тези пари могат да се постигнат и по други начини.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=11932&postdays=0&postorder=asc&start=0

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 15 Яну 2005, 22:09

Ми 900 лв. /597$/ е половината от инсталацията на турбина , ма там говорим за 40-100% увеличение на мощността :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 15 Яну 2005, 23:30

Най-добрият вариант не е ли да извикате колегата с въпросната играчка в колата и да видите наяве какво става.И ако ефектът ви задоволява тогава да мислите за покупка.Защото според мен това е доста съмнителна история.
На последното автоизложение имаше един елемент,който предлагаше една джижавка на щанда на CMI(те са вносителите на WD-40,HOLTS,маслата ПЕНЗОЙЛ и са ми приятели).Докато се закачахме този елемент ми предложи играчката си.Била универсална малка електроника,която неизвестно как и къде(поне той не можа да ми каже нищо смислено :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) се поставяла в колата и вдигала мощността и въртящият момент в различна степен за различните коли....А,намалявала и разхода!!!В моя случай той ми обеща 40 кончета горница,но съм сигурен че за доста атмосферни коли даваше около 15-20 коня.Докато ме убеждаваше в тази магия приказките между нас прераснаха в спор,защото този печеняк и хабер си нямаше от тунинг на двигатели с вътрешно горене и беше редно да си се заям с него.Що пък да се гъбарка така с хората.На всичкото отгоре и Влади-Мантата беше с мен :D
Та понеже стана малка олелия и оня почна да се обижда сериозно аз му предложих веднага да дава една такава играчка(офертираната цена беше 500 евро за бройка) и да вадим Г-тека за засечка.Щото такива ала-бала коне не ми минават,само засичане по време.Нищо че той ми изкара една шарена брошурка с разни таблички и срещу моята кола пишеше 40 коня.Ако наистина има 40 коня отгоре веднага взимам 2-3 бройки,ама ако няма той да плати 500 евро.
Единственото условие беше да не се пипа нищо по хардуера на колата.Щото да изкараш 40 коня отгоре без хардуерна намеса си е направо чудо.Е,маниака се спотамяса и изобщо не ми се обади,въпреки,че го търсих един два пъти.Може пък и да е попрочел нещичко :D
П.С. Та мисълта ми беше,че чудеса за без пари няма.

Потребител
Аватар

ок

Мнение от manta » 16 Яну 2005, 0:25

:mhihi: добре де това като е като турбо не триабва ли да се свали компресиата на двигателиа? и колко надува таиа джаджа мен ми се вижда интересно.
или не се пипа компресиата направо се монтира и ка4ва конете интересно е... :shock: :shock:

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 16 Яну 2005, 0:42

Ако погледнеш в сайта,то си пише...единия надува 1psi,другия - 1.7psi.
Не мисля,че за 0,06 бар. :shock: и съответно 0,12 бар.
ша тряя да се пипа компресията....
Изображение
Driver's Racing Team

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kelesha » 16 Яну 2005, 0:49

Пичове имаше една мнооого много стара приказка и тя гласи че с пръдня боя не стаа :D. В този случай пръднята не е точно пръдня ами напрао е цяла диария :lol: Ма всеки сам решава как да си харчи парите де..........:D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 16 Яну 2005, 1:08

Не използват ли същата джаджа
в двг. на Golf 5 GTI,да надува докато се
развърти турбото.Въртящият момент е налице
още от 1800 оборота или греша

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 16 Яну 2005, 13:57

Щото знаех че нещата ще идат на там и велики рацери ще почнат да се изказват ви казвам само едно -
Спрете с пръдня и незнам си кво бе :evil: Кат сте толкова добри и богат и протсто не се бъркаите при нас бедните и прости хора по улиците :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е-рама си имат предимство-грам не ми пука колко точно коне-ама едно ми е ясно-КЕФ ми е да си карам колата така - може дори и по бавно да върви(съмнявам се :mhihi: ) ама е осезаем и звука и динамиката на колата :!: Които иска да слага турбина ясно че е САМО два-три пъти по скъпо и 6-7 пъти по ефективно-ама що си мисля че засега не са много такива БМВта-пък и колко още модификации требват за нея-а тва - две тръби и караф с кеф!!!!

П.С. За две седмици на пред не съм В СФ - около 25 Януари съм back от Благоевград и обещавам че ще доида на екото и предлагам тест на всеки що годе читав водая - Е първо на Engi щото с него само се познавам и съм се засичал - лесно се разбира дали има ефект - натискаш, пускаш кеф за нас простолюдието ;)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 16 Яну 2005, 14:25

Е хубуу де , ти ся що се палиш :roll: Асен попита за мнението ни и ние сме го дали , мисля че никой не е коментирал твойта инвестиция , нито пък ти е казал нещо лошо 8) Дори е похвално 4е си направил нещо за да ти върви колата пове4е , за разлика от доста хора дето само говорят.
Айде и ша ми демонстрираш тва 4удо , пък аз 6а ти уредя да се повозиш на Ис-ка с турбинка ;)
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 16 Яну 2005, 14:47

Не батенце ти си точен и винаги добре се изказваш - за возенето нямам търпение-издразних се на вулгарния език на един стршен рецер :mhihi: Ама нищо лично.
ТУРБО РУЛЗ 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 16 Яну 2005, 18:29

Cobra написа:...Е първо на Engi щото с него само се познавам...

А така. И понеже си нямаш никаква представа за хората дето се изказаха за джаджата ти - недей да правиш квалификаций. Наистина - иди на ЕКО-то и демонстрирай - така ще е най-добре :yes: .

Назад към Tuning