Легендата за бързия Голф (vs. бавното БМВ)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Легендата за бързия Голф (vs. бавното БМВ)

Мнение от Cobra » 15 Яну 2005, 15:22

Не съм се изявявал с такива историики ама никога не е късно да стане човек за резил,ама както и да е в такава тежка сутрин освем д разказа какво? :D

Та по стечение на обсоятелствата живея на входа на СФ на магистрала тракия-не работя там :mhihi:

Та си тръгвам вчера тихо и кротко към центъра,ама кво ми стана викам да изкарам купето което зимата маи повечко в гараза седи-ма краста си е голяма :mhihi: .
Беше към 20:00 когато отидох до автомивката на мои приятел за да подготвим пи*еловката за деиствие 8)
Е да ама съм си по дрехи като от градината-омазан до уши-седя си аз кротко и чакам дзверо да лъсне и си мисля как и тази вечер некои бърз голф ще ме направо смешен (ДА НЕ СА ПОСМЯЛИ ХОРАТА ПРИТЕЗАТЕЛИ ДА КОМЕНТИРАТ УВАЖАВАМ ГОЛФ НО ТОВА СИ Е МОЯ ИСТОРИЯ :evil: ).
Та по това време с рев влиза истинската гордост на рацера и с трясък слиза притезателя му които се оглезда,отваря врата на момичето с него(евала) и почва да коментира с момчетата дето мият адзаба колко много са 150коня и как GTI е религия а оная гледа така :roll: ,а аз така :shock: .Както и да е ОК всеки да живее,да ама се пренесе върху бавното БМВ до него и почна с теориите-прескачам за да не се
изнервям, и така започна всичко само дето трябва да каза че от около 3 дни купето е E-RAM equippedd 8) а това е :

http://www.electricsupercharger.com/

Та тръгвам си аз и се прибирам да се подготвя за вечерта към 23:00 тръгвам от нас и нещеш ли на светофара на Горубляне моя герои с черен БЪРЗ голф :mhihi: гледа лошо към мен и ме сочи с пръст на гаджето си,а аз си викам що па не 8)
Я първа и малко звук от бавно и тежко БМВ-а оня гледа така 8)
Усетих накъде отиват нещата и се заслушах в мотора-спрях музиката и намлих осветлението на таблото-да не ме плашат показателите-усетих как десния ми крак смачква газта на 3к и в този момент сигнала беше даден-зелено и леко притискане още на газта(прекалих де) подпалих си новите зимни гуми,но учудването ми беше че пак взех старта,но явно в гофла ималко душа и на втора вече леко ми беше до вратите,усетих как в мен се заразда една еретична идеч да натисна малкото клуче на волана и докато си повтарях че вече съм на 6к и ще е пагубно го направих,притока да въздух удари и мен и мотора изненадващо и се чу непредвиден рев от горките само 4 цилиндърчетамда но в резултат вече бях на края на втора с около 100(предполагам казаж че ме страх от уредите :mhihi: )
Следваше трета и поредно натискане за 10сек, на е-рама,четвърта до края и вече бях на моста над борсата с точно 200 8) - зверските спирачки и голфа почна да ме настига-аре да го пусна викам,на изложбения център го пуснах пред мен и го следвах до около 170(пуснах си таблото :D ) и реших да вида тая трета дали става за 170 и и края на оборотомера :D ,усетих как колата потегли с рев без да ми казва че ме мрази и се сляхме последва 4 до 7 и 5 до... е до 6,5 щото ме беше жал пак да пробвам американската глупост и да вида способен ли съм на 240 :mhihi:

А БЪРЗИЯ голф ли?

Незнам сигурно много пред ме е бил щото БМВтата са тежки и бавни и докато съм гледал как да влеза в пътя щото са и нестабилни са ме минали :mhihi:

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 15 Яну 2005, 15:29

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от crazy-M » 15 Яну 2005, 15:34

голфовете са изтъркана история,сега се заформя нашествие от бързи астри гси с прогнили веждички :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от JORESTI » 15 Яну 2005, 15:52

Как обикновения човекможе да се сдобие с туй чудо на техниката и инженерната мисъл. И дали може да се монтира на Пежо 306 2.0?

Turbo Pilot
Аватар

Мнение от Cobra » 15 Яну 2005, 15:59

Както и аз-VISA поръчка,чакаш 2 седмици и си готов-доколкото са ми скромните познания на всичко можеш да го сложиш

Потребител
Аватар

Мнение от JORESTI » 15 Яну 2005, 16:08

Ако знаеш само как ме зарадва :bowdown: Ти кой от двата модела си монтирал

Turbo Pilot
Аватар

Мнение от Cobra » 15 Яну 2005, 16:16

Стана :OT: малко
тоя по якия 1,7пси!
Знам че скоро ще се намерят разбирачи да кажат че не е нищо,ама духа яко гадината,направо се усеща свирепо като натиснеш малката червема гадинка на волана!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Яну 2005, 18:59

наказвай без грам милост :twisted: :twisted: :twisted:

колкото до E-RAM-а, те разбирачите нека си разбират, но да не застават до теб на светофара, че ще им стане тъжно ;) :twisted: :twisted:
добра шукарийка и ако правилно съм сметнал духа на 0.12 бара :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 15 Яну 2005, 20:22

Имам и аз единтакъв, ама не знам от кой вид е (слабия или мощния...).

Диаметъра м е над 80мм обаче , беше на Ауди С8. Ефекта беше готин наистина))))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Smashed » 15 Яну 2005, 23:43

Åâàëàðêà Êîáðà! Õàïè, íå æàëè! Ìíîîî ìè å êåô :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 16 Яну 2005, 1:20

Поздравления за това че си наказал един 'бърз' голф, от време на време някои трябва да показва че има и вървящи купета Е36 (318ис и 325). аз също карам голф, но ми е писнало от 'колеги' които като са сложили сините пръскалки, газовата уредба и тъмните стъкла и си мислят че като карат голф 3 гти които е 'само' 1300 kg всички БМВ-та са бавни,както се вижда имало и доста вървящи. иначе нищо лично към хората каращи Е36 купе 318 и 320 но е време да осъзнаят, че на късо разстояние от сфетофар до сфетофар нямат щансове срещу голф 2 гти 16в. само малко ме съмнява, че си вдигнал 200 на 4та, за 240 отсега маи може да забравиш освен ако километражът ти не лъже с 20 км

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Яну 2005, 10:38

oxam написа:иначе нищо лично към хората каращи Е36 купе 318 и 320 но е време да осъзнаят, че на късо разстояние от сфетофар до сфетофар нямат щансове срещу голф 2 гти 16в.

аз карам 320ка и до сега никой не ме е накарал да осъзная такова нещо :mhihi: надали и ти ще успееш.. а истината е ,че дори и вървящ(голяма рядкост) Golf II си остава една дървена лагeрница и отвън и отвътре ,факт.
Последна промяна Alexi на 16 Яну 2005, 10:59, променена общо 1 път

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 16 Яну 2005, 10:40

oxam написа: l към хората каращи Е36 купе 318 и 320 но е време да осъзнаят, че на късо разстояние от сфетофар до сфетофар нямат щансове срещу голф 2 гти 16в.

16в 150 коня ли е ? Ако е така прав си за 320 и 318 , но ако е 115 коня 320 ката ще те подмине неприятно :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 16 Яну 2005, 11:36

аз карам 320ка и до сега никой не ме е накарал да осъзная такова нещо надали и ти ще успееш.. а истината е ,че дори и вървящ(голяма рядкост) Golf II си остава една дървена лагeрница и отвън и отвътре ,факт.
значи още не си случил на вървящ голф (за жалост в софия са малко и славата на голфовете се дължи повече на комплексирани рацери за които правенето на една кола се изразява в сини пръскалки и тиксо тунинг :confused: за дървената лагерница съм съгласен, зависи и за какво ти трябва колата - моята като е с 50мм по-ниска и ужасно твърда и е по-зле и от лагерница, но като стъпи на нюрбургринг знам че залепва по завоите. просто в коли с меко окачване ми става лошо от люлеенето ;) иначе няма смисъл да сравняваме голф с бмв относно возия, интериор и качество, бмв/то е с години напред, друг клас на друга цена.
16в 150 коня ли е ? Ако е така прав си за 320 и 318 , но ако е 115 коня 320 ката ще те подмине неприятно

голф 2 16в е 129 коня но е само 940 кг, и става дума за къси разстояния, иначе 320ката като влезе в обороти (карал съм 320ка и под 3500 няма никои) по някое време ще почне да настига голфа. а г3 който е 115 коня не го смятам за кола, той и срещу 318 не би имал много шансове, ама това трудно се обяснява на 'колегите' които не са имали пари да си купят 16в 150 к.с., за това по-добре да им се показва (както е направил Cobra) ;)

Потребител
Аватар

Мнение от speed fan » 16 Яну 2005, 12:41

Golf 2 KR е 139коня и бая понавървява. Дори 318is ще се озори,по простата причина,че Голфа е по- лек.
Виж,това че Голфовете винаги са били и ще си останат лагерници,всички го знаят :mhihi: :mhihi:(освен тия с бързите такива :twisted: )
Volkswagen-народна кола, нищо общо с духа на BMW.

Следваща

Назад към Страхотни истории