Дръжките на вратите отмразяват

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 13 Яну 2009, 1:31

добре де.. слизаш при колата.. всички врати са замръзнали.. ти с адски мъки отваряш шофьорската, пускаш парното и размразяваш останалите, които пък се оказва, че не ти трябват за момента..
е за тва ми се обезсмисля тази "екстра".
;)
а "упдухва" направо ме уби :ahah:
Наистина на Е34 и на Е30 има въздуховоди във вратите за страничните прозорци и там ми се струва по-логично да има нещо такова, но на Е36 те са на таблото..
Последна промяна Demo 9 на 13 Яну 2009, 1:36, променена общо 2 пъти
Изображение

Аватар

Мнение от mariqn_m » 13 Яну 2009, 1:32

Kambe написа:колега ако беше вярно със сигурност щяха да го отразят в сайта..
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05

Които не вярва да го провери нагледно на колата си и пак да изкаже мнение :D Поне при мене е така

младши ентусиаст
Аватар

Re: Дръжките на вратите отмразяват

Мнение от zazomazo » 13 Яну 2009, 8:34

mariqn_m написа:... Някои ако го знае това да се изкаже по въпроса ;) интересно ми е като няма на вратите някакви въздуховоди как издухва тоя въздух отам? :idea:

я да пробваш ако има една отворена врата дали пак ще ти духа от бравите? щото ако не духа при отворена врата, значи просто се получава налягане в купето и то избива от някъде- в случая от бравите
:winky: както беше казал колега по-нагоре

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 13 Яну 2009, 9:36

Е36 :arrow: Колата на бъдещето.
Моята има духалки на подглавниците и му духа точно във врата.
Иначе като отворите вратата се вижда има ли вход за въздушен поток към нея или ме.
Такава заводска екстра няма но е твърде вероятно да се получи при пускане на парното на 3-4
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Re: Дръжките на вратите отмразяват

Мнение от dinkomg » 13 Яну 2009, 9:38

zazomazo написа:
mariqn_m написа:... Някои ако го знае това да се изкаже по въпроса ;) интересно ми е като няма на вратите някакви въздуховоди как издухва тоя въздух отам? :idea:

я да пробваш ако има една отворена врата дали пак ще ти духа от бравите? щото ако не духа при отворена врата, значи просто се получава налягане в купето и то избива от някъде- в случая от бравите
:winky: както беше казал колега по-нагоре

Не знам какво налягане трябва да се създаде колега, че чак през дръжките на вратите да "издиша". Да не би колегата да има запушени изходи на изходящия въздух и това да се явява проблем, а не екстра. Не знам как е при седана, при мен на комбито изходите са отзад-отстрани на малките прозорчета. Не мога да си представя как биха се запушили, но по принцип от там трябва да излиза въздуха затоплил купето. Ако излиза през дръжките на вратите то той няма да е преминал през цялото купе и съответно да го е отоплил
Има много коли и ....BMW
Изображение

Аватар

Мнение от mariqn_m » 13 Яну 2009, 13:53

Нямам запушени въздуховоди и утдушници проверено! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 13 Яну 2009, 13:54

И аз преди два дена обяснявах на нов собственик на Е36,който се похвали с такава "екстра",че нямат такава опция тея коли.Оказа се обаче,че и на моето купе се усеща топъл въздух около дръжките. :roll: Лятото пък ще е друга екстрата-ще охлажда дръжките за да не ти пари когато колата е напечена от слънцето :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от AHreJIoB » 13 Яну 2009, 22:24

при мен също е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 14 Яну 2009, 0:58

:idea: Някои модели имат подгряване на ключалките и пръскалките на чистачките НО Е ЕЛЕКТРИЧЕСКО,това което усещате е в резултат на налягането в купето,създадено от вентилатора :!: :mhihi:

Аватар

Мнение от mariqn_m » 14 Яну 2009, 1:29

vladiverm написа::idea: Някои модели имат подгряване на ключалките и пръскалките на чистачките НО Е ЕЛЕКТРИЧЕСКО,това което усещате е в резултат на налягането в купето,създадено от вентилатора :!: :mhihi:

Колега неможе да се създаде толкова силно налягане абсурдно е! И като е от налягане според тебе защо се усеща само на едното положение на копчето за духане към прозорците а на другите две положения не духа от дръжките? А духането от дръжките е с доста голяма сила като се доближи с ръката се усеща :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 14 Яну 2009, 1:30

Здравейте,
колега ако не забравиш (или другите колеги които има такава екстра) когато сменяте щипки или за нещо сте отворили кората направете една снимка и ще се разбере за какво иде реч. Относно такава екстра за размразяване, както колегата е казал над мене има но е електрическа Номер 22 от схемата (FOR VEHICLES WITH DOOR LOCK HEATER....).
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 14 Яну 2009, 1:30

диагноза разхерметирване в кората на вратата в следствие на турболенцията на въздуха :mhihi: :mhihi: слагаш найлон с силикон и дори шумоизолира10% :mhihi: обдухване :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...
Мечтае да кара: годзила

Мнение от Plamenavramov » 14 Яну 2009, 1:43

vladiverm написа::idea: Някои модели имат подгряване на ключалките и пръскалките на чистачките НО Е ЕЛЕКТРИЧЕСКО,това което усещате е в резултат на налягането в купето,създадено от вентилатора :!: :mhihi:

:yes:
Колеги,стига простотиии :mhihi: :mhihi: :mhihi: !
Помислете малко! Като не се създава вакум според "някой" защо на купетата им падат стъклата ? ;)
Дръжката е единственото отворено място на вратата от кадето може да излезне въздух! ;) :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 14 Яну 2009, 8:48

mariqn_m написа:Колега неможе да се създаде толкова силно налягане абсурдно е! И като е от налягане според тебе защо се усеща само на едното положение на копчето за духане към прозорците а на другите две положения не духа от дръжките? ...

абсурдно е колега твоето твърдение, ти свалял ли си кора на врата да видиш кво има вътре? :mhihi: създава се налягане и още как :winky:
веднага ти обяснявам някои неща:
1. усеща се само при обдухване на прозорците защото при това положение нямаш рециркулация на въздуха в купето-вкарва се въздух от вън :arrow: т.е.вкараното количество въздух трябва да излезе от някъде :winky:
2. усещаш го само при силен вентилатор, защото тогава количеството въздух вкарано в купето е голямо и трябва да избие от някъде
3. за да изпреваря следващото ти питане относно така наречените отдушници в задната част на купето: направи ли ти впечатление кога си забелязал тая "ЕКСТРА" :?: - когато си чистил колата от сняг, не ти ли минава през ума че изхода на отдушниците е запечатан от снега :?: защо не си го забелязал преди когато нямаше сняг?
4 . при друго положение на копчето за обдухване имаш рециркулация на въздуха в купето :arrow: не вкарваш въздух от вън :arrow: нямаш налягане :arrow: нямаш "ЕКСТРАТА" :mhihi:
5. опитай дали я имаш тая "ЕКСТРА" при отворена някоя от вратите :winky:
логично ли ти звучи сега моето обяснение по въпроса?
ако все още имаш съмнения,направи си труда да свалиш кората и да видиш кой живее там :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 14 Яну 2009, 11:05

верно е пичове не се излагаите с някви измислени"екстри"

ПредишнаСледваща

Назад към E36