Серия 4 ???????????

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Серия 4 ???????????

Мнение от Dimo » 14 Яну 2005, 17:34

Днеска си взех любимото списание и какво виждам в него? Серия 4?
Така ли ще се казва или това е просто новата серия 3 кабрио? :D
Като гледам багажника си мисля че това май ще е първото БМВ с твърд сгъваем покрив :roll: :confused:
Е все пак вижте и кажете сами!

http://store3.data.bg/bmwpow/%e01.jpg

http://store3.data.bg/bmwpow/%e02.jpg
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 14 Яну 2005, 17:43

ууууууууууу.., ако от БМВ направят и метален сгъваем покрив вече тотално ще са :no: :gay: Бяха останали една от малкото фирми при които нямаше тази гнус И чара, и красотата на истинското кабрио се беше запазила! :evil: :evil: :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 14 Яну 2005, 17:48

Много си е готино BMW-то, какво лошо има в твърдия сгъваем покрив. :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 14 Яну 2005, 18:23

Това не е ли Е90 кабрио?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 14 Яну 2005, 18:39

BMWMHartge написа:Това не е ли Е90 кабрио?

Доколкото виждам не е...
Е90 ще е новата серия 3, а това го дават серия 4 и означенията ще са Е92 за купето и Е93 за кабриото
Поне това се вижда да пише...
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acrimonious » 15 Яну 2005, 2:59

SlipKnoT написа:ууууууууууу.., ако от БМВ направят и метален сгъваем покрив вече тотално ще са :no: :gay: Бяха останали една от малкото фирми при които нямаше тази гнус И чара, и красотата на истинското кабрио се беше запазила! :evil: :evil: :evil:

И аз се чудя кво не му харесваш на hard-top-a... По-издържлив, по-красив и не маловажно- използваем в движение...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 15 Яну 2005, 3:08

SlipKnoT написа:
ууууууууууу.., ако от БМВ направят и метален сгъваем покрив вече тотално ще са Бяха останали една от малкото фирми при които нямаше тази гнус И чара, и красотата на истинското кабрио се беше запазила!

И аз се чудя кво не му харесваш на hard-top-a... По-издържлив, по-красив и не маловажно- използваем в движение

Да, ама се губи чара, естетическата красота и традицията от мекия покрив ( поне според мен )
...Тез` две бири `що ги каза ...?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 15 Яну 2005, 3:12

BigMUZZY написа:
SlipKnoT написа:
ууууууууууу.., ако от БМВ направят и метален сгъваем покрив вече тотално ще са Бяха останали една от малкото фирми при които нямаше тази гнус И чара, и красотата на истинското кабрио се беше запазила!

И аз се чудя кво не му харесваш на hard-top-a... По-издържлив, по-красив и не маловажно- използваем в движение

Да, ама се губи чара, естетическата красота и традицията от мекия покрив ( поне според мен )

май ставаме 3-ма на това мнение :arrow: с две ръце съм ЗА мекия покрив
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 15 Яну 2005, 11:34

Ами първо твърдия покрив в БМВ е все едно Попше с двигател отпред, не че е лощо ама...... :roll: :confused:
Второ и мекия покрив се затваря и отваря в движение.
Трето единственото предимство на твърдия покрив е че никой неможе да ти го среже и че няма да се изпокъса с времето
Четвърто и според мен основно е че оставаш БЕЗ багажник при твърдия покрив и щайгите с картофите ще требва да пътуват на седалката до теб, а гаджето ти ше е в ремаркето :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acrimonious » 15 Яну 2005, 13:12

BMW8 написа:Четвърто и според мен основно е че оставаш БЕЗ багажник при твърдия покрив и щайгите с картофите ще требва да пътуват на седалката до теб, а гаджето ти ше е в ремаркето :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е чакай сега, тва за багажника не мога да го приема, защото кабриолет и практичност ръка за ръка не вървят...

Иначе за традицията- според мен БМВ загубиха най-готината си традиция да правят акули със злобен поглед, (за разлика от Мицубиши например) така че ще понеса без много болка твърдия покрив...

Абе за кво стаа въпрос- вижте темата на bmw_maniak_ivo за ван-а и тогава ми говорете за "традиции" :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 15 Яну 2005, 13:22

BMW8 написа:Четвърто и според мен основно е че оставаш БЕЗ багажник

Това не е много вярно. Ако беше така, 206 нямаше да има въобще багажник :D след като се прибере покрива. В същност французите, за да увеличат обема са махнали резервната гума от там. :D

Твърдия сгъваем покрив има своите предимства...

Когато твърдият покрив си е на мястото, колата има удобството на нормално купе с място за 4 пътници. А защо да не са само двама? ;) Колкото и да са усъвършенствани, гюруците все пак са механично уязвими и създават мрачна атмосфера с малките си, плексигласови прозорци. Твърдият покрив прави кабриото доста по-пълноценно при лошо време, като едновременно с това запазва непокътнато удоволствието от шофиране на открито. Електрическият механизъм прибира покрива за секунди.

Но, признавам има и недостатъци...

При създаването на открит автомобил има един проблем, неминуемо свързан с чувствително утежняване на конструкцията, а от там и неизбежното намаляване на якостните й качества: тогава се налага допълнително укрепване на каросерията и сгъваемият покрив добавя почти 100 килограма към общата тежест, (например, както при сегашния кабриолет 206 и 307). Самите производители признават, че при спуснат покрив устойчивостта на каросерията срещу усукване се намалява 1,5 пъти. В същност... истинското удоволствие, предоставяно от открит автомобил, се крие не в бясното препускане, а в плавната разходка по красив път, изпъстрен с много плавни, а защо не и по-остри завои...

Друг недостатък, общ за всички открити автомобили с подобна конструкция, е чувствителното намаляване на багажния обем - сгънатият покрив, прибран в багажника, "изяжда" голяма част от мястото. И затова се маха резервната гума от багажника. :D
Последна промяна Eva* на 15 Яну 2005, 14:24, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acrimonious » 15 Яну 2005, 13:28

Eva, :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 15 Яну 2005, 14:37

Аз харесвам идеята за твърд покрив :)
No bling at the Ring

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 15 Яну 2005, 16:19

Сериозно се съмнявам това на снимките да е бъдещ модел на БМВ.

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 15 Яну 2005, 16:52

Eva* написа:
BMW8 написа:Четвърто и според мен основно е че оставаш БЕЗ багажник

Това не е много вярно. Ако беше така, 206 нямаше да има въобще багажник :D след като се прибере покрива. В същност французите, за да увеличат обема са махнали резервната гума от там. :D

Твърдия сгъваем покрив има своите предимства...

Когато твърдият покрив си е на мястото, колата има удобството на нормално купе с място за 4 пътници. А защо да не са само двама? ;) Колкото и да са усъвършенствани, гюруците все пак са механично уязвими и създават мрачна атмосфера с малките си, плексигласови прозорци. Твърдият покрив прави кабриото доста по-пълноценно при лошо време, като едновременно с това запазва непокътнато удоволствието от шофиране на открито. Електрическият механизъм прибира покрива за секунди.

Но, признавам има и недостатъци...

При създаването на открит автомобил има един проблем, неминуемо свързан с чувствително утежняване на конструкцията, а от там и неизбежното намаляване на якостните й качества: тогава се налага допълнително укрепване на каросерията и сгъваемият покрив добавя почти 100 килограма към общата тежест, (например, както при сегашния кабриолет 206 и 307). Самите производители признават, че при спуснат покрив устойчивостта на каросерията срещу усукване се намалява 1,5 пъти. В същност... истинското удоволствие, предоставяно от открит автомобил, се крие не в бясното препускане, а в плавната разходка по красив път, изпъстрен с много плавни, а защо не и по-остри завои...

Друг недостатък, общ за всички открити автомобили с подобна конструкция, е чувствителното намаляване на багажния обем - сгънатият покрив, прибран в багажника, "изяжда" голяма част от мястото. И затова се маха резервната гума от багажника. :D

В тоя пост прочетох няколко глупости...
1.БМВ не е Пежо.. и отдавна няма резервна гума.. :mhihi:
2.Погледни новата 6ца и нейния "плексигласов прозорец"..( БМВ не е Пежо, още веднъж го казвам).. :mhihi:
3.Гледах едно предаване и тестваха всички кабриота от 2004та с мек покрив и мога да ти кажа, че не отстъпва по нищо.. ама найстина по нищо.. на твърдия.

Както казах и по горе.. никога едно кабрио с твърд покрив неможе да изглежда като едно с мек.Това с твърд си прилича на нормано купе с грозно вдигнат заден капак.. моя мнение..

П.С.Като имаш пара да си купиш едно БМВ смятам, че няма да са ти проблем още хххх Евро да си купиш ХардТоп! ;)

Следваща

Назад към Основен Форум