Лампата на маслото при М52 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Лампата на маслото при М52 ?
Колеги имам едно питане относно лампата за маслото при М52 двигателите ако има некво зна4ение модела де , та въпроса ми е следния при студен старт на двигателя колко вереме след като заработи двигателя лапмата треа да огасне ? 

jba jbu jbadu jmuc bajuu
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: ...
Изрода написа:Ми колега на всичките които съм виждал досега,гасне около секунда след като е запалил мотора

при мен също гасне секунда след старта, но има значени според мен колко е студена когато я палиш, аз веднъж като я заалих на -7 гарадуса държа към 2 сек. Тва е така , защото маслото се е сгъстило силно и помпата докато го рабие и качи отнема малко повече...... а на загрял двигател ми гасне още на стартера...

Последна промяна BiTurbo на 13 Яну 2009, 14:47, променена общо 1 път
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
torbalan5560 написа::yes: няма значение дали е студен двигателя или не. Трябва да гасне веднага след като си запалил мотора
в това спор няма

питам понеже тази ми е нова и ми е първа зима с нея и 3 дена не я бях доближавал и в4ера като я палнах и лампата остана да свети поне 2 секунди което ми се случва за пръв път от както е в мене и се притесних , тука един съсед маистор го питах и тои ме нахрани вика ми стига си се шашкал на -10 какво очакваш но аз да си питам щото зех да си мисла да не е тръгнала маслената помпа да сдава багажа но маи си4ко си е ок и е от смотаното време си4ко 

jba jbu jbadu jmuc bajuu
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
На предишната ми кола с М40 лампата за налягане на маслото редовно гаснеше 1-2 секунди след студен старт, независимо топло, студено. След смяна на маслото светеше 5-6 секунди след пускането. Почти винаги палеше на четвърт оборот и двигателя нямаше никакви забележки. Съвсем различно е при М42. На загрял двигател пали от половин оборот приблизително, на студен върти повече от 1 оборот, като и в двата случая лампата гасне още с развъртането на стартера, или веднага слез стартиране.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
8 мнения
• Страница 1 от 1