abs с asc

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

abs с asc

Мнение от veseko » 12 Яну 2009, 16:35

колеги здравейте
имам следния проблем абс_а на компота ми не бачка , от време на време тръгва за не повече от 30 мин и не е редовно ,което ме дразни адски мн , свалих го отворих му роторчето и за моя изненада всичко беше толкова лащящо все едно е чисто нов :) размардах четките да не някоя да е залепнала затворих и пак така небачка,
питанката ми е НЯКОЙ ОПИТВАЛ ЛИ СЕ Е ДА РЕМОНТИРА АБС И КАК ТРЯБВА ДА СЕ ДЕИСТВА мисля пак да го свалям да го прегледам и да го обезкостя този път да видя защо неиска да деиства , ммм забравих датчиците са добре замервал сам ги .
ако някои има снимки на разглобен абс моля да прати
благодаря ви

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 12 Яну 2009, 19:29

Колега, компютъра на АБС си рапортува проблемната част....
Не започвай така сериозно бъркане в тази система, без да си направил точна диагностика, че после няма да можеш да се оправиш....
Ако е проблем в мотора на ABS или в електрониката на управление, то тогава би трябвало в момента на първоначалния тест да ти светне лампата.
Ако светва след като минеш известно разстояние, това обикновено означава, че някой датчик не подава правилния сигнал (например всички датчици казват, че се движиш с 50км/ч, а един датчик - 30км/ч)....
Може да не е прекъснал/окъсил датчика, и пак да не подава правилния сигнал (ако например се е изменило разстоянието до 'зъбчатката', но на БМВ не съм гледал къде са му датчиците и каква е точно конструкцията - отворен тип или един блок...)...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 12 Яну 2009, 20:31

Аз имах проблеми с ABS-а и след диагностика ми излезе проблем в един от клапаните. Като свалиш блока с ротора и махнеш една метална плочка от долу ще ги видиш. Бяха жестоко корозирали и имаше прекъсната писта. Възстанових я и проработи, но ти препоръчвам да го диагностицираш за да знаеш къде да търсиш проблема, иначе ще се самоубиеш от разглобяване, сглобяване и обезвъздушаване. Диагностиката струваше 15лв. между другото. Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от veseko » 12 Яну 2009, 23:42

благодаря ви колеги
на диагностиката ми показва или изписва ротор грешка затова бракнах само там но пак не проработи , явно някаде другаде е проблема но не е и в датчиците защото показват едни и същи параметри така както го пише в книгите . а от време на време сработва и то маи само когато му стане студено :shock: а неискам излищно да се набутвам с друг абс след като има възможност и сам да го оправя :!:
така че ако има и други идей ще съм ви благодарен ако споделите :)

Назад към E36