Проблем в таблото с уредите на Е34 '89 520i Моля помогнете!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: ALPINA B10 Bi-Turbo

Проблем в таблото с уредите на Е34 '89 520i Моля помогнете!!

Мнение от kocaka » 12 Яну 2009, 9:55

Здравеите на всички.Имам някакьв проблем при оборотомера и разходомера на '89 БМВ 520.Проблема се сьстои в това - понякога работят понякога - не.Примерно като я запаля повечето случай работят и малко след това стрелките падат в изходна позиция.Сьщото нещо се получава повреме на каране.Но не е и само това - светва и лампата inspection по някое време след известно време,както карам изгася и светва oil service при условие,че маслото е сменено преди около 1000км и е занулен компютъра при смяната на маслото.Колеги,Моля за някакви мнения или предложения по темата!!!Ако някой се е сблъсквал с този проблем нека си каже тежката дума.БЛАГОДАРЯ предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 12 Яну 2009, 12:39

Колега,

Свиква се! :mhihi: Аз вече свикнах! :mhihi:

4 пъти го отварях таблото, сменях батерийки, сменях кондензатори, зачиствах платка, пътечки и какво ли още не... :banghead:

Сега ми прави проблеми мнооого рядко, ама от време на време се обажда... :censored:

Апропо, като занулих ойл-сервиза и вече там не светка когат си иска... :mhihi: ама от време на време стрелката на разхода залепва някъде - като загася и пак запаля се оправя... до някой следващ път... :mhihi:
Абе, газ и това е! То като работи тая стрелка само я гледам... ще се блъсна някъде. Като залепне и ГАЗ ДО ДУПКА! :twisted:

Шегата на страна - с търсачката намери темите за ремонт на таблото има обяснение подробно с картинки. Освежиго и проблемите ще намалеят значително, ама до нула... стара кола... ГАЗ И ТОВА Е! :mhihi:

Успех с ремонта и поздрави
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 12 Яну 2009, 21:20

---Познат проблем.И аз го имах.Решението е ново табло от някой колега който продава.Аз купих от ZACK и съм много доволен.Вече нямам ядове.Не си прави труда да го ремонтираш.Не става.Просто му е свършило времето на живот.Не са скъпи.Успех. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: ALPINA B10 Bi-Turbo

Благодаря

Мнение от kocaka » 12 Яну 2009, 21:35

Благодаря за отговора :mhihi: На мен не ми пука толкова за разходомера,колкото за оборотомера ако той работеше нямаше да обръщам толкова внимание на другото. :D А пък oil service вече го занулявах 2 пъти и пак същото - т'ва табло си прави каквото си иска. :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Яну 2009, 21:40

Здравей kocaka, имаш ли възможност да ми го пратиш това табло, да му видя карантията.

Назад към E34