Два въпроса колеги за Е38???
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- k_ognyanov
- Потребител
-
Два въпроса колеги за Е38???
Колеги помогете и ми кажете откъде мога да си закупя батерийката която е вложена вътре в ключа за стартиране на двигателя. Постоянно ми писука чек контрола, че е изтощена, а на два пъти даже не можах да заключа дистанционно вратите на колата и да включа съответно алармата. Извадих я и видях на нея написано следното: CR 2016 3 volts Energizer+ произведено в САЩ. От другата страна пише само EB на латиница. Батерийката е тънка колкото монета от една стотинка, но е значително по-голяма от монетата като диаметър. Лично аз не съм виждал другаде такава. кажете откъде си купувате за вашите Е38-ци тези батерийки.
И вторият ми въпрос: По какъв начинв мога да изкарам на дисплея на чек контрола или не знам, евентуално на дисплея на радиото информацията относно примерно моментния разход на гориво или друга полезна информация, която ползвате вие. Колата ми е БМВ Е38 октомври 1996г. внос от Италия. Дизел 2,5 ТDS
И вторият ми въпрос: По какъв начинв мога да изкарам на дисплея на чек контрола или не знам, евентуално на дисплея на радиото информацията относно примерно моментния разход на гориво или друга полезна информация, която ползвате вие. Колата ми е БМВ Е38 октомври 1996г. внос от Италия. Дизел 2,5 ТDS
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ся колега нещо съмнително ми се вижда на чек-а да ти изписва това за батерията на ключа иначе такива батерии се намират в технополис със сигурност ама и да е изтощена на цяло пак няма проблем да си запалиш колата тя няма нищо общо с имобилайзера а само командва дистанционното отключване на колата и алармата евентуално а относно 2-рия ти въпрос на ръчката на мигача има един бутон БК мисля пише и от него ти извежда бордовата информация като среден разход и средна скорост на дисплея на таблото
- k_ognyanov
- Потребител
-
Така е колега. Наистина ми изписва на таблото на колата че батерията на ключа е изтощена. Пише го там на дисплея, където подава и другатаинформация за проблеми по колата - под изписаните километри. Когато видях текста, а той при мен е на италиански, помислих първо че става въпрос за акумулатора нещо. Но се оказа като си преведох, че става въпрос именно за батерията на ключа. Шашнах се но е така. После от книжката на колата видях схема за сваляне на батерията от ключа. Но до момента не знаех напремир, че компютъра извежда информация за разхода на гориво. Каква друга информация може да изведе за състоянието на колата например???
- k_ognyanov
- Потребител
-
Колега, при мен няма такъв бутон на лостчето за мигача. Значи ли, че на моята седмица липсва тази опция за извеждане на дисплея на моментния разход? Някак нелогично ми звучи. Може ли например с друг бутон???
И аз съм сменял батерии и при мен са 2 нямах проблем с намирането на първия супермаркет който спрях ги имаше!И да когато се изтощи батерията на ключа изписва грешка на борда два пъти съм сменял и двата пъти ми го показа.А аз за пръв път чувам че има 7-ца без такъв бутон "BC" чак не ми се вярва!Я погледни пак!
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
dieselboy написа:не би ли трябвало батерията на ключа да се зарежда докато пътуваш?поне на по-новите е така със сигурност.
И аз знам,че се зарежда докато е на колата
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ЗАВИси с кой тип ключ сте мисля след 1999г са така по новия ключ който е с ромбовидна форма и с 3 копчета подредени в права линия като средното е с емблема на бмв той се зарежда като е пьхнат в бош-а(стартера) а по стария с голямото кръгло копче и над него с две вднакви копчета и що годе правоъгълн форма си е с батерии според зависи от типа 1 или 2 има ги в технополис на 100% но трябва да се внимава да се сменят в рамките на 1 минута иначе ще трябва да се инициализира ключа което не е кой знае каква трудност
10 мнения
• Страница 1 от 1