адаптиращи светлини

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 10 Яну 2009, 0:21

И при мене свети постоянно зеления диод, когато съм на ауто. Колата е само на 2 седмици, така че явно така трябва да е. Не съм обръщал обаче внимание дали завиват фаровете. Винаги ли когато имаш адаптивни светлини, имаш и завиващи фаярове в режим "ауто"?
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 10 Яну 2009, 2:31

eMotion написа:И при мене свети постоянно зеления диод, когато съм на ауто. Колата е само на 2 седмици, така че явно така трябва да е. Не съм обръщал обаче внимание дали завиват фаровете. Винаги ли когато имаш адаптивни светлини, имаш и завиващи фаярове в режим "ауто"?

Е адаптивни свелтини = завиващи фарове. Завиват единствено като си на "ауто" и е нормално да свети зеленото диодче.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 10 Яну 2009, 10:43

Адаптивни светлини = завиващи фарове

Когато късите са включени при завъртяно най-вдясно копче то тогава говорим за най-обикновени къси светлини И НЯМА НИЩО АВТОМАТИЧНО В ТОЗИ РЕЖИМ.

"Магията" става когато копчето е завъртяно в най-лява позиция (автоматичен режим) - ТОГАВА ВСИЧКО ЩО Е АВТОМАТИЧНО РАБОТИ - как точно ще работи обаче зависи от настройките.

Какви са ефектите при включен автоматичен режим (копчето завъртяно най-вляво):
1. Когато излезете от колата и я заключите фаровете се гасят сами. На следващата сутрин като запалите автоматично светват.
2. Винаги когато фаровете светят - едновременно с това и завиват (когато навивате волана разбира се)
3. През деня фаровете не светят, а само когато стане тъмно или влезете в тъмен участък (като тунел) - тук обаче има една настройка, при която фаровете светят и през деня, независимо дали е светло или тъмно (Daytime running mode май беше)
4. Когато фаровете светят автоматично се превключват къси-дълги в зависимост има ли някой насреща

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 10 Яну 2009, 11:17

flame написа:Адаптивни светлини = завиващи фарове

4. Когато фаровете светят автоматично се превключват къси-дълги в зависимост има ли някой насреща

Това се случва само ако имаш една допълнителна екстра наречена асистент на дългите светлини. Мога от опит да потвърдя, че се продава отделно (и аз за съжаление я нямам).

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 10 Яну 2009, 11:39

icog написа:
flame написа:Адаптивни светлини = завиващи фарове

Това се случва само ако имаш една допълнителна екстра наречена асистент на дългите светлини. Мога от опит да потвърдя, че се продава отделно (и аз за съжаление я нямам).

Точно така ;)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Яну 2009, 14:24

и мойте са само завиващи ,но не и превключващи сами на къси.
но и само завиващи са си екстра. аз съм доволен. но ги пускам така само по пътища с много завои-иначе е безсмислено. екстрата си е екстра.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 10 Яну 2009, 17:15

А тази настройка "Daytime running mode" как и от къде става,някой има ли идея?

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 10 Яну 2009, 18:12

galant написа:А тази настройка "Daytime running mode" как и от къде става,някой има ли идея?

От настройките беше някъде, но това е като пуснеш на "ауто" и независимо колко е часа и колко е светло навън винаги ти пуска фаровете и то завиват. Довечера след като провера със сигурност мога да кажа, но се влиза като натиснеш идрайв врътката надолу, не като посока надолу ми просто го натискаш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 10 Яну 2009, 18:48

add1cted написа:
galant написа:А тази настройка "Daytime running mode" как и от къде става,някой има ли идея?

От настройките беше някъде, но това е като пуснеш на "ауто" и независимо колко е часа и колко е светло навън винаги ти пуска фаровете и то завиват. Довечера след като провера със сигурност мога да кажа, но се влиза като натиснеш идрайв врътката надолу, не като посока надолу ми просто го натискаш.

Колега без навигация съм,нямам какво да натискам ;) ,ако знаеш как е за е90 без и-драйв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 10 Яну 2009, 23:15

galant написа:Колега без навигация съм,нямам какво да натискам ;) ,ако знаеш как е за е90 без и-драйв

При дилъра е :mhihi:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 10 Яну 2009, 23:39

Колега без навигация съм,нямам какво да натискам ;) ,ако знаеш как е за е90 без и-драйв

Е нямаш ли си книжка , са треа да хода долу до колата да я зема и да ти чета тука...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 10 Яну 2009, 23:41

Имам ама на италиано,нещо не го схващам :(

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 11 Яну 2009, 10:38

galant написа:Имам ама на италиано,нещо не го схващам :(

Свали си го на английски от тук: http://www.e90fanatics.com/pdf/E90_OwnersManual.pdf

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

адаптиращи светлини

Мнение от Huku » 11 Яну 2009, 11:01

Тва нема да му свърши работа, иначе щех да му го прата и на български език.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от galant » 11 Яну 2009, 11:11

Благодаря ви колеги,ще отида до Комор да питам,а мануала ще ми свърши работа за следващата ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series