Инфо за 325iX

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Инфо за 325iX

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:02

Днес един приятел си взе доста интересна Е30-ка...

325iX, автоматик. Дотук добре но ....колата е двуврат двоен стоп :shock: До момента не предполагах за съществуването на подобно животно. Лайсните около прозорцитге не бяха хромираните, а черните, каквито се поставят на късните тройни стопове.
Екстрите: автопилот, ел. стъкла, ел огледала, ел шибидах, борд компютър (OBC), рекаро кожен салон, централно заключване, шпер. Тези са фабричните, а допълнително си има още куп неща плюс страхотен оптичен пакет. Но баси - двоен стоп с две врати ИХ ...те такова животно не бях виждал....

Това което имам като информация е, че тези екземпляри са лимитирана серия и съществуват 8 бройки в света. Тази е единствената такава в България. Ако някой има информация за тази толкова рядка модификация на iX-са нека да напише. Ще ми се да разбера и дали информацията ми е вярна.

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 12 Яну 2005, 0:06

:shock: :shock: :shock:
Според моето скромно мнение.. неможе да се пройзведе автомобил (особенно от компания като БМВ) в 8 (осем) бройки.. мноо абсурдно звучи.. може би 80 или 800.Винаги съм си мислел, че IX се пройзвежда само в вариант с 4 врати и то след '87 (троен стоп).. ма знае ли човек. :shock:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:12

Чочо и аз така смятах но повярвай ми - колата не е преправяна - всичко си е на мястото ....има дори хидравлика на волана барабар с АБС и т.н. ....бе всички възможни екстри са набутани ....и климатик също. И всичко си е както си е. Не е правеняк. И аз не вярвах но днес я разгледах изцяло а и я покарах....
Факт е - произведена е въпроса е колко са произведените бройки, дали найстина са 8 каквато е информацията ми и има ли някакво наименувание серията. Втрещиха ме и черните лайсни около прозорците. На всички двойни стопове и на ранните тройни са хромираните .... а тези са си фабрично черни ... не са преправяни.

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 12 Яну 2005, 0:15

VIN? :)

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 12 Яну 2005, 0:16

!!Asen_X написа:Чочо и аз така смятах но повярвай ми - колата не е преправяна - всичко си е на мястото ....има дори хидравлика на волана барабар с АБС и т.н. ....бе всички възможни екстри са набутани ....и климатик също. И всичко си е както си е. Не е правеняк. И аз не вярвах но днес я разгледах изцяло а и я покарах....
Факт е - произведена е въпроса е колко са произведените бройки, дали найстина са 8 каквато е информацията ми и има ли някакво наименувание серията. Втрещиха ме и черните лайсни около прозорците. На всички двойни стопове и на ранните тройни са хромираните .... а тези са си фабрично черни ... не са преправяни.

Никога не може да си сирурен, че не е преправяна.Може да е "правена" от някоя хубава немска тунинг фирма.. нали казваш, че има хубав оптичен тунинг, по него нещо не пише ли, или си е БМВиски?Баси.., ако разбереш нещо драсни, че ми е мноо интересно.. ;)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:17

ВИНА ме домързя да го препиша а забравихме талона на майната си. Утре ще проверя вина да видим там ко излиза....

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 12 Яну 2005, 0:18

Според ЕТК, 325iX Купе се е произвеждало от Февруари 1985-та до Февруари 1991-ва с прекъсвания от по 1 месец тук-таме.

http://www.realoem.com/bmw/select.do?vi ... ECE&arch=0

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:25

kay :shock:
Нещо не ми се връзват нещата....

младши ентусиаст
Аватар

Re: Инфо за 325iX

Мнение от dZvero » 12 Яну 2005, 0:26

!!Asen_X написа:...плюс страхотен оптичен пакет...

Ако не съм много нахален, може ли да постнеш няколко снимки ако имаш (или ако можеш да направиш) :?:
dZvero Sound... The funs starts here...
:arrow: Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:29

Не сме го снимали още... ;) Ще постна при първа възможност...

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 12 Яну 2005, 0:31

е ще да не се вързват .. 85-та - 87-ма с 2ех стоп, после с троен
аз съм виждал такъв их, със същите екстри, купе самоче троен стоп
а според тая джаджа дето я прати кау има и двоен ;)
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:34

Другото, което исках да питам е, възможно ли е тази кола да тежи два тона и половина?

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 12 Яну 2005, 0:36

никога ... даже и с пътници
в талона на колата дават тегло с 5х80кг пътници
дори и така 2500 - 400=2100 :lol: :lol:
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:38

И на мен теглото ми се стори абсурдно, въпреки, че скоростите тежали доста....

Апропо ето тук има доста инфо за iX

http://home.earthlink.net/~hainesinutah ... iXfaq.html

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Яну 2005, 0:55

Според няколко сайта, iX се произвежда между 1987 - 1990 година...

Ето и тука така пише...

http://www.alloembmwparts.com/chassis_chart.html

Засега си е гатанка. ЕТК-то ми мяза най-достоверно но колкото и хора да питам всеки гледа малоумно като питам за двоен стоп ИХ....

Братушките обаче пишат, че има такова животинче....
Ето какво прочетох в www.bmworg.ru

85-й год был годом больших изменений - в этом году была представлена BMW 325iX - полноприводная модификация трешки.
Появление полноприводной модификации 325iX отчасти было следствием давления со стороны Audi. В частности, Audi атаковала BMW на спортивных соревнованиях, где создала себе неплохую репутацию за счет применения полного привода, и более того, начала установку полного привода на серийные автомобили. BMW ответил разработкой постоянного полного привода, с фиксированным распределением тягового момента в соотношении 37% на передние колеса и 63% на задние. Эта система была представлена только на 2,5 литровой модели Е30. 325iX была единственной полноприводной BMW, до тех пор, пока модель 525iX не появилась в 1991 году.

Следваща

Назад към E30